­

 

FDDB

Medlemsnyt 1

Januar 2024

Årgang 40

 

 

FORSIDE

 

·     Solsikken gør usynlige handicap synlige

·     Informatørernes hjørne: ”Jeg har været åben omkring min døvblindhed”

·     Invitation til ungdomsweekend: Kalder alle chokoladeelskere!

 

 

Indholdsfortegnelse

 

FRA FDDB

Formandens Vinkel

Vindere af lodtrækning fundet

Nyt fra DRs brugerråd

Nyt fra TV 2s brugerråd

OPLYSNINGEN

Solsikken gør usynlige handicap synlige

Nyt fra Fuglsangcentret

INFORMATØRERNES HJØRNE

Jeg har været åben omkring min døvblindhed

FDDB UNGDOM

Invitation til ungdomsweekend: Kalder alle chokoladeelskere!

ARRANGEMENTER

Gåtur fra Christianshavn til Operaparken

ERFAGRUPPER

Bornholm

Nordsjælland

Nærum

København Nord og Vest

Østsjælland

Vestsjælland

Sydsjælland

Storstrøm

Fyn

Trekantsområdet og Syddanmark tegnsprog

Sydvestjylland

Midtøstjylland

Midtvestjylland

Nordjylland

NAVNE

Fødselsdage

Dødsfald

Mindeord

Find din lokale FDDB-rådgiver

Kolofon

 

 

FRA FDDB

 

 

Formandens Vinkel

 

Af Jackie Lehmann Hansen, formand for FDDB

 

Velkommen til 2024 – året, hvor vi fortsætter udviklingen af ’verdens bedste forening’.

 

2024 kommer til at stå i forhandlingernes tegn, når der i starten af året indkaldes til politiske forhandlinger på Christiansborg vedr. specialplanlægningen af det specialiserede socialområde. Her har vi sidste år gjort en kæmpe indsats for at fortælle om vigtigheden af at få bevaret og ikke mindst styrket den ekspertise, der findes på døvblindeområdet. Det er afgørende, at vi som forening fortæller, hvor vigtigt det er, at vores område sikres høj specialisering, og at viden prioriteres. Kun på den måde kan vi sikre, at døvblinde kan være en aktiv del af det danske samfund, og at alle får mulighed at leve præcis det liv, man gerne vil, på trods af døvblindhed.

 

Den 15. maj træder vores nye navn, DøvBlinde Danmark i kraft. Personligt glæder jeg mig meget. Navneændringen vidner om en stærk forening hvor sammenholdet, det varme fællesskab og styrken er i top. En forening som vil være med i samfundet og i samfundsdebatten!

 

2024 bliver endnu et travlt år for mig som formand – og jeg glæder mig. Når jeg ser tilbage, bliver jeg altid imponeret over, hvad vi som forening formår at gøre og udvikle på trods af vores lille størrelse.

 

Velkommen til året 2024. Rigtig godt nytår!

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

Vindere af lodtrækning fundet

 

Af Ida Stenbæk Nielsen og Sarah Juul Buckspan

 

Tusind tak til alle jer, der har besvaret spørgeskemaet om tilbud til døvblinde. Vi har trukket lod blandt deltagerne om to gavekort til en spændende gaveshop.

De to vindere er:

Joy Nowicki Pedersen og Bent Lawsen.

Stort tillykke til jer to!

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

Nyt fra DRs brugerråd

 

Af Anders Fransson og Bitten Rasch, Telekom

 

På årets sidste brugerrådsmøde blev en bred vifte af emner diskuteret – lige fra politiske anliggender til teknologiske fremskridt og tilgængelighedsforbedringer.

 

Vi fik en status på politiske emner, herunder kommende public service-kontrakt og en kommende filmaftale. Der blev orienteret om nyt login samt forbedringer til DR Lyd og tilgængelighedsarbejde på dr.dk.

 

DR gav en status for Tegnsprogskanalen og nævnte mødet mellem tolke og DR for at forbedre tegnsprogsstudiet. Diskussionen omfattede også spørgsmål om tegnsprogstolkning af julekalenderen og udfordringer med livestreaming af Tegnsprogskanalen på DR TV. Vi fik desuden indblik i hvilke programmer, der bliver synstolkede i første halvår af 2024.

 

En medarbejder fra Børn og Unge (B&U) fortalte om et kommende projekt indenfor fiktionsgenren, som kommer til at handle om mennesker med handicap.

 

Det blev drøftet, om tekstning kan forbedres evt. ved at forsinke billedet. Mange har en drøm om, at alt forproduceret indhold kunne tekstes. Det blev også nævnt, at nogle værter på vejret har en tendens til at snakke meget hurtigt.

 

DR informerede om nedlæggelsen af Synstolkningspanelet på grund af manglende ressourcer og udbytte.

 

Det blev foreslået, at der på et kommende møde kunne være oplæg fra Sporten omkring kommentering af live sportsbegivenheder.

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

Nyt fra TV 2s brugerråd

 

Af Anders Fransson og Bitten Rasch, Telekom

 

Brugerrådet var positive over for TV 2s arbejde med at livetekste danske kampe under VM og EM i fodbold og håndbold. Brugerrådet drøftede de udfordringer, der er forbundet med livetekstning af sport. Fx er det vanskeligt at anvende talegenkendelse på grund af indforstået sprog.

 

TV 2 er i gang med at udvikle en funktion, der giver seerne mulighed for individuelt at justere farver, størrelse mv. på underteksterne. Man forventede, at det ville være klar i november sidste år, men der er endnu ingen information om, hvornår det iværksættes.

 

Brugerrådet er positive over for planerne for den nye aftensendeflade, hvor nyhedsudsendelserne: 17 News, 18 News og 21.30 News og nyhedsmagasinet Newsroom livetekstes på hovedkanalen.

 

Udskiftning af systemet, som håndterer synstolkning og oplæsning af undertekster er i gang. Man forventer, at implementeringen af det nye system vil tage et år.

 

TV 2 er ved at udarbejde handlingsplaner for hver enkelt nichekanal og TV 2 Play. Handlingsplanerne skal beskrive, hvordan TV 2 vil sikre, at personer med handicap har mulighed for at få udbytte af TV 2’s indhold og tjenester.

 

En medarbejder fra TV 2 fortalte om overvejelserne i forbindelse med TV 2’s nye visuelle identitet, der blev lanceret i foråret 2023. TV 2 følger standarderne for web-tilgængelighed.

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

OPLYSNINGEN

 

Solsikken gør usynlige handicap synlige

 

Af Mikkel Christensen, Videnscenter om handicap

 

Måske har du bemærket Solsikken. Det lille symbol findes både som nøglesnor, armbånd og badge mm., og kan bæres når man ønsker at signalere til omverdenen, at man kan have brug for ekstra tid eller tålmodighed på grund af usynlige handicap eller diagnoser. Her kan du læse mere om, hvad Solsikken går ud på.

 

Solsikken gør usynlige handicap synlige på en diskret måde. Uanset hvordan man vælger at bære Solsikken, fungerer den ved, at man tager den frem, når man har brug for at signalere, at man kan have brug for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp i forskellige situationer. Det kan være en tur i en forlystelsespark, på et museum, på hospitalet eller i forbindelse med transport eller andre steder.

 

Mere end 400 danske virksomheder har tilsluttet sig Solsikkeprogrammet. Det gælder fx DSB, Arriva, Tivoli, Legoland, Givskud Zoo, København Zoo, Novo Nordisk, Louisiana, Det Kongelige Teater, Salling Group, der blandt andet står bag Føtex og Netto, samt alle større danske lufthavne – og flere er på vej!

 

Virksomheder, som er med i programmet, forpligter sig til at træne sine medarbejdere, så de ved, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikken betyder, og hvordan man bedst møder en person, der har valgt at bære Solsikken. Mange virksomheder vælger også at gå med i Solsikkeprogrammet for at øge forståelsen for usynlige handicap internt på arbejdspladsen.  Medarbejdere uden handicap kan fx bære et Solsikkesymbol med hvid kant, der signalerer, at de ønsker at vise deres støtte til kolleger og andre mennesker med usynlige handicap. Pårørende og venner kan gøre det samme.

 

’Fra Solsikkeprogrammets side definerer vi ikke, hvad der tæller og ikke tæller som et usynligt handicap. Det er op til den enkelte selv at bedømme, om man i forskellige sammenhænge kan have brug for ekstra tid, ekstra tålmodighed eller ekstra hjælp,’ siger direktør for Videnscenter om handicap, Dorte Nørregaard.

 

Sådan får du fat i en Solsikkesnor

Hvis du ønsker at få fat i en Solsikkesnor, er det nemt. De fleste virksomheder, som er med i Solsikkeprogrammet udleverer Solsikkesnoren gratis. På Solsikkeprogrammet.dk finder du et kort, hvor du kan få et overblik over hvilke virksomheder, der er en del af Solsikkeprogrammet nær dig.

Snoren kan også købes hos FDDB sammen med et kort med et budskab, som du selv bestemmer.

 

Læs mere på www.fddb.dk eller på

www.solsikkeprogrammet.dk

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

Nyt fra Fuglsangcentret

 

Særlige kosthensyn på Fuglsangcentret

På Fuglsangcentret tager vi meget gerne hensyn til dine lægeordinerede kosthensyn med baggrund i diabetes, allergier eller øvrige sygdomme, ligesom vi gerne serverer både veganske og vegetariske retter samt tager hensyn til trosretninger. Vores dygtige kokke sammensætter menuen.

 

Vi kan desværre ikke tage højde for madvarer, du ikke bryder dig om, ikke-lægeordinerede kure m.v., men henviser til din mulighed for at købe fra vores a la carte-kort. Vores tjenere fjerner også gerne eventuelle madvarer fra din tallerken ved serveringen.

 

Har du ønsker om en konkret menu eller en specifik råvare, ser vi os nødsaget til at tage et mindre gebyr herfor, da det kræver ekstra ressourcer for vores køkken at lave individuelle retter. Beløbets størrelse afhænger af dine ønsker og aftales individuelt fra gang til gang, ligesom vi tager forbehold for, at vi eventuelt ikke kan imødekomme dit konkrete ønske.

 

For at vi kan yde den bedste service, og du kan få et dejligt ophold her hos os, er det meget vigtigt, at du hver gang giver os besked om dine kosthensyn inden ankomst. Vi har desværre ikke mulighed for at gemme disse oplysninger fra gang til gang.

Har du glemt at melde dine kosthensyn inden ankomst, skal du hurtigst muligt kontakte receptionen, som vil give køkkenet besked. Senest efter 24 timer træder dine kosthensyn i kraft.

 

Vær opmærksom på, at dine kosthensyn gælder under hele dit ophold og ikke blot ved udvalgte måltider.

 

Vores aftenmenu er tilgængelig på værelsestelefonen og Blinfo for den igangværende uge.

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

INFORMATØRERNES HJØRNE   

 

Jeg har været åben omkring min døvblindhed

 

Af Susanne Løcke

 

Jeg hedder Susanne Løcke, er 70 år og har to børn og tre børnebørn. Jeg er funktionel døvblind med en meget lille synsrest og en hørelse, som kun fungerer med høreapparat på begge ører. Jeg bruger den hvide stok og emblem med symbolet for hvid stok. Og så har jeg tre uundværlige kontaktpersoner.

 

Fra første dag efter jeg fik min diagnose, har jeg været meget åben om min døvblindhed. Både overfor mine nærmeste pårørende, min familie og mine venner. Jeg er helt sikker på, at min diagnose ikke kom som nogen overraskelse for dem. De havde allerede undret sig over, at jeg var så anderledes i forhold til lys og lyd. Nu kom der ord på de anderledes og til tider underlige måder, jeg agerede på i sociale sammenhænge.

 

I dag er jeg lykkelig over, at mine høreapparater er så fantastisk gode. Uden dem ville jeg være helt på spanden. Jeg har været meget kritisk i forhold til at vælge de rigtige og brugt meget tid på at få dem tilpasset og justeret til min hørelse. Hvis de ikke lever op til mine krav, kontakter jeg straks min audiolog og får en tid til justering. De skal fungere maksimalt, for at jeg kan deltage i livet på lige fod med andre. Særligt når jeg er aktiv i Furesø Handicapråd, DH-Furesø og som frivillig i vores forening.

Fordi de fungerer godt, har jeg ikke behov for, at der tages særlige hensyn til mig og min ekstremt dårlige hørelse.

Desværre er det ikke det samme med mit syn. Det er mildt sagt elendigt!

 

Jeg kan ikke se ansigter. Der er også meget andet, jeg ikke kan se fx. farver, fotos og film. Men ikke at kunne se ansigter er det værste!

 

I selskab med familie, venner og kolleger må jeg benytte mig af, at jeg kan genkende stemmerne. Da jeg aldrig har holdt skjult, at mit syn blev dårligere, har min omgangskreds vænnet sig til at præsentere sig, når vi ses. De placerer sig også helt naturligt, så jeg står med lyset i ryggen. Når jeg ser mine børnebørn, siger de altid, når vi krammer: ’Det er Sissel’, ’Det er Mille’ eller “Det er Laura’. Det ligger på rygraden. Og så får jeg altid en beskrivelse af det tøj, de har på den dag.

 

Når jeg bevæger mig rundt i vores hjem eller i kendte omgivelser er det de færreste, som bemærker, at jeg har svært ved at se eller orientere mig. Min lille synsrest påvirker mig derimod, når jeg er uden for mit eget hjem og i ukendte omgivelser. Når jeg fx skal i butikker, på rejse eller andre steder uden for kendt terræn, bruger jeg mine kontaktpersoner som mine øjne.

 

Inden jeg fik kontaktperson, havde jeg svært ved at overvinde mig til at oplyse en ekspedient eller sundhedsperson om, at jeg ikke kunne se. Sådan var det også med min hørelse, inden jeg fik høreapparater. På en eller anden måde er jeg flov eller genert over det. Underligt nok, for jeg var jo åben nok om det i min nære omgangskreds. Jeg arbejder på at være åben og ligetil, når jeg er i nye situationer. Det bliver bedre og bedre for hver gang.

 

Det er sorgen over, at jeg ikke kan se og genkende mine nærmeste, der piner mig, og det kan ingen ændre på eller gøre noget ved. End ikke bedre lys eller en anden placering. Men det gør en stor forskel at være en del af fællesskabet i vores forening FDDB - nu snart DøvBlinde Danmark.

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

FDDB UNGDOM 

 

Invitation til ungdomsweekend: Kalder alle chokoladeelskere!

 

Kalder alle unge chokoladeelskere!

Vi ved, I har savnet samværet og de sociale aktiviteter, så er I klar til en ungdomsweekend i den søde tands tegn?

Det nye ungdomsudvalg har arrangeret en tur til Fuglsangcentret, hvor vi skal kreere vores egne fyldte chokolader sammen med en kyndig chocolatier.

Det foregår lørdag 17. februar.

Jer der ønsker det, kan overnatte til om søndagen. Det skal vælges til eller fra i tilmeldingen.

 

Til jer, der ikke kender Fuglsangcentret, så er det et hotel og konferencecenter i Fredericia midt i Danmark ejet af Dansk Blindesamfund. Der er bl.a. sansehave, boblebad, sauna og swimmingpool. Hele området er bygget op omkring tilgængelighed, og FDDB har gode erfaringer med kurser og ophold der.

Adresse:

Søndermarksvej 150

7000 Fredericia

 

Tolkene er booket, Fuglsangcentret varslet, og de sidste detaljer er ved at falde på plads. Det koster 250 kr. at deltage.

Du bedes overføre beløbet til FDDB på mobile pay nr. 46 90 30

Ses vi?

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

 

ARRANGEMENTER     

 

Gåtur fra Christianshavn til Operaparken

 

Torsdag 7. marts 

 

Vi mødes kl. 11 ved Christianshavns metrostation og går til den nye Operapark. Bagefter spiser vi madpakkerne indendørs i kantinen på Kunstakademiet. Så går vi gennem Holmen tilbage til Christianshavns metrostation. Her drikker vi kaffe/te med brød på Christians Beboerhus. Vi er færdige klokken 16.

Turen er på cirka 5 km.

Pris 30 kr.

FDDB betaler for ledsagernes kaffe og dækker transport.

Tilmelding senest mandag før gåturen.

Tlf. 24 65 65 69

gerdnielsen@privat.dk

Giv besked hvis du bliver forsinket.

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

 

ERFAGRUPPER

 

Erfa = erfaringsudveksling

I alle erfagrupper er kontaktpersoner og ledsagere velkomne.

Kaffe med brød kan købes på mødet og transport tilbydes efter aftale med erfalederen. Nye medlemmer er velkomne.

 

 

Bornholm

Dato: Onsdag 28. februar kl. 14 - 16

Sted: Sagahuset, Sagavej 2, Rønne

Emne: Hygge og kaffe og kage.

Pris: 30 kr.

Mange hilsner

Maiken Skov Hansen

Tlf. 23 40 92 43

maiken.s.hansen75@gmail.com

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Nordsjælland

Dato: Tirsdag 6. februar

Spisning: Kl. 12 - 13

Erfamøde: Kl. 13 - 15

Sted: Fælleshuset, Sejlgårdspark 117, Farum

Emne: Livet i bakspejlet

Birgit Larsen, som har været med fra FDDBs tidlige begyndelse, har skrevet en bog om sit liv. Kom og lyt til en spændende livsberetning fra en af pionererne i arbejdet med at skabe lige muligheder for os døvblinde.   

Tilmelding til arrangementet til Susanne på:

susanne.loecke@gmail.com

Mobil 60 43 19 91

Kærlig hilsen

Susanne

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Nærum

Dato: Tirsdag 13. februar kl. 13 - 16

Sted: Egebækhus, Egebækvej 159, Nærum

Emne:  Lille gåtur og gamle ting og sager ved Gerd Nielsen.

Pris 30 kr. for jer, der kommer udefra.

Mange nytårshilsner

Birgit

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

København Nord og Vest

Dato: Mandag 26. februar kl. 12.30 - 15.30

Sted: H-huset, Blekinge Boulevard 2, Taastrup

Emne: Om bogen ’Det Bliver Aldrig Helt Mørkt’ ved John Heilbrunn.

Tilmelding senest 18. februar til Gerd:  

Tlf. 24 65 65 69

gerdnielsen@privat.dk

Mange nytårshilsner

Birgit og Gerd

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Østsjælland

Dato: Torsdag 15. februar kl. 13 - 15.45 (bemærk tidspunkt)

Sted: Sundhedscenter, Rådhusstræde 10c, Køge

Emne: Vi får besøg af en døvblindekonsulent, som vil fortælle om sit arbejde med råd og vejledning.

Pris: 30 kr.

Ledsagere er meget velkomne.

Tilmelding: Nadia ringer rundt til jer om mandagen.

Godt nytår fra

Benedict og Nadia

Tlf. 50 85 86 85

 

Tilbage til indholdsfortegnelse

 

 

Vestsjælland

Dato: Torsdag 1. februar kl. 13.30 - 16.00

Sted: Mårsø Områdecenter, Gl. Tuse Næs vej 15A, Holbæk

Emne: Vi får besøg af døvblinde Adreana, som vil fortælle om sin opvækst på Filippinerne og om sin rejse til Danmark.

Pris: 30 kr.

Tilmelding: Jeg ringer rundt til jer om mandagen.

Venlige hilsner fra

Sandie

Tlf. 30 11 30 71 

 

 

Sydsjælland

Dato: Mandag 5. februar kl. 13 - 16

Sted: Solgaven, Flagspættevej 1, Næstved
Vi mødes i pejsestuen.

Emne: Gitte Harlev-Tranberg holder foredrag om Afrika.

Pris: 30 kr. for te/kaffe og brød.

Tilmelding senest søndag, ugen før mødet på:

Tlf. 21 65 26 30

mariaosterbye@gmail.com

Vi glæder os til at se jer

Tina Wibe og Maria Østerbye

 

 

 

Storstrøm

Dato: Mandag 12. februar kl. 11 - 14

Sted: Apostolske Kirke, Stubbekøbingvej 3B, Nykøbing F.

Emne: Hygge og snak.

Pris: 30 kr. for te/kaffe og brød

Tilmelding senest søndag, ugen før mødet på:

Tlf. 21 65 26 30

mariaosterbye@gmail.com

Glæder mig til at se jer

Maria Østerbye

 

 

Fyn

Dato: 28. februar kl. 12.45 - 15.15

Sted: Seniorhuset Odense, Toldbodgade 5, Odense C.

Emne: Sansebanko.

Vi skal bruge de sanser, vi stadig har i behold, og fylde pladen. Det bliver sjovt og hyggeligt! Kom og vær med.

PS: Der vil være præmier på højkant – dog hverken en halv gris eller snaps!

Kontakt Heidi Scherning eller Gitte Callø for tilmelding og evt. hjælp til transport senest tirsdag 20. februar.

Heidi

Tlf. 30 88 18 36

heidischerning@icloud.com

Gitte

Tlf. 25 11 63 77

gittepug@stofanet.dk

Kærlig hilsen

Gitte & Heidi 

 

 

Trekantsområdet og Syddanmark tegnsprog

Dato: Onsdag 21. februar kl. 12.45 - 15.15

Sted: Fuglsangcentret, Søndermarksvej 150, Fredericia

Emne: Vi afholder en quiz om Hvidsten-gruppen.

Pris: 30 kr.

Tilmelding senest 7. februar.

Husk at oplyse følgende:

- Navn

- Medlemsnummer til Dansk Blindesamfund

- Navn på kontaktperson

- Navn på tolk

- Antal kontorstole

Talebrugere tilmelder sig til:

Lilli

Tlf. 22 28 98 60 

eller

Tegnsprogsbrugere tilmelder sig til:

Eva

oleseneb@gmail.com

Vi glæder os til at se jer!

Lilli og Eva

 

 

Sydvestjylland

Dato: Tirsdag 6.  februar kl. 13.30 – 16.00.

Sted: Exnersgade 4, lokale 2 på 1. sal, Esbjerg

Emne: Vi får besøg af Else Gunderlund, som vil fortælle om sit arbejde som offerrådgiver.  

Pris for kaffe, brød og lidt sødt: 30 kr. 

Tilmelding senest 4. februar.

Hilsen Rikke Hebsgaard

Tlf. 26 62 31 97

rikkehebs@gmail.com

 

 

Midtøstjylland                                                                   

Godt nytår!

Dato: Tirsdag 27. februar kl. 9.30 - 11.45

Sted: Folkestedet, Carl Blochs gade 28, lokale 1.6., Århus

Emne: Vi skal hygge os med gode snakke.        

Pris for kaffe og brød:  30 kr.

Tilmelding senest 8 dage før.

Mvh.

Niels Henrik Jørgensen

Tlf. 24 46 57 30

nielstrige@Gmail.com

 

 

Midtvestjylland

Dato: Mandag 19. februar kl. 13.00 - 15.30

Sted: Vestfløjen v. Sct. Johs. Kirke, Fredhøj Allé 2, Herning

Emne: Fortællinger og sange af Jeppe Åkjær ved Elin Trankjær.

Tilmelding senest onsdag før mødet til:

Bente Mejndor

Tlf. 75 94 44 75

b.mejndor@mail.dk 

Kærlig hilsen

Bente  

 

 

Nordjylland

Dato: Onsdag 7. februar kl. 10 - 14

Sted: De Frivilliges Hus, Hadsundvej 35, Aalborg

Emne: Lær Haptiske Signaler i erfa Nordjylland. Kom og vær med. Vi skal lære lidt om Haptiske signaler. Tag gerne en ledsager med, som du kan lære signalerne sammen med. Gerne din kontaktperson eller en god ven eller nært familiemedlem.

Vi slutter af med smørrebrød.

Pris: 90 kr.

Meld gerne til og fra senest onsdag før mødet til Mia Winther:

erfa-nordjylland@hotmail.com eller

Tlf. 22 50 77 61

Mange hilsner fra

Mia

 

 

 

 

NAVNE

 

Fødselsdage  

 

100 år

Elin Rønnelund, Lynge

Født 7. februar 1924

 

90 år

Jytte Olsen, Albertslund

Født 13. februar 1934

 

90 År

Kirsten Joan Holum, Valby

Født 25. februar 1934

 

85 år

Preben Pedersen, No

Født 4. februar 1939

 

85 år

Bente Christensen, Nærum

Født 21. februar 1939

 

85 år

Birthe Jacobsen, Nærum

Født 21. februar 1939

 

85 år

Minna Due Zachariasen, Esbjerg

Født 21. februar 1939

 

80 år

Bruno Pedersen, Ålsgårde

Født 15. februar 1944

 

75 år

Anina Belise Sickmann, Skanderborg

Født 24. februar 1949

 

70 år

Lissa Rejnholdt, Asnæs

Født 17. februar 1954

 

 

FDDB ønsker hjerteligt tillykke med fødselsdagene!

 

 

 

Dødsfald        

 

Palle Tonni Jacobsen, Karlslunde
Født 29. december 1945 er død.

 

Æret være hans minde

 

 

 

Mindeord

 

13. december 2023 sov en god ven, kammerat og ildsjæl stille ind.

Palle Jacobsen lærte jeg at kende i 1962, da vi første gang mødtes på Blindeinstituttet på Kastelsvej, og vi har været venner lige siden. Palle har sat sine aftryk både i FDDB og i Dansk Blindesamfund. Han brændte for sagen og var en terrier, der bed sig fast, hvis der var noget, han var utilfreds med. Han havde sit virke som kredsformand i DBS, var engageret i Danske Handicaporganisationer og i det lokale handicapråd, sad i handicappanelet i DSB og var til sidst medlem af seniorudvalget i FDDB. Jeg tror også, vi kan takke Palle for, at vi i dag har et nogenlunde tilgængeligt offentligt transportsystem, for der gøede han højt.

Palle vil blive savnet i mange kredse for sin altid positive holdning til tingene.

Æret være Palles minde.

Gert Weingardt

 

 

 

 

Find din lokale FDDB-rådgiver         

 

 

 

 

 

 

Kolofon

 

Foreningen Danske DøvBlinde - synshørehæmmede

Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup

Tlf. 36 75 20 96

fddb@fddb.dk

Åbent mandag - fredag kl. 9 - 14

Indlæg til bladet sendes til: medlemsnyt@fddb.dk 

Redaktion: Gerd Nielsen og Pia Hesse

 

NR.       DEADLINE                     UDGIVELSE

  2       26. januar                       21. februar

  3       23. februar                      20. marts

 

FDDB modtager stof til MEDLEMSNYT inden kl. 12

på deadline-datoen på medlemsnyt@fddb.dk