FDDB

Medlemsnyt 11

November 2018

Årgang 34

 

 

 

Indholdsfortegnelse

 

FRA FDDB

Ret til kontaktperson på hospitalet

Husk at indsende dine bilag før året er omme

Tænker du på at stille op til FDDBs hovedbestyrelse?

Ny medarbejder i FDDB

OPLYSNINGEN

IBOS holder temadag om hjælpemidler

Nyt fra Nota

DB-KONSULENTERNE

Fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej

NYT FRA FDDB-UNGDOM

Velkommen til Destin!

FRA LÆSERNE

Et kursus jeg vil huske længe

ARRANGEMENTER

Kom til fitness i H-huset

Gåture i Storkøbenhavn 2019

30+ for talere og tegnere

Seniorhøjskole

ERFAGRUPPER

Bornholm

Nordsjælland

Sjælland tegnsprog

Østsjælland

Vestsjælland

Storstrøm

Fyn

Syddanmark tegnsprog

Sønderjylland

Trekant-området

Midtøst-jylland

Midt- og nordjylland tegnsprog

Nordjylland

NAVNE

Fødselsdage

Dødsfald

Kolofon

 

EKSTRA

Deadlines 2019

 

 

 

 

 

FRA FDDB

 

Ret til kontaktperson på hospitalet

 

Af Niels Henrik Jørgensen, HB-medlem

 

CFD har henvendt sig til FDDB, fordi enkelte døvblinde har oplevet, at kommunen mener, at det er regionens opgave at levere en kontaktperson, hvis personen er indlagt på hospitalet.


Efter Serviceloven er det kommunens opgave at levere en kontaktperson til døvblinde. Efter Sundhedsloven er det regionens opgave at levere tolk på hospitalet.


Noget kunne tyde på, at kommunerne blander lovgivningen sammen. Det er under alle omstændigheder ikke den døvblinde selv, der skal sørge for at søge om en kontaktperson på hospitalet.

 

Det skal kommunen tage højde for, når de bevilger timer til kontaktperson. Hvis kommunen så mener, at de kan kræve penge tilbage fra regionen, så må de selv finde ud af det.

Hvis du selv rammes af problemet og ikke kan få overbevist kommunen, så kan du klage til Ankestyrelsen. CFD eller FDDB kan hjælpe med dette.

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

Husk at indsende dine bilag før året er omme

 

Af Anette Stente og Bettina Poulsgærd, regnskabsafdelingen

 

Husk, hvis du har haft udlæg i 2018, SKAL vi modtage dine bilag senest 12. december for at kunne refundere beløbet inden jul.

 

For arrangementer holdt i løbet af december SKAL vi modtage dine bilag inden 31. december for at kunne refundere beløbet i starten af januar måned.

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

Tænker du på at stille op til FDDBs hovedbestyrelse?

 

Af Forretningsudvalget

 

Medlemmer som ønsker at lave interessepolitisk arbejde i FDDB og derfor seriøst overvejer at stille op til hovedbestyrelsen på landsmødet i 2019, kan deltage som observatører på HB-mødet i februar. Du kan deltage fra frokost kl. 12 og frem til kl. 17.30 onsdag 13. februar.

 

Er du interesseret, skal du rette henvendelse til FDDB

senest 7. januar.

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

Ny medarbejder i FDDB

 

Af Sarah Juul Buckspan, projektmedarbejder i DøvBlinde-Teamet

 

Mit navn er Sarah. Jeg er 25 år gammel, og jeg havde min første arbejdsdag på FDDB 1. november. Jeg har glædet mig meget til at tage hul på arbejdet i foreningen, da jeg har en særlig interesse i at arbejde i et felt, hvor jeg kan bidrage til at forbedre vilkårene for en særlig gruppe mennesker.

           

Min uddannelsesmæssige baggrund består af en bachelor i antropologi og en kandidat i socialt arbejde fra Aalborg Universitet. Igennem studietiden har jeg især specialiseret mig i, hvordan sociale og sundhedsmæssige problemer indvirker på hinanden, og hvordan de bedst forebygges. Sideløbende har jeg tilegnet mig en stor erfaring på frivillighedsområdet, hvor jeg er projektleder i en café for indlagte og ambulante unge på Rigshospitalet. Her arbejder jeg både med rekruttering og motivation af frivillige og er med til at stable nye initiativer og ideer på benene.

 

Jeg har tidligere arbejdet med analyse og evaluering på sundhedsområdet, hvor jeg bl.a. har gennemført interviews med både patienter og pårørende. Jeg er altid blevet betaget over den åbenhjertighed og tillid, jeg møder i disse situationer, og det ligger mig derfor meget på sinde, at jeg også i FDDB skaber gode relationer. Det mener jeg er vigtigt, da det også danner grundlag for en god kommunikation omkring fremtidige muligheder og udviklingspotentialer i foreningen.

 

Jeg oplever, at frivillige kræfter kan noget helt særligt. Ofte er der en personlig motivation, der driver arbejdet fremad, og det giver et helt specielt engagement og en energi, der opstår i mødet mellem mennesker. Det betyder også, at de relationer som frivillige kan skabe, kan noget markant anderledes end professionelle kan. Jeg har selv som frivillig oplevet glæden ved at give mennesker i en sårbar situation et fællesskab, en stemme eller bare et frirum, og jeg har omvendt også oplevet at få enormt meget igen i mødet med det andet menneske.

 

Når jeg ikke er i FDDB, kan man sandsynligvis finde mig i selskab med venner og familie, på mit frivillige arbejde, på en yogamåtte eller i den bogklub, jeg også er medlem af. Jeg bor på Frederiksberg i København, og selvom jeg er vokset op på en gård i Jylland, nyder jeg bylivet og alle de muligheder for nye oplevelser, det giver.

 

Jeg glæder mig meget til at være en del af FDDB og DøvBlinde-Teamet!

 

Jeg kan kontaktes på sarah@fddb.dk og på tlf. 36 38 85 93

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

OPLYSNINGEN

 

IBOS holder temadag om hjælpemidler

 

Torsdag 29. november kl. 10 - 12 holder IBOS temadag om hjælpemidler til døvblinde.

 

Lys og lupper, talende ure og køkkenvægte og mange andre nyttige og kompenserende ting findes i hjælpemiddeludstillingen på IBOS. Vi sætter fokus på udvalgte hjælpemidler på temaarrangementer en tirsdag og torsdag i hver måned.

 

Tilmelding på www.ibos.dk eller ved at sende en mail til annemarie.haack.enevoldsen@kk.dk

 

Hvis du vil besøge hjælpemiddeludstillingen og se netop de hjælpemidler, der har din interesse, så kan du altid aftale et individuelt besøg.

 

Kontakt leder af hjælpemiddeludstillingen Birgit Christensen på bc@ibos.kk.dk eller tlf. 26 30 38 11

Hjælpemiddeludstillingen ligger på IBOS, Rymarksvej 1, Hellerup.

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

Nyt fra Nota

 

Af Lene Wagner, bibliotekar

 

Aktuel punktbog i oktober

Ida Jessen: Telefon

 

Romanen er en selvstændig fortsættelse af forfatterens tre romaner: Den der lyver, Børnene og Det første jeg tænker på.

Lisa har tidligere været præst i Nordjylland. Nu er hun flyttet til København. Her har hun frivilligt arbejde i en telefontjeneste, som mennesker med problemer kan ringe til.  En dag ringer en kvinde, som Lisa kender fra år tilbage. Det er en kvinde, der blev ramt af en stor tragedie. Endnu en god bog af en af Danmarks store samtidsforfattere.

 

Punktbog 418328

3 bind

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

 

DB-KONSULENTERNE

 

Fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej

 

Af Eva Oltmann, døvblindekonsulent

 

CFD holdt kursus for kontaktpersoner på Jylland og Fyn i midten af september. Vi havde i år æren af Morten Bonde som oplægsholder. Morten har RP og på baggrund af oplevelser med gradvist at miste synet, har han lavet et enestående foredrag, som faktisk ikke handler om synshandicappet, men om mulighederne for fortsat at kunne være herre i eget liv og mestre de udfordringer, det nu engang giver.

 

Foredraget hedder: Dømt blind – hva’ så. Det er ment som et spørgsmål – eller måske bare en konstatering.

 

Morten bar en t-shirt med skriften: NEVER MIND, NEVER MIND, NEVER MIND trykt med gul skrift på sort baggrund – rigtig synsvenligt. På dansk vil vi nok sige: PYT, PYT, PYT.

 

På Mortens hjemmeside kan man finde følgende tanker:

”Hvordan finder jeg lys i livet, når alting omkring mig synes at blive mørkt”?

 

Det spurgte han sig selv om, da han var ramt af stress og depression, og ikke anede hvordan han skulle komme videre i sit liv. Morten brugte et år på at finde vejen, og dét er der kommet en humoristisk, rørende og yderst inspirerende historie ud af.

”Jeg besluttede mig for at ville se lysere på verden, og på et år fandt jeg nogle ret fantastiske værktøjer og viden, som fik mig til at se helt anderledes på mig selv og hele verden omkring mig, og de opdagelser vil jeg gerne give videre”.

 

Under foredraget fortalte Morten om, hvordan han bevæger sig fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej. Fortællingen var lyslevende og med humoristiske indslag blandet med sandfærdige hverdags-oplevelser, som bragte fokus væk fra begrænsninger og åbnede øjnene for muligheder.

 

Morten fortalte om, hvordan han udfordrede sig selv og er kommet videre i livet. Hvordan det er lykkedes for ham at om-programmere sig selv og stadig være glad og tilfreds i livet på trods af synstabet.

Citat fra foredraget: ”Jeg er, hvad jeg tænker, og hvis jeg vil ændre mig, må jeg starte med at tænke anderledes”.

 

Foredraget blev afsluttet med seks læresætninger, der vil give alle inspiration til at stoppe op i livet og mærke efter.

 

Link til Mortens hjemmeside: www.mortenbonde.dk

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

NYT FRA FDDB-UNGDOM

 

FDDB-ungdom er for dig, der har syns- og hørenedsættelse og er mellem 15 - 35 år

 

Velkommen til Destin!

 

Ungdomsudvalget har fået nyt medlem, da Jackie er stoppet. Det er pur-unge Destin, der er 18 år og klar til kamp. Vi siger velkommen til Destin og håber, vi får et super-godt samarbejde.

 

Ungdomsweekender i 2019

29. - 31. marts

25. - 27. oktober

6. - 8. december

 

Mange ungdomshilsner fra

Nicoline, Ditte, Anders, Destin og Nadia

 

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte FDDB for spørgsmål eller lign.

Send en mail til: fddb@fddb.dk

Find os på www.fddbu.dk eller på facebook under FDDB - Ungdom

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

FRA LÆSERNE

 

 

Et kursus jeg vil huske længe

 

Af Robert Düringer

robert@krathuset.dk

 

Jeg deltog på kurset ’Når syn og hørelse svigter’ i oktober, og her mødte jeg engagerede og nysgerrige mennesker blandt deltagerne. Jeg oplevede meget menneskelig forståelse og gensidigt hensyn til hinanden. Alle var lige så interesserede i de andres historie som i at reflektere over egne problemer og oplevelser i forhold til det dobbelte handicap.

 

Foredragsholderne var meget professionelle og fagligt dygtige. Der var hele tiden opmærksomhed på den tekniske lydkvalitet i teleslyngen, og det gjorde, at alle kunne høre og følge med i det, der blev sagt. Det var bestemt medvirkende til en god stemning blandt deltagerne.

 

Jeg er sikker på, at alle fik noget at tænke over og arbejde videre med, selv om man næppe vil være i stand til at huske det hele. Derfor var det også en klog beslutning at afslutte de fire dage med en livsberetning fra en person, som på trods af megen modgang har kæmpet og altid valgt at finde vejen videre i sit liv. Også da hun måtte erkende, at naturens fugle forsvandt for hende, og først efter ugers hård træning langsomt kom tilbage til igen at kunne høre og forstå hvad familien sagde til hende og igen at kunne nyde naturens lyde. Tak til Hanne Ottesen for hendes fortælling!

 

For mange år siden hørte jeg et foredrag på Synscenter Refsnæs, om at ”blindhed eller døvhed ikke er sygdomme eller lidelser – det er blot skide upraktisk, og noget der skal gøres noget ved”.

 

Vi som står med problemet ved naturligvis, at det er lettere sagt end realiseret, men Hanne er ét af de mange mennesker, jeg kender, som beviser, at man kan komme langt og have et godt og meningsfyldt liv også med et dobbelt sansetab.

Hannes beretning var også en god optakt til at få lyst til at høre flere personlige fortællinger og måske også få lyst til at fortælle sin egen historie. For mig var det en gnist, som tændte interessen for at melde mig ind i den lokale erfa-gruppe. Jeg har næsten allerede besluttet mig til det. Det kan være spændende at dele erfaringer med andre i en lille gruppe.

 

Tusind tak for et godt kursus til lederne – og ikke mindst til kursisterne for vores hyggelige samvær.

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

ARRANGEMENTER

 

Kom til fitness i H-huset

 

Kom til fitness og styrketræning med undervisning i Handicaphuset ved Nadia Maria Luczynska i samarbejde med SUKA.

Frisk, aktiv og udfordrende træning af hele kroppen med og uden brug af maskiner, og med fokus på at træning skal være sjovt og udfordrende! Der vil være opvarmning i starten og udstrækning og afspænding til slut.

 

Nadia er kontaktperson for døvblinde, så hun er godt inde i de problemer, vi kan have. Derfor behøver du heller ikke nødvendigvis at have en kontaktperson med til træningen, da der vil blive tænkt på og taget hensyn til det som behøves, være ledsagelse ind og ud osv. Dog kan Nadia ikke tegnsprog.

 

Ny sæson starter i januar med hold 189854, som mødes på tirsdage kl. 12 - 13.30.

Perioden er 8. januar - 14. maj 2019 og omfatter i alt 34 lektioner og hele 17 mødegange for 1.025 kr.

Yderligere spørgsmål og tilmelding:

kontakt SUKA på 39 56 03 79 eller

suka@suka.dk eller

Nadia selv på:

nluczynska@hotmail.dk eller

tlf. 22 59 34 89

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

Gåture i Storkøbenhavn 2019

 

Der bliver otte gåture i 2019. Den første og sidste gåtur bliver en kort tur på cirka 5 km. De øvrige bliver på ca. 10 km.

Alle gåture starter kl. 11 og slutter mellem 16 og 17 og vil blive annonceret her i Medlemsnyt og kan ses i kalenderen på www.fddb.dk

Gåturslederne er Edith, Ella og Gerd.

 

Torsdag 7. marts

Torsdag 4. april

Torsdag 2. maj

Torsdag 6. juni

Torsdag 4. juli

Torsdag 1. august

Torsdag 5. september

Torsdag 26. september

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

30+ for talere og tegnere

1. - 4. april 2019

 

Så starter 30 + igen. Det sker på Fuglsangcentret, hvor Dorte Eriksen og Niels Henrik Jørgensen har sammensat et spændende program med følgende emner:

 

Jackie Lehmann Hansen fortæller, hvordan han kom videre som døvblind.

Vi skal på brandøvelse og lære hvordan vi undgår brand eller – hvis uheldet er ude – slukker ilden.

Portvinens historie og smagsprøver.

Øjenlægen fortæller hvad der sker på syns-området.

Tidligere medlem af Jehovas vidner fortæller, hvordan hun kom ud af Jehovas vidner.

Sidste dag er der bowling i Fredericia Idrætscenter.

Vi skal også quizze.

Der bliver mulighed for en lille gåtur.

Det hele afsluttes med festaften med quiz-præmier.

 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte

Dorte Eriksen på:

Doer59@gmail.com

eller Niels Henrik på:

Mobil 24 46 57 30

 

Deltagerpris 1500 kr.

Rejseudgifter refunderes til billigste befordring.

Tilmelding senest 20. januar via kalenderen på www.fddb.dk eller

Tlf. 36 38 85 92

fddb@fddb.dk

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

Seniorhøjskole

19. - 24. maj 2019 

 

FDDB inviterer til Seniorhøjskole på Fuglsangcentret i Fredericia.

Har du passeret de 60, så kom frit frem og deltag i et spændende højskoleophold med foredrag, udflugter og masser af hygge i gode omgivelser.

 

Program

Søndag

Palle Bo Hansen, overlæge på Odense Universitets hospital, har været udsendt til Afghanistan og leder af et felthospital

Aftenstemning - vi synger sammen

                     

Mandag

Morgenstemning

Hvordan hører jeg bedst muligt ved hørekonsulent Malene Mølgaard Lorentzen

Udflugt til Skærup Zoo i Børkop med guide

Seniorbal 

 

Tirsdag

Morgenstemning

Fri til hvad man har lyst til

Arne Christensen om sin tur til Grønland og 160 km på ski i Grønland

Vinsmagning

 

Onsdag

Heldagsudflugt til Ribe Vikingecenter 

Aftenstemning med Små historier

 

Torsdag

Morgenstemning

’Matador bag kulisserne’ - foredrag af tidligere kostumechef ved Nordisk Film Ulla Houmann

Kædedans ved Marie Krogager

Festmiddag

 

Fredag

Hjemrejse

 

Deltagerpris: 2.500 kr.

Rejseudgifter til billigste befordring refunderes.

Program og tilmeldingsskema fås ved henvendelse til FDDB eller downloades fra kalenderen på www.fddb.dk

Tilmelding inden 19. februar til FDDB.

 

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte

Arne Krogh på:

Tlf. 45 85 94 19

Eller Gerd Nielsen:

gerdnielsen@privat.dk

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

ERFAGRUPPER

 

I alle erfagrupper er kontaktpersoner og ledsagere velkomne. Kaffe med brød kan købes på mødet, og transport tilbydes efter aftale med erfalederen. Nye medlemmer er velkomne.

 

 

Bornholm

Dato: Onsdag 28. november kl. 14 - 16.30

Sted: Sagahuset

Emne: Julehygge

Tilmelding senest en uge før til Anvör Poulsen på:

Tlf. 56 91 13 79 eller

mobil 22 56 93 81

Mange hilsner

Anvör

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Nordsjælland

Dato: Tirsdag 11. december kl. 12 - 16

Sted: Fælleshuset, Sejlgårdspark 117, Farum

Emne: Vi hygger om hinanden!

Mød op til vores traditionelle julehygge og hvem ved, måske er der en overraskelse til os?

Tilmelding til arrangementet samt til evt. kørsel (taxa tur/retur) skal ske til Susanne på:

susanne.loecke@gmail.com eller

mobil 60 43 19 91

Vel mødt og på kærligt gensyn!

Susanne Løcke

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Sjælland tegnsprog

Dato: Onsdag 19. december kl. 13.00 - 15.30

Sted: Solterrasserne på den gule stue

Emne: Vi hygger os med julefrokost og pakkeleg.

Peter Ryberg vil fortælle om FDDB og bestyrelsens arbejde.

Sidste frist for tilmelding er onsdag 12. december til Ella via ideksy eller på ellaella@mail.tele.dk

Jeg ønsker jer alle sammen en rigtig glædelig jul samt et godt nytår med tak for alt i 2018.

Julehilsen fra

Ella

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Østsjælland

Dato: Tirsdag 27. november kl. 14 - 16 

Sted: Teaterbygningen, Køge

Emne: Foredrag af Lise Briskov Hansen om Karl Ewalds liv og humoristiske dyrefortællinger.

Vi hygger med gløgg og æbleskiver.

God juleferie - vi ses igen 29. januar!

Kari Steffen

Mobil 50 58 87 45

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Vestsjælland

Dato: Fredag 7. december kl. 13 - 16

Sted: Blomstergården, Rosenkildevej 96, A blokken, Slagelse

Emne: Julehygge med god mad og julemusik

Pris: 50 kr.

Tilmelding: Jeg ringer rundt til jer alle om mandagen som jeg plejer.

På gensyn

Venlige hilsner fra

Heike & Sandie

Tlf. 30 11 30 71

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Storstrøm

Dato: Mandag 26. november kl. 13 - 15.30

Sted: Bakkehuset, Fjordbakken 79, Nykøbing F.

Emne: Julehygge. Husk at tage en gave med til 30 kr.

Bemærk at mødet er forlænget med en halv time.

Tilmelding: Jackie ringer rundt ugen før erfamødet. Ellers kan tilmelding ske på 20 27 70 11.

Pris: 30 kr. til kaffe og kage

Jeg glæder mig til at se jer

Mange efterårshilsner Jackie

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Fyn

Vi holder december fri og ses igen 30. januar 2019.

Jeg takker både medlemmer og kontaktpersoner for den gode energi og jeres dejlige engagement i gruppen i løbet af året.

Jeg glæder mig til et nyt spændende år med jer!

Kærlig hilsen Gitte

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Syddanmark tegnsprog

Kære medlemmer

Vi takker jer for trofast at komme og bakke op om vores hyggelige erfagruppe og ønsker jer alle en rigtig dejlig jul og et godt nytår samt tak for det gamle, der svinder så snart.

Julehilsner fra

Eva og Torben

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Sønderjylland

Dato: onsdag 5. december kl. 13 - 16

Sted: Rødekro Kro i Rødekro

Emne: Julehygge. Vi spiser sammen, synger nogle julesange og får læst en julehistorie. Husk at vi starter kl. 13.

Tlf. 74 52 58 29

Mange hilsener

Karla Andersen

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Trekant-området

Dato: Onsdag 12. december kl. 12 - 15.30

Sted: Fuglsangcentret, Søndermarksvej 150, Fredericia

Emne: Julefrokost

Julen banker på! Vi mødes i år på Fuglsangcentret til årets store julefrokost. Medbring en lille pakke (til ca. 20 kr.) til julebanko.

Pris pr medlem 150,-. Drikkevarer kan købes på egen regning.

En lille julesang eller andet indslag fra jer er meget velkomment!

Kontakt Gitte Callø med bindende tilmelding så hurtigt som muligt – gerne inden 30. november på:

Tlf. 25 11 63 77 eller

gittepug@stofanet.dk

Håber at se rigtig mange af jer!

Mange hilsner fra Gert og Gitte

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Midtøst-jylland

Vi holder juleferie og mødes igen.

Dato: Tirsdag 29. januar kl. 10 - 12.

Sted: Folkestedet, Carl Blochs gade 28. stuen lokale 06, Aarhus C

Emne: Vi skal hygge os med julefortællinger.

Af hensyn til kaffe/brød bedes du tilmelde dig senest otte dage før.

Er transporten et problem, så finder jeg en løsning på det, men det skal jeg vide 14 dage før.

Med venlig hilsen

FDDB-rådgiver og erfa-leder

Niels Henrik Jørgensen

mobil 24 46 57 30

nhenrik@youmail.dk

Glædelig jul og godt nytår

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Midt- og nordjylland tegnsprog

Vores erfagruppe har 30-års jubilæum, og det fejrer vi i december ude i byen i Aarhus.

Dato og sted omkring arrangementet finder vi sammen.

Vi mailer sammen vedr. mødedatoer.

Sted: DBS-Huset, Sønder Allé 10, Aarhus C.

Ses vi – ja vi gør!

Mange hilsner

Ditte B. Sørensen

Mobil 25 77 28 24

ditte_11@hotmail.com

Bjarne Hvidsten

Mobil 31 13 60 94

maxim700@live.dk

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Nordjylland

Dato: Fredag 14. december kl. 10 - 13

Sted: Torvesalen, Foreningernes Hus, Torvet 5, 1. sal, Nørresundby

Emne: Traditionen tro drikker vi morgenkaffe med lidt sødt samt spiller pakkespil dertil. Dernæst nyder vi en helt traditionel julefrokost og får en god snak.

Alle skal medbringe en gave til ca. 20 - 25 kr. til pakkespillet samt drikkevarer til eget brug.

Tilmelding/afbud: Senest mandagen før mødet til Hanne V. Ottesen.

Mobil 20 27 94 97

hanne@8sen.dk

På glædeligt gensyn fra

Mia Winther og Hanne Vestergaard Ottesen

Mange hilsner fra Hanne

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

NAVNE

 

Fødselsdage

 

90 år

Ella Paulsen, Juelsminde

Født 6. december 1928

 

90 år

Eva von Arenstorff, Næstved

Født 9. december 1928

 

90 år

Lilian Cort Jørgensen, Farsø

Født 21. december 1928

 

80 år

Preben Behrend, Gilleleje

Født 1. december 1938

 

75 år

Lau Bloch Nielsen, Holbæk

Født 3. december 1943

 

75 år

Ellen Eva Petersen, Nærum

Født 12. december 1943

 

75 år

Iris Olsen, Aakirkeby

Født 25. december 1943

 

FDDB ønsker hjertelig tillykke med fødselsdagene

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

Dødsfald

 

Ettie Melchior Nørbjerg, Holte, født 1. maj 1931 er død.

 

Kurt Gow, Herning, født 27. april 1942, er død.

 

Vera Marie Tiufkær, Haderslev, født 23. september 1934 er død.

 

Maja Jakobsen, Aarhus V, født 17. januar 1929, er død.

 

Bent Birger Ebbe, Maribo, født 4. august 1925 er død.

 

Betty Sørensen, Nibe, født 27. maj 1924, er død.

 

Æret være deres minde

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

Kolofon

 

Foreningen Danske DøvBlinde - synshørehæmmede

Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup

Tlf. 36 75 20 96 – fax 36 75 14 03

fddb@fddb.dk

Åbent mandag - fredag kl. 9 - 14

Indlæg til bladet sendes til: medlemsnyt@fddb.dk 

Redaktion: Gerd Nielsen og Pia Hesse

 

Blad 12 – deadline 23. november – udgives 19. december