Tag på juleeventyr med Klub Øst

Restaurant Riz Raz, Store Kannikestræde 19, København

Tilmelding til Juleeventyr med Klub Øst 

I år går juleturen til hjertet af København, Kongens Nytorv, hvor der vil være et stemningsfyldt julemarked med boder.
Få din kontaktperson til at beskrive det meget smukke torv omgivet af pragtfulde bygninger.
Kongens Nytorv blev grundlagt af Christian V i 1670. Derfor er det også ham, der ses på rytterstatuen i centrum af torvet omgivet af Charlottenborg, som senere kom til at huse Kunstakademiet. Nyhavn skimtes i baggrunden. ’Stærekassen’ med broen til det tidligere Ny Teater er ved siden af, og det er også Det Kongelige Teater med den gamle scene, som erstattede Hofteatret. Ved indgangspartiet ses to store bronzeskulpturer af Adam Oehlenschläger og Ludvig Holberg siddende på hver sin stol.

Thotts Palæ er nu Den Franske Ambassade. Bemærk de skønne udsmykninger såsom overflødighedshorn, blomsterranker m.m. Danske Bank har siden 1875 haft hovedsæde på Kongens Nytorv. Deres bygning, Holmens Kanal, er en klassisk bygning med jonisk søjleparti og trekantgavl med motiver fra den græske gudeverden. Så er der Magasin du Nords imponerende bygning, der blev indviet i 1868. Og ikke mindst Hotel d´Angleterre, som blev indviet i 1755 med dekorativt våbenskjold med løve og enhjørning, opsatser og blomsterguirlander. Kongens Nytorv danner en fantastisk ramme om dette års julemarked.

Inden julemarkedet skal vi dog have noget at spise!
Vi skal have en dejlig frokostbuffet for både kødspisere og vegetarer. Vi spiser kl. 12.30 på Restaurant Riz Raz i Store Kannikestræde 19, tæt på Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke, i kort gåafstand fra Nørreport Station. Kom et kvarter før.

Efter frokosten går vi til Kongens Nytorv eller tager metroen direkte fra Nørreport Station. Senere finder vi et sted, hvor vi skal have gløgg og æbleskiver. Markedet lukker kl. 19. Tag penge med. Måske vil du købe lidt julegaver eller selv købe et varmt halstørklæde.
Kom og oplev den herlige julestemning med julelækkerier, dufte af gløgg og krydderier og alle juleudsmykningerne!

Prisen for arrangementet er 225 kr., som FDDB dækker for kun én kontaktperson/ledsager. Der vil være tolke til stede, og der vil blive delt mobilteleslynger ud til alle, der ønsker det.
Drikkevarer er for egen regning.
Tilmelding til Trine på sekretariatet senest 29. november via kalenderen på www.fddb.dk eller på:
Tlf. 36 38 85 92
fddb@fddb.dk
Husk ved tilmeldingen at oplyse om intolerancer, allergier, diabetes eller andet vedr. mad. Det gælder både døvblinde, kontaktpersoner og tolke.

På gensyn!

klubledelse: Ella Shäffer og Ole Braband

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK