NYT PÅ BLOGGEN - Adreana Malmqvist: Mine erfaringer under nedlukning

 

11. februar 2021

Jeg vil gerne fortælle, hvad jeg har lavet i denne fortsatte nedlukning i corona-perioden. Jeg ved godt, at det er kedeligt for mange, og at det trækker ud, men der er dog alligevel en del, man kan lave i perioden.

Juleaften blev ikke det, vi havde håbet på. Planen var, at jeg og min datter skulle være hos min svoger, som vi plejer, men min datter blev konstateret positiv for corona lige før juleaften, så vi måtte alle sammen blive hjemme hver for sig. Så jeg var alene hjemme juleaften samt 25. december. Heldigvis kom min svoger med julemad, han havde tilberedt, så jeg nød maden.

Nytårsaften gik det heldigvis bedre, hvor jeg havde fem gæster. Vi hjalp hinanden med at forberede og lave mad og havde en hyggelig aften med leg og raflegaver.
Nedlukningen blev forlænget hele tiden, så jeg og min kontaktperson tog selv initiativet til at komme ud og lave noget.
Vi lavede flere mindre ture hver uge og så de glemte kæmpetrolde, som er gemt ude omkring i Storkøbenhavnsområdet.
Hver uge fik jeg gået en masse, mellem 13-15 km. Jeg oplevede det ikke sådan, at mange mennesker var ude samtidigt, så det var meget passende.

Jeg har set troldene:
Teddy Venlig i Høje Taastrup
Oscar under broen i Ishøj
Sovende Louis i Rødovre
Bakketop Trine i Hvidovre
Lange Liv i Avedøre
Runde Rie i Roskilde
Lille Tiddo i Vallensbæk
Thomas i Albertslund
og Bjarke Cirkelsten på Amager (Kongelunden)

Jeg er også faldet en gang, og nu gør det ondt i mit knæ og underben.

Herhjemme laver jeg noget forskelligt og laver ny mad, som jeg ser på internettet. Og så udgiver jeg selv videoer på min Facebook-side. Jeg har også brugt noget af tiden på at sortere i mine ting og har smidt en del ud. Jeg får fortsat besøg af min pædagogiske kontaktperson Christina hver uge. Vi gennemgår min post og andre ting. Jeg er også heldig, at det er muligt at bruge døvetolk til at gennemgå nyheder fx. vedrørende corona, og en gang om ugen får jeg tolket forskellige personlige historier på tegnsprog. Jeg og min kontaktperson gennemgår også medlemsblade. Trods dette, så er det selvfølgelig rigtig træls, at vi fortsat er i nedlukning. Men det er jo fordi den engelske variant B-117 er kommet, så vi må endnu engang passe på hinanden.

Jeg vil opfordre alle til at finde på et eller andet at lave, imens vi er hjemme og ikke lade jer blive meget påvirkede, men blive i positive tanker.

 

 

April 2020

Jeg hedder Adreana, og jeg er oprindeligt fra Filippinerne.

Her under corona-perioden har jeg været meget hjemme, og jeg har haft min datter og hendes kæreste boende herhjemme. Delvis er det også på grund af, at jeg har sukkersyge, så min datter hjælper med indkøb.

Min datter er også hjemsendt fra sit arbejde, så hun har indrettet mit kontor som sit arbejdskontor og brugt sin computer til at passe sit arbejde. Min datter har også været til eksamen og fået 10. Mor her er stolt. Jeg har ikke brugt min kontaktperson Irina i denne periode for at undgå smittefaren.

Her under corona-perioden, hvor vi er blevet opfordret til at opholde os hjemme i stedet for udenfor, har jeg heldigvis haft mange ting at lave, fordi jeg har mange ideer til, hvad man kan lave. Jeg har blandt andet lavet dans og gymnastik i stuen og lavet mad i køkkenet, og noget af det har jeg vist online live på Facebook, så alle andre kan følge med i, hvad jeg laver. Desuden har jeg lavet videoer og tekster med forskellige sange fra Bibelen og delt det på Facebook. Jeg har også gjort rent i min lejlighed og sorteret i mine ting, som jeg ikke længere bruger.

Engang imellem går jeg også ture udenfor sammen med min datter for at få lidt luft. Engang tog min datter og jeg til Hedeland, hvor der er en stor naturpark. Der var ikke mange mennesker, og vi havde god afstand til hinanden. Vi gik en time til en bestemt bakketop, hvor vi kunne se naturparken. Det var dejligt. Jeg handler også stort ind, så der er mad nok i køleskabet og fryseren, til at jeg kan lave mad. Der er heldigvis også mange gode film på Netflix, så jeg har også set mange gode film. Jeg har også fulgt med i nyhederne omkring Corona ved at bruge døvetolk. Det har jeg haft mulighed for at gøre mandag til fredag.

Hver tirsdag har jeg haft videochat med min pædagogiske kontaktperson, hvor vi gennemgår mine breve samt hvad der sker i FDDB. Jeg har også haft kontakt til en veninde over IMO, hvor hun viser mig, hvordan man laver mad, blandt andet oksesteg i ovnen, så jeg kan afprøve det selv.

Jeg har én gang været ude med bus nummer 115 mod Hedehusene, hvor det kun var mig og buschaufføren, der var i bussen. Det var en mærkelig oplevelse, men det er jo sådan det er her under corona-perioden.
Herhjemme er der også tid til at hygge sammen med min datter. Vi har bagt boller sammen. Jeg plejer ikke at bage boller, så min datter har vist mig, hvordan man gør det. Vi har også haft vores egen lille påskehygge. Personligt har jeg oplevet aflysninger fra Kennedy Centret og fra min læge vedr. sukkersyge pga. corona, men jeg har fået nye tider.

I den seneste tid har vi alle oplevet mange aflysninger i FDDB fx gåture, udflugt med Midt Imellem 2. maj, Klub Øst 18. marts og madlavnings- og sundhedskursus samt 30+ kursus. Vi er alle sammen naturligvis skuffede og kede af det, men vi er nødt til at gøre det for at undgå smittefaren. Jeg glæder mig til at se jer alle sammen igen snart til andre arrangementer.

Forsinket glædelig påske til jer alle sammen!

Pas godt på jer selv!

Læs flere blog-indlæg her
Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK