­

 

FDDB

Medlemsnyt 12

December 2020

Årgang 36

 

 

 

Forside

 

Julehilsen

Valg til bestyrelsen

FDDB har fået ny Facebook-side

 

 

 

Indholdsfortegnelse

 

FRA FDDB

Julehilsen

Valg til bestyrelsen

Deltagerbetalingen forhøjes

Mundbind med FDDB-logo

FDDB har fået ny Facebook-side

Haptiske signaler til tjenerne på Fuglsangcentret

Julelukket på sekretariatet

OPLYSNINGEN

Nyt fra Nota

ARRANGEMENTER

Gåture i region Storkøbenhavn 2021

Gåture fredag og lørdag

30+ kursus for alle

Seniorhøjskole

ERFAGRUPPER

Bornholm

Nordsjælland

København Nord

København Vest

Sjælland tegnsprog

Østsjælland

Vestsjælland

Storstrøm

Fyn

Syddanmark tegnsprog

Sønderjylland

Sydvestjylland

Trekantområdet

Midtøstjylland

Midtvestjylland

Midt- og Nordjylland – tegnsprog

Nordjylland

NAVNE

Fødselsdage

Dødsfald

EKSTRA

FDDBs Aktivitetskalender 2021 med priser

Kolofon

 

 

 

 

FRA FDDB

 

Julehilsen

 

Af Bjarne Hvidsten, næstformand

 

Endnu et år er gået. Det har været et år, der har budt på hårde oplevelser for os alle sammen.

 

Døvblinde er ligesom resten af samfundet hårdt ramt af restriktioner pga covid-19 virus. Sådan har det været siden marts i år. Mange borgere måtte afsted til de hvide telte for at blive testet, og i aviserne kunne man læse om en kraftig stigning i antallet af corona-smittede samt om mange dødsfald verden over. Det var især i april og maj måned. Heldigvis oplevede vi et fald op mod sommeren, men tallene er steget igen, og vi er i skrivende stund på vej mod en vinter, hvor vi igen må erkende, at isolation og angst for at blive smittet kan blive dominerende.

Det var især i første omgang et problem for FDDBs medlemmer, at kontaktpersoner i perioder ikke fik lov at komme på arbejde. Det betød, at mange døvblinde ikke havde mulighed for at forlade hjemmet, ikke engang for at gå en tur i den friske luft.

 

Restriktionerne resulterede også i aflysninger fra FDDB i foråret. Både kurser, møder og erfagrupper måtte udsættes. Også internationale workshops og konferencer for europæiske døvblinde blev aflyst. FDDB havde ellers besluttet at sende to repræsentanter afsted til Zagreb i Kroatien, men også det blev udsat.

Det haltede med informationen fra kommunerne under forårets nedlukning. Nogle borgere vidste ikke, om deres kontaktperson måtte komme på arbejde eller ej. Vi håber ikke, det bliver så slemt igen.

 

Vi har i efteråret set kraftige nedskæringer i krystalkuglen for døvblinde i Aarhus kommune. Det skulle træde i kraft pr. 1. januar 2021 og ville betyde en kraftig forringelse af livskvaliteten for de berørte medlemmer. Det lykkedes dog ved hjælp af en aktiv indsats på møder med rådmanden og med artikler i den lokale presse at overbevise rådmanden om, at kommunen var på gal kurs. Katastrofen blev afværget, og døvblinde har fået lovning på at beholde alle deres kontaktpersontimer.

 

Vi er dog stadig bekymrede for, om der bare er tale om en udskydelse af problemet, fordi ingen af afgørelserne har en rigtig begrundelse, andet end at det er politisk besluttet, at døvblinde skal have deres timer som hidtil. FDDB har redegjort for, at det bør vurderes, hvad medlemmerne reelt har af behov for timer. Vores håb er, at døvblinde i Aarhus kommune får de timer, vi har redegjort for, at de har brug for, så afgørelserne også holder.

Jeg vil ønske alle en glædelig jul trods de mange udfordringer, vi alle møder for tiden. God jul og godt nytår!

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

 

Valg til bestyrelsen

 

Af Valgkomitéen

 

Året 2020 har været ganske anderledes, end vi alle troede pga corona. Vi ved ikke, hvordan 2021 kommer til at se ud. FDDB skal under alle omstændigheder gennemføre valg til hovedbestyrelsen på Landsmødet tirsdag 29. juni 2021. Det foregår på Hotel Opus i Horsens.

 

Tænker du på at opstille til FDDBs hovedbestyrelse, og vil du gerne opleve, hvordan et hovedbestyrelsesmøde foregår, så har du mulighed for at deltage som observatør på HB-mødet i februar 2021.

 

I FDDBs love står der:

 

Valgprocedure

4.5 Alle medlemmer af FDDB, der er fyldt 18 år og er restancefri, har tale- og stemmeret på landsmødet og er valgbare til hovedbestyrelsen, som suppleanter til HB samt til valgkomiteen. 

 

4.5.1 Opstilling som kandidat til posterne i § 4.5 foregår ved, at man melder sit kandidatur til valgkomiteen inden HB-mødet i maj.

 

4.5.2 Hvis der ikke er kandidater til at besætte alle poster, kan HB beslutte, at man undtagelsesvist kan opstille som kandidat til de ubesatte poster frem til og på selve landsmødet.

 

Det betyder, at hvis du vil være sikker på at kunne stille op, skal du i god tid før valget udfylde et skema, som fås ved henvendelse til FDDB. Du kan også finde skemaet på FDDBs hjemmeside under menupunktet ’Om FDDB’. Skemaet indeholder bl.a. spørgsmål om dit navn, alder, om du stiller op som tegnsprogsbruger eller tale-bruger, interesser inden for foreningsarbejde mv.

Skemaet sendes til FDDBs valgkomité på:

fddb@fddb.dk

Inden hovedbestyrelsens møde i april 2021 udarbejder vi en opstillingsliste til bestyrelsen.

 

Tilbud om at deltage som observatør

Vil du gerne overvære, hvordan et bestyrelsesmøde forløber, er du velkommen til at deltage som observatør på HB-mødet 10. februar kl. 13 - 17.30.

FDDB giver frokost kl. 12. Tilmelding til FDDB senest 1. februar.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte en af os fra valgkomiteen:

Sandie Roland Tvergaard og

Dorte Eriksen

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

Deltagerbetalingen forhøjes

 

Af Ilse Bellamy, organisationschef

 

FDDBs bestyrelse har besluttet at hæve deltagerbetalingen med en tredjedel på de landsdækkende kurser, som FDDB holder på Fuglsangcentret.

 

Stigningen skyldes en forventet forhøjelse af opholdsudgifterne på Fuglsangcentret fra 2021.

 

Det vil fortsat være muligt at søge Juchum legatet til dækning af deltagerbetalingen på FDDBs kurser.

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

Mundbind med FDDB-logo

 

FDDB har fået lavet mundbind med logo i en god og kraftig kvalitet. Mundbindene er 3-lags af stof og tåler vask ved 60 grader. Mundbindet er mørkeblåt og har et hvidt FDDB-logo på den ene side.

 

Alle tillidsfolk og hjælpere i erfagrupperne i FDDB får et mundbind gratis.

 

Øvrige medlemmer, kontaktpersoner, tolke og andre interesserede kan købe mundbindet for 60 kr. pr. stk. eller to stk. for 100 kr. + porto. Købes via webshoppen på www.fddb.dk eller ved henvendelse til FDDB.

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

FDDB har fået ny Facebook-side

 

Af Pia Hesse, kommunikationsansvarlig

 

FDDB har fået ny Facebook-side. Med den nye side har vi fået flere værktøjer, bedre overblik og flere muligheder for at nå ud med historier, nyheder og status over de politiske sager, FDDB er involveret i.

 

Som altid vil FDDB bruge sin profil på Facebook til at fortælle nyheder, rapportere fra begivenheder, orientere om kommende kurser og begivenheder samt slå på tromme for vigtige politiske sager.

 

Gå ind på Facebook, find os under navnet ’Foreningen Danske Døvblinde – FDDB og tryk på ’Følg’ eller ’Synes godt om’. Dermed får du fortsat alle de gode historier direkte i dit nyhedsfeed på Facebook.

 

Anbefal gerne siden til din kontaktperson, din familie, din tolk, dine venner, din sagsbehandler, dine naboer og dine lokale politikere. Vi poster helt sikkert historier, der er relevante for alle, der har tilknytning til døvblindesagen.

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

Haptiske signaler til tjenerne på Fuglsangcentret

 

Af FDDBs haptiske udvalg

 

FDDBs udvalg for haptiske signaler har lavet en miniplakat til tjenerne på Fuglsangcentret. Plakaten indeholder en oversigt med fotos og beskrivelse af de 10 mest nyttige haptiske signaler i en restaurant, som AFBRYDER, SERVERING, MAD med flere. 

 

Nu kan tjenerne signalere, at der skal ske noget

Tjenerne har selv tidligere på året luftet tanken om, at det kunne være rart at kende nogle metoder, så man fx kan kommunikere til døvblinde og andre gæster, der kan have glæde af det, at nu kommer maden. Til netop det formål er haptiske signaler rigtig gode, da de tegnes på ryg, skulder eller arm, og da modtageren kan nikke eller ryste på hovedet som svar. Fx kan man lægge en flad hånd på skulderen, som er signalet for AFBRYDER. Dermed ved gæsten, at der skal ske et eller andet, og er man fx i gang med en samtale på tegnsprog, så vil man oftest kunne regne ud, at man skal sænke armene og afvente, hvad der sker.

 

Kan bruges af mange andre end døvblinde

Signalerne er udviklet af døvblinde og synshørehæmmede i FDDB, men de kan bruges af mange andre end lige netop døvblinde. Fx vil blinde og svagsynede også kunne have glæde af den meget diskrete måde at beskrive på ryggen, hvad der sker omkring én.

 

De 10 signaler på plakaten er:

 

AFBRYDER

Flad hånd lægges med håndfladen nedad på skulderen. Berøringen fastholdes lidt.

 

SERVERING

Et stort S skrives på overarmen.

 

MAD

Der tegnes en cirkel på overarmen.

 

DRIKKEVARER

Hånden formes, som holdes om et glas og tager løst fat om overarmen. Hånden føres op ad armen.

 

VAND

Fingrene løber ned ad overarmen som vand, der risler.

 

KAFFE

Knyttet hånd med lillefingersiden nedad føres rundt på skulderen i en cirkelbevægelse.

 

MERE

Håndkanten føres op ad overarmen.

 

FÆRDIG

Med håndkanten mod ryggen laves en fejende bevægelse fra side til side.

 

JA

Med flad hånd klappes på ryggen, skulderen eller overarmen et par gange.

 

NEJ

Flad hånd med håndfladen mod ryggen og fingerspidserne pegende opad føres fra side til side et par gange.

 

Hent gratis app eller pdf

Vil du lære endnu flere signaler at kende, så download FDDBs app: HAPTISKE SIGNALER til android eller apple, køb bogen

139 Haptiske signaler for 139,- kr. eller download pdf eller tekstversion helt gratis fra www.fddb.dk

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

Julelukket på sekretariatet

 

Af Ilse Bellamy, organisationschef

 

FDDBs sekretariat holder lukket fra onsdag 23. december.

Vi træffes igen mandag 4. januar.

Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

OPLYSNINGEN

 

Nyt fra Nota

 

 

Af Liv Nørup, bibliotekar

 

Månedens punktbog:

 

Sigurd Barrett: Julekalender til voksne – 24 livsbilleder

24 skæbnefortællinger om det moderne menneskes liv omkring højtiden.

Bognummer: 420462

Ca. 6 bind

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

 

ARRANGEMENTER

 

Gåture i region Storkøbenhavn 2021

 

FDDB arrangerer otte gåture i Region Storkøbenhavn i 2021.

Turene bliver på cirka 10 km.

Alle gåture starter kl. 11 og slutter kl. 16 og vil blive annonceret her i Medlemsnyt og kan ses i kalenderen på www.fddb.dk

Gåturslederne er Edith, Ella og Gerd.

Bemærk: Er der interesse for gåture på cirka 6 km, så vil vi gerne arrangere det.

 

 

Torsdag 4. marts

Torsdag 8. april

Torsdag 6. maj

Torsdag 3. juni

Torsdag 8. juli

Torsdag 5. august

Torsdag 2. september

Torsdag 14. oktober

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

Gåture fredag og lørdag

 

Til næste år vil der være gåture både om fredagen og lørdagen på skift i hver anden måned. Det vil sige, at der er gåtur om fredagen i den ene måned og gåtur om lørdagen i den anden måned.

Turene er for alle aldersgrupper og vil være på mellem 5 og 10 km.

Turene starter kl. 11 og slutter kl. 16.

Der vil komme info på www.fddb.dk ca. en måned før.

 

Mange hilsner

gåturslederne

Suzanne Dahlsgaard og Nadia Hussain

 

Datoer

Fredag 19. marts

Lørdag 24. april

Fredag 21. maj

Lørdag 19. juni

Fredag 23. juli

Lørdag 21. august

Fredag 24. september

Lørdag 16. oktober

 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til fddb@fddb.dk

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

 

30+ kursus for alle

6.-9. april

 

Så er der 30+ kursus igen for alle FDDBs medlemmer på over 30 år. Det er tirsdag 6. april - fredag 9. april på Fuglsangcentret.

 

Dorte Eriksen og Niels Henrik Jørgensen har sammensat et spændende program.

 

Der kommer følgende på programmet:

Vi får besøg af Asger og Karsten, som begge er døvblinde og har været i Nepal.  

Politiet kommer også, men kun for at fortælle om deres arbejde og give os trygheds-informationer som døvblinde.

Vi skal også høre om chokoladens historie.

Hvordan mon det er at være præst blandt hårde kriminelle?

Det vil fængselspræst, Louise Marie Winther, fortælle om.

Vi har også lånt et par levende bøger fra menneskebiblioteket, men vi vil ikke afsløre, hvad vi skal høre om.

Bowling plejer at være et hit, så det gentager vi også denne gang.

Vi har også quizzer på programmet med præmier.

På festaftenen vil der være uddeling af præmier for bowling og quiz.

Pris for det hele: 1.995 kr.

Rejseudgifter refunderes til billigste befordring.

Kørestolsbrugere skal være selvhjulpne ved buskørslen, men vi giver gerne en hjælpende hånd.

Tilmelding senest 25. januar via kalenderen på www.fddb.dk eller ved henvendelse til FDDB på:

fddb@fddb.dk

Tlf. 36 38 85 92

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

Seniorhøjskole

26. april - 1. maj

 

FDDB indbyder til Seniorhøjskole på Fuglsangcentret i Fredericia.

Vi begynder mandag med frokost og slutter efter morgenmad om lørdagen. Har du passeret de 60, så gå ikke glip af dette spændende højskoleophold. Programmet byder på:

 

Mandag

Naturen i april og maj.

Hvordan har den ændret sig fra 1950 til i dag ved naturguide Torben Gang Rasmussen.

Aftenstemning - med små historier.

 

Tirsdag      

Udflugt til Givskud Zoo med guide.

Førerhunde er velkomne i Givskud Zoo, men ved turen ind i løveområdet er hunde nødt til at være i et område udenfor, da løverne ellers vil kunne lugte dem.

Vi spiser frokost inkl. én genstand i Givskud og drikker kaffe, når vi vender tilbage til Fuglsangcentret.

Aftenhygge med naturquiz.

 

Onsdag  

Foredrag om ’Ny identitet’ ved Emilo Christensen.

Foredrag ved Nina og Hjalte Tin om en rejse til Middelhavet.

Aften med hygge-cafe.

 

Torsdag

Formiddag: Fri til hvad man har lyst til, fx svømmehal og spa

eller gå med en tur i skoven.

Foredrag om Axel Strøbye – en tragisk komedie ved forfatter og journalist Peer Kaae.

Aften med spillet: 5 på stribe.

 

Fredag

Særlige ordninger for blinde og døvblinde ved medlem i FDDB, Palle Jacobsen.

Stoleyoga og vejrtrækningsøvelser - alle kan være med – ved yogalærer Bente Ramsing.

Festmiddag.

 

Lørdag

Hjemrejse.

 

Deltagerpris: 3.325 kr.

Rejseudgifter til billigste befordring refunderes.

Tilmelding inden 10. februar via kalenderen på www.fddb.dk eller ved henvendelse til FDDB på:

fddb@fddb.dk

Tlf. 36 38 85 92

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte:

Gerd Nielsen

Tlf. 24 65 65 69

gerdnielsen@privat.dk

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

 

ERFAGRUPPER

 

Erfa = erfaringsudveksling

 

I alle erfagrupper er kontaktpersoner og ledsagere velkomne.

Kaffe med brød kan købes på mødet, og transport tilbydes efter aftale med erfalederen. Nye medlemmer er velkomne.

 

Bornholm

 

Kære medlemmer!  

Rigtig glædelig jul og alt det bedste i det nye år. 

Tak for hyggelige timer i 2020, der nu snart er forbi. 

På grund af corona er alting usikkert, men vi giver besked til jer, når vi ved mere. 

Mange kærlige hilsner og tanker til jer alle

– også vores hjælpere, kontaktpersoner og tolke. 

Pas godt på jer selv. 

Mange hilsner Anvör

 

 

Nordsjælland

Dato: Tirsdag 5. januar

Spisning: Kl. 12 - 13

Erfamøde: Kl. 13 - 15                              

Sted: Fælleshuset, Sejlgårdspark 117, Farum

Emne: Vi får besøg af Sarah fra FDDBs sekretariat.

Sarah vil dele tanker med os, om det store emne der fylder meget hos os alle: Hvordan bevarer vi balancen i vores kommunikation mellem os, vores pårørende og vores kontaktpersoner.

Tilmelding til arrangementet samt til evt. kørsel (taxa tur/retur) skal ske til Susanne på:

susanne.loecke@gmail.com eller

mobil 60 43 19 91

Corona/Covid-19: Vi passer på og viser hensyn til hinanden, når vi mødes. Føler du dig syg, så meld fra – også selvom det er på dagen. Vask hænder og brug den håndsprit som er sat frem. Host og nys i ærmet. Undgå håndtryk og kram. Hold så vidt muligt to meters afstand.

Vel mødt og på kærligt gensyn!

Susanne Løcke

 

 

København Nord

Jeg er ikke synsk, smiler, så jeg kan ikke se, hvad 2021 vil bringe,

Man siger, at når en dør lukker, åbner en anden.

Jeg ringer midt i januar og fortæller jer om dato, tid, sted og emne.

Pas nu godt på jer selv til vi ses – vi glæder os.

Vi vil ønske jer en rigtig glædelig jul samt et godt, lyst og velsignet nytår.

De bedste hilsner og tanker

Linda og Arne

Tlf. 45 85 94 19

 

 

København Vest

Dato: Mandag 4. januar  

kl. 12.30 - 15.30

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, Taastrup

Emne: Telekommunikation og haptiske signaler ved Birgit Larsen

Tilmelding senest søndag 20. december på:

Mobil 24 65 65 69

gerdnielsen@privat.dk

God jul og godt nytår med tak for godt samvær i 2020. 

Birgit og Gerd

 

 

Sjælland tegnsprog

Dato: Onsdag 27. januar kl. 13.30 - 15.30

Sted: H-huset i Høje Taastrup

Emne: Gerd fortæller om sit liv.

Tilmelding senest en uge før erfamøde.

Besked til Ella på ideksy eller

ellaella@mail.tele.dk

Jeg ønsker jer alle sammen en rigtig glædelig jul samt et godt nytår med tak for alt i 2020.

Julehilsner fra Ella

 

 

Østsjælland

Kære alle

Pga. corona har vi desværre været nødt til aflyse møder i oktober og november. 

Dato: Onsdag 27. januar kl. 13 - 16.

Emne: Udflugt til Bodils Landkøkken i Viby mellem 13 - 16.

Vi hygger os med god mad og kaffe og kage.

Jeg kontakter jer ca. 1 uge før. Hermed ønsker jeg jer en god jul og et godt Nytår.

Mvh Kari Steffen

Mobil 50 58 87 45

 

 

Vestsjælland

Vi holder juleferie og håber vi kan starte op igen til februar.

Pas godt på hinanden og rigtig god jul og godt nytår.

På gensyn

Venlige hilsner fra

Heike & Sandie

Tlf. 30 11 30 71

 

 

Storstrøm 

Vi holder juleferie og ses igen i februar.

Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår.

De gladeste julehilsner fra

Maria og Jackie

 

 

Fyn

Dato: Onsdag 27. januar

kl. 12.45 - 15.15

Sted: Seniorhuset, Toldbodgade 5-7, Odense

Emne: Fra Skjern til Varnæs - en musikalsk fortælling om hele Danmarks TV-serie.

Kulisserne står klar sammen med rekvisitter fra Matador. Vi får en fantastisk forestilling af sanger, skuespiller og tilmed Danmarksmester i Matador, Nicolaj Cornelius, som med en

musikalsk fortælling tager os med på en tidsrejse tilbage i tiden til 30-40’erne og direkte ind i Varnæs’ stuer.

Vi starter dagen med at ønske hinanden et godt nytår over bobler og et Laura-værdigt kaffebord, inden Nicolaj tryllebinder os med Matadors elskede karakterer, morsomme anekdoter fra optagelserne og de kendte sange/musik fra TV-serien.

Pris: 50 kr. pr person.

Til jer der har lyst: Vi kan mødes kl. 12 til køb-selv-smørrebrød i caféen. 

Kontakt Gitte Callø for tilmelding og evt. hjælp til transport senest tirsdag 19. januar på:

tlf. 25 11 63 77 eller

gittepug@stofanet.dk

Nicolaj og jeg glæder os meget til en festlig dag med jer!

Rigtig godt nytår til alle medlemmer og kontaktpersoner på Fyn!

KH Gitte

 

 

Syddanmark tegnsprog

Dato: Onsdag 13. januar

kl. 13 - 16

Tegnsprogshuset, Egeskovvej 5, Fredericia

Emne: Birgit Larsen fortæller om haptiske signaler og vil lære os signaler på ryggen.

Kom med og lær hvordan vi kan bruge signalerne.

Jeg ønsker jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår samt tak for dejligt samvær med jer i året, som snart er forbi.

Pas godt på jer, og så ses vi igen i det nye år.

Julehilsen fra Eva

 

 

Sønderjylland

Kære Medlemmer

Jeg vil ønske jer alle en rigtig glædelig jul samt et velsignet

nytår med tak for dejligt samvær i årets løb.

I må endelig passe godt på jer selv, til vi ses igen 3. februar.

Mange gode hilsener og på gensyn!

Karla Andersen

 

 

Sydvestjylland

Dato: Tirsdag 2. februar

Vi holder nytårsfri i januar og mødes forhåbentlig igen i februar.

Sted: Vindrosens lokale 4, 2. sal

Emne: Vi skal drøfte erfagruppens fremtid.

Jeg ringer og aftaler, hvem der kan komme.

Med venlig hilsen

Erik Kiørbye

Tlf. 75 13 12 28

kiorbye@esenet.dk

 

 

Trekantområdet

Dato: Onsdag 20. januar

kl. 12 - 15.15

Sted: Fuglsangcentret, Søndermarksvej 150, Fredericia

Emne: Medlemsmøde med nytårshygge.

Vi får besøg af Gert Weingardt fra FDDBs hovedbestyrelse, som bl.a. vil fortælle, hvad der rører sig i hovedbestyrelsen og hvilke visioner, de har fremadrettet. Inden Gerts oplæg får vi en lækker frokostplatte og ønsker hinanden godt nytår!

Dagen sluttes af med kaffe, kransekage og bobler.

Pris: 50 kr. pr person. Øl/vand kan købes til frokosten for egen regning.

Kontakt Lilli Munk Jensen eller Gitte Callø for tilmelding og evt. hjælp til transport senest mandag 11. januar.

Lilli tlf. 22 28 98 60

Gitte tlf. 25 11 63 77 eller

gittepug@stofanet.dk

Rigtig godt nytår til alle medlemmer og kontaktpersoner i Trekantområdet.

KH Lilli og Gitte

 

 

Midtøstjylland

Glædelig jul og godt nytår.

Vi ses i 2021!

Dato: Tirsdag 26. januar

kl. 10 - 12

Sted: Folkestedet, Carl Blochs gade 28. stuen lokale 03, Aarhus C

Emne: Vi skal hygge os.

Tilmelding senest otte dage før af hensyn til kaffe og brød, som koster 30 kr. Er transporten et problem, så finder jeg en løsning, men dette skal ske 14 dage før.

Med venlig hilsen

Niels Henrik Jørgensen

Mobil: 24 46 57 30

nhenrik@youmail.dk

 

 

Midtvestjylland

Mødested: Vestfløjen v. Sct. Johs. Kirke, Fredhøj Allé 2, Herning

Dato: Mandag 18. januar kl. 13.00 - 15.30

Emne: Vi ønsker hinanden godt nytår med noget lækkert til kaffen og hygger os med gætteleg med små gevinster til de kvikke.    

Vi håber, det bliver muligt at mødes, men hvis der er forøget risiko for corona-smitte, ringer vi rundt til jer med aflysning.  

Vi vil endnu en gang ønske alle en glædelig jul og et velsignet, lykkebringende nytår, hvor vi forhåbentligt slipper af med corona-virus.

Samtidig vil vi takke jer alle for de dejlige timer, vi trods alt fik i årets løb. Også en stor tak til vores to pragtfulde kaffemødre, som gør en kæmpe indsats, for at vi kan nyde kaffe og brød ved et veldækket bord. En særlig tak til alle vore søde kontaktpersoner, som med deres indsats bidrager til, at alle kan være med i gruppen.

Dejligt at alle har taget corona-restriktionerne med godt humør, de gange vi nåede at holde møde.

Mange julehilsener

Per og Bente

 

 

Midt- og Nordjylland – tegnsprog

Vi skriver sammen om næste møde.

Ses vi – ja vi gør!

Mange hilsner

Ditte B. Sørensen

Mobil: 25 77 28 24

ditte_11@hotmail.com

Bjarne Hvidsten

Mobil: 31 13 60 94

naestformand@fddb.dk

 

 

Nordjylland 

Dato: Torsdag 14. januar

kl. 10 - 13

Sted: Dansk Blindesamfund Aalborg, Vesterbro 62A, Aalborg

Emne: Vi skal hygge og byde det nye år velkommen med lidt godt.

Kom gerne med idéer til, hvad I gerne vil i erfagruppen i 2021.

I bliver ringet op inden mødet, så I kan tilmelde jer.

Jeg vil ønske jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt nytår.

Glæder mig til vi ses i det nye år.

Med mange jule- og nytårshilsener fra

Mia                                

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

 

NAVNE

 

Fødselsdage

 

95 år

Sigrid Andersen, Ringsted

født 3. januar 1926

 

85 år

Aase Katrine From, Struer

født 3. januar 1936

 

60 år

Stein Erik Pedersen, Haslev

født 11. januar 1961

 

20 år

Sofie Bloch Nielsen, Ringsted

født 23. januar 2001

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

Dødsfald

 

Ole Thinghøj, Frederikssund

født 10. maj 1937 er død.

 

Anny Højen, Rønne

født 16. oktober 1922 er død.

 

Erik Bjørn Hansen, Hillerød

født 9. april 1939 er død.

 

Jette Hanne Jacobsen, Nykøbing F

født 5. februar 1944 er død.

 

Ragnhild Jacobsen, Odense

født 30. august 1928 er død.

 

Lise Olsen, Solrød Strand,

født 8. juli 1928 er død.

 

Æret være deres minde …

 

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

 

EKSTRA

FDDBs Aktivitetskalender 2021 med priser

 

 

 

 

 

 

Kolofon

 

Foreningen Danske DøvBlinde - synshørehæmmede

Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup

Tlf. 36 75 20 96

 

fddb@fddb.dk

Åbent mandag - fredag kl. 9 - 14

Indlæg til bladet sendes til: medlemsnyt@fddb.dk 

Redaktion: Gerd Nielsen og Pia Hesse

 

 

 

NR.       DEADLINE                    UDGIVELSE

  1           1. januar                        27. januar

  2         29. januar                      24. februar

 

 

FDDB modtager stof til MEDLEMSNYT inden kl. 12

på deadline-datoen på medlemsnyt@fddb.dk