Vandrekursus med 8 km ture

Fuglsangcentret, Søndermarksvej 150, Fredericia

Tilmelding til Vandrekursus - 8 km ture

FDDB indbyder til vandringer på Helnæs og Randbølhede / Frederikshåb Plantage sammen med naturvejleder Leif H. Sørensen.

Om vandreturene

Lørdag 20. juni: Vandretur på Helnæs

Kl. 8.45: Busafgang fra Fuglsangcentret

Som den sidste af perlerne i det sydfynske øhav ligger øen Helnæs forbundet med Fyn via en lang dæmning.
Helnæs har en meget spændende historie og ikke mindst biologi. Med udgangspunkt fra øens gamle fyr vil vi på en 8-9 km lang vandretur opleve naturen og kulturen på Helnæs. Fra Helnæs Fyr vandrer vi et kort stykke langs stranden til Helnæs’ måske vigtigste naturområde Maden. På stranden vrimler det på denne årstid med spiselige planter, som vi naturligvis skal smage på. Af overdrevet, øens længste grusvej, vandrer vi over Maden, der bl.a. indeholder et rigt fugleliv, op til Helnæs By. Her skal vi besøge Arla Fondens Madskole, hvor madguide Michelle Lang vil fortælle om Madskolen, ligesom hun vil udfordre vores smagsløg med et eller to af de forsøg/opgaver, de laver sammen med de mange elever, der årligt besøger stedet. Til sidst vil Michelle sørge for at vi få noget lækkert at spise.

Fra Madskolen går turen ned til Helnæs Skov på den modsatte side af øen, hvor der gror ramsløg, så det er en lyst. Beruset af duften af ramsløg går vi ad skovstier gennem skoven, over markveje og når tilbage til Helnæs by, hvor vi går de sidste kilometer ad asfaltvejen, bl.a. forbi Helnæs Kro, til Helnæs Strand, hvor bussen samler os op. Vi er tilbage på Fuglsangcentret kl. ca. 17.

Søndag 21. juni: Vandretur til Randbøl Hede og Frederikshåbs Plantage

Kl. 8.45: Busafgang fra Fuglsangcentret

I stor kontrast til Helnæs’ frodige landskab tager vi søndag på tur til Jyllands mere magre og sandede egne. Udgangspunkt for turen er Naturrum Kristinelyst på Randbøl Hede, der fortæller historien om hedebøndernes liv og områdets flora og fauna. Herfra går vi gennem klitlandskabet, over den 17 meter høje klit Stoltenbjerg, som vinden har blæst sammen på den flade Randbøl Hede. Her er der virkelig mulighed for at opleve en af Danmark største indlandsklitter. Fra Stoltenbjerg går turen over Reventlows Hedegård til Frederikshåb Plantage, hvor vi bl.a. skal besøge Syvårssøerne, som nogle år er helt vandfyldte, mens de andre år er totalt udtørrede. Denne variation giver et spændende plante- og dyreliv, og her gælder det bl.a. om at holde fingrene i lommerne, da der er ret mange kødædende planter i området! Frokosten indtages på Kighøj.

Frederikshåb Plantage består af meget store områder med rødgran, som vi naturligvis også skal vandre igennem og opleve i forskellige aldre. Indimellem er der små partier af forskellige løvskove. Fra plantagen traver vi atter tilbage over klitterne for at ende ved Naturrum Kirstinelyst, hvorfra vores bus vil bringe os tilbage til Fuglsangcenteret og den efterfølgende festmiddag.
Vi er tilbage på Fuglsangcentret kl. ca. 17.

Praktisk information

Vi bor på Fuglsangcenteret. Vandringerne gennemføres uanset vejret. Turlængden begge dage er ca. 8 km.
Husk rygsæk til madpakke og drikkevarer.
Det er obligatorisk med gode vandresko/støvler.
Gå ikke i sandaler, da det øger risikoen for at støde tæer eller vride om i anklen.
Det er en god ide at have en langærmet bluse og lange bukser med for at undgå brændenælder og myg. Ligeledes er en vindtæt/vandafvisende jakke og regntøj også en god ide at tage med. Hvis du vil have kaffe med på turen, så medbring en termokande.

Deltagerpris: 1500 kr.
Rejseudgifter refunderes til billigste offentlige transport.
Tilmelding via kalenderen på www.fddb.dk eller ved henvendelse til FDDB.
Sidste frist for tilmelding: 10. marts.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Gerd Nielsen på:
tlf. 24 65 65 69
eller Britta Vestergaard på
brittaves@gmail.com

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her.
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her.

LUK