Vandredage med FDDB

Fuglsangcentret, Fredericia

Tilmelding til Vandredage med FDDB - KLIK HER 

FDDB indbyder til årets vandrekursus. Vi skal bo på Fuglsangcentret. Vi begynder med frokost fredag og slutter efter morgenmad mandag.
Turlængden er lørdag og søndag 8 eller 16 km. Turene foregår i det midtjyske om lørdagen og i det sydfynske om søndagen.
Du kan vælge imellem at gå 8 km eller 16 km. Vandringerne gennemføres uanset vejret. Det er vigtigt, at både du og din ledsager kan gå det antal kilometer, som du har tilmeldt dig.

Om vandreturene

I corona-perioden begav danskerne sig ud i naturen som aldrig før. Vest for Vejle åbnede man den 15-16 km lange vandrerute: ’I Egtvedpigens Fodspor’. Det blev en kæmpe attraktion, og ruten blev så populær, at det var umuligt at komme til at parkere osv., så man så sig hurtigt nødsaget til at lukke ruten igen.
I øjeblikket arbejdes der på at genåbne den i en ny form. Hvornår vides ikke, men skov og markvejene er der stadig, så vi skal gå turen, selvom den ikke eksisterer officielt for tiden.
Turens start om lørdagen er ca. 1,5 km fra Egtvedpigens grav og går gennem det midtjyske landskab, hvor vi efter ca. 8 km ender ved Bindeballe Købmandsgård, der i dag er både købmandsmuseum og en levende butik, hvor man handler uden stregkoder og med personlig betjening. Her får vi serveret smørrebrød i den cafe, der er tilknyttet stedet. Efter overstået frokost begiver 16 km-holdet sig videre ad sporet, mens 8 km-holdet forlader os i bus.
Hele turen løber gennem et meget varieret terræn, hvor vi på store dele af turen går på begge sider af ådalen med Egtved Å løbende i bunden.

Søndag går turen til det sydfynske, hvor vores guide Leif H. Sørensen til dagligt slår sine folder. Turen starter i området omkring Håstrup Bakker, hvor den for Fyn sjældne Violetrandet Ildfugl har sit sidste levested. Turen går via Dronningeudsigten og Trebjerg, der med sine 128 meter er Fyns tredje-højeste punkt. Herfra går vi forbi Østrup gård, der er Nordeuropas længste bindingsværksanlæg og en rigtig kulturperle og videre til Trente Mølle Naturskole. På Trente Mølle, hvor vi spiser vores madpakker, vil Leif vise rundt og fortælle anekdoter fra fortid og nutid. Vi kommer bl.a. omkring Preben Kaas, kransekageproduktion og et par mord.
Godt mætte siger vi farvel til 8 km-holdet og begiver os videre i det kuperede landskab, hvor turen går via Ny Stenderup og Hellebjerg. Fra Hellebjerg har vi helt undtagelsesvis fået lov til at gå ad en gammel hovvej, der går nord om Arreskov sø, Fyns største sø. Vejen er normalt lukket for offentligheden, men vi har i dagens anledning fået lov af Arreskov Gods, og mon ikke vi kan mærke vingesuset fra et par havørne. Turen slutter ved Arreskov Slot, hvor bussen henter os.

Turleder Leif H. Sørensen er til daglig naturvejleder og leder af Trente Mølle Naturskole. Leif er vild med alt, hvad der ligner et insekt og alt der kan spises i naturen, herunder ikke mindst svampe. Så er vi heldige med vejret, får vi nok en svamp eller to med på vejen.

Praktiske oplysninger

Det er obligatorisk at have gode vandresko/støvler. Gå ikke i sandaler, da det øger risikoen for at støde tæer eller vride om i anklen. Husk rygsæk til madpakke og drikkevarer.
Det er en god ide at have en langærmet bluse og lange bukser med for at undgå brændenælder og myg. Ligeledes er en vindtæt/vandafvisende jakke og regntøj også en god ide at tage med. Hvis du vil have kaffe med på turen, så medbring en termokande.

Deltagerpris: 1800 kr.
Rejseudgifter refunderes til billigste offentlige transport.
Tilmelding via onlineskema øverst på denne side eller ved henvendelse til FDDB.
Tlf. 36 38 85 92
fddb@fddb.dk

Frist for tilmelding: 1. juni

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Britta Vestergaard på
brittaves@gmail.com
eller Gerd Nielsen på:
tlf. 24 65 65 69

 

Program

Fredag 1. september

Kl. 11.50 Fælles bus fra Fredericia banegård
Kl. 12.15 Frokost
Kl. 13.15 Velkomst , præsentation og praktiske oplysninger 
Kl. 14.15 udlevering af værelsesnøgler
Kl. 14.45. Kaffe/the. ledsagerteknik og haptiske vandresignaler 
Kl. 16.00 gåtur i omegnen
Kl. 17.30 Fri til socialt samvær
Kl. 18.30 Middag
Kl. 20.00 - 21.30 Kaffe, te og information og intro til vandring lørdag og søndag, ved naturvejleder Leif H. Sørensen

Lørdag 2. september

Kl. 7.00 Morgenmad
Kl. 9.00 Busafgang fra Fuglsangcentret til Egtvedpigens fodspor
Efter vandring ca. 8 km spiser vi frokost på Bindeballe Købmandsgård og 8 km holdet kører herefter retur til Fuglsangcentret til hygge inde og ude. 16 km holdet fortsætter vandringen.
Kl. 16.00 Busafgang tilbage til Fuglsangcentret
Kl. 17.00 Fri til socialt samvær
Kl. 18.30 Middag
Kl. 20.00 - 21.30 Kaffe, te og hvordan er dagen gået, spørgsmål og svar

Søndag 3. september

Kl. 7.00 Morgenmad
Kl. 9.00 Busafgang fra Fuglsangcentret til Håstrup Bakker
Efter vandring ca. 8 km spiser vi madpakkerne på Trente Mølle og 8 km holdet kører herefter retur til Fuglsangcentret til hygge inde og ude. 16 km holdet fortsætter vandringen.
Kl. 16.00 Busafgang fra Arreskov Slot tilbage til Fuglsangcentret
Kl. 17.00 Fri til socialt samvær
Kl. 18.30 - 22.00 Festmiddag med efterfølgende kaffe og evaluering samt hyggeligt samvær


Mandag 4. september 

Kl. 7.00 Morgenmad
Kl. 9.25 Busafgang til Fredericia banegård
                                  

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK