­

 

FDDB

Medlemsnyt 4

April 2024

Årgang 40

 

 

·       DøvBlinde Danmark og hvad navneskiftet ændrer

·       Vennetjenesten fylder 20 år

·       En weekend der tog os med storm

 

 

 

Indhold

FRA FDDB

Formandens vinkel

DøvBlinde Danmark og hvad navneskiftet ændrer

Den nye hjemmeside: www.dovblinde.dk

Nyhedsbrev

Nye mailadresser

Rådgiverne skifter navn til Medlemsrådgivere

Kender du til Vennetjenesten?

OPLYSNINGEN

Anmeldelse af Morten Bondes bog: Dømt blind

KV Fonden støtter mennesker med handicap

Nyt fra Nota: Månedens punktbog

Nordea åbner telefonlinje for kunder med usynlige handicap

FRA LÆSERNE

Alkoholpolitik? Ja tak. Formynderi? Nej tak

FOKUS:

En weekend, der tog os med storm

ARRANGEMENTER

Gåtur og zoom-møde med lakridsmagning i Taastrup

Reception hos DøvBlinde Danmark

Klub Vest tur til Vejle Kulturmuseum

Klub Øst sommertur til Zoo

Spil, strik og hygge i efteråret

Prøv Stand Up Paddle med MIDT IMELLEM

Ferie med DøvBlinde Danmark

Kursus - Når syn og hørelse svigter

ERFAGRUPPER

Bornholm

Nordsjælland

Nærum

København Nord og Vest

Østsjælland

Vestsjælland

Sydsjælland

Storstrøm

Fyn

Sydøstjylland

Sønderjylland

Sydvestjylland

Midtøstjylland

Midtvestjylland

Nordjylland

NAVNE

Fødselsdage

Dødsfald

Kolofon

 

 

 

FRA FDDB

 

Formandens vinkel

 

Af Jackie Lehmann Hansen, formand for FDDB 

 

Dette nummer af Formandens Vinkel vil jeg bruge på at se på vores forening.

Som formand er jeg utrolig stolt og føler mig enormt privilegeret over at stå i spidsen for denne forening. Jer der kender mig, ved at foreningen er en del af mit DNA. Jeg mærker tydeligt en samhørighed, en samlingskraft, et fællesskab og en kærlighed til hinanden i foreningen. Både tillidsfolk, medlemmer, sekretariat og andre frivillige inkl. pårørende, gør en kæmpe indsats for denne forening.

Jeg mærker ofte, at vores forening bruges som sparringspartner, og det er tydeligt, at vi som lille forening er blevet meget synlige, og at flere kender til foreningen.

Den opbakning jeg som formand og vi som hovedbestyrelsen oplever, betyder alt for den udvikling vi er i gang med. Jeg kan mærke, når jeg møder medlemmer rundt omkring, at lysten til fornyelse, moderniseringen og den proaktivitet, vi har lagt vægt på de senere år, betyder meget.

 

Det hele kulminerer i et nyt navn lige om lidt: DøvBlinde Danmark. Et navn som styrker vores identitet.

 

Jeg vil takke jer alle. Uden jer og jeres opbakning stod vores forening ikke, hvor vi står i dag. Vi fortsætter vores dialoger, vores synlighed og vores kampe for at styrke døvblindesagen i hele Danmark.

 

Tilbage til indhold 

 

 

DøvBlinde Danmark og hvad navneskiftet ændrer

Den 15. maj ændres foreningens navn til DøvBlinde Danmark med sloganet: Foreningen for alle med både nedsat syn og hørelse.

På selve dagen holder vi en stor reception i Handicaporganisationernes Hus. Du kan læse mere om receptionen, og hvordan du tilmelder dig under Arrangementer i dette nummer af bladet.

 

I forbindelse med navneændringen kommer der til at ske en række ændringer, som du kan læse om her:

 

Den nye hjemmeside: www.dovblinde.dk  

Fra 15. maj byder vi indenfor på en helt ny hjemmeside med adressen: www.dovblinde.dk

Siden har fået nyt design, hvor den røde prik, som er en del af foreningens nye logo, går igen. Baggrundsfarverne er hvid med bjælker på tværs i lys eller mørk gråblå. Links på siden er enten røde eller sorte.

 

Øverst på siden er der en mini-menu, hvor man finder knapperne:

Ideksy, Aktiviteter, Nyheder, Presse, Søgefelt, Bliv medlem og Støt os.

I næste linje finder man hovedmenupunkterne:

Viden om, Råd og støtte, Om os, Kontakt os.

 

Under Viden om kan man læse om Døvblindhed, Kommunikation, Digital kommunikation, Rettigheder samt finde udgivelser fra DøvBlinde Danmark.

 

Under Råd og Støtte kan man finde sider om Medlemsrådgiverne (de tidligere FDDB-rådgivere), Erfagrupperne, Vennetjenesten, DøvBlinde Ungdom, Familienetværket, Socialrådgiveren, Bisidderservice og til sidst Legater.

 

Under punktet Om os kan man finde en side, der fortæller foreningens historie, Love og forretningsorden samt sider med lister over hovedbestyrelse, forretningsudvalg og alle foreningens arbejdsgrupper og udvalg.

 

Under Kontakt os kan man finde en formular til at indsende en besked til DøvBlinde Danmark, en oversigt over sekretariatets medarbejdere samt en side, hvor man kan bestille et informatørforedrag.

 

På forsidens øverste billede ses en døvblind kvinde på temadag med sin kontaktperson. De er fotograferet bagfra og stikker hovederne sammen i tæt kommunikation. Nedenunder står der:

Hos os føler døvblinde sig set, hørt og inkluderet i et vigtigt fællesskab

 

Nedenunder kommer en bjælke med budskabet: Støt vores arbejde og gør en forskel. Ved siden af ses et billede af DøvBlinde Danmarks formand med sin kontaktperson. Jackie er ved at aflæse et taktilt skilt med fingrene udenfor Christiansborg. Kontaktpersonen står ved siden af og observerer.

 

Herunder er en bjælke med tre aktuelle nyheder. Nedenunder er der en bjælke, hvor vi præsenterer en mærkesag. I første omgang handler det om vibrations-lydfyr, som er sat op flere steder på opfordring fra vores forening.

 

De fleste funktioner på hjemmesiden fungerer ligesom på den gamle side. Man kan tilmelde sig aktiviteter i kalenderen via en formular. Nu hedder kalenderen blot: Aktiviteter.

Man kan også fortsat søge om medlemskab, både som aktivt medlem og som støttemedlem, og man kan bede om at få et besøg af en medlemsrådgiver eller kontakte DøvBlinde Danmark angående erfagrupperne.

 

Nyhedsbrev

Nederst på den nye hjemmeside kan man tilmelde sig DøvBlinde Danmarks nyhedsbrev i webversion eller mailversion. Hvis du i forvejen har været tilmeldt FDDBs nyhedsbrev, behøver du ikke foretage dig noget. Så får du fortsat nyhedsbreve fra os.

 

 

Nye mailadresser

Hvis du vil skrive til DøvBlinde Danmarks sekretariat, skal du fra 15. maj skrive til hovedadressen:

mail@dovblinde.dk

 

Her er en liste over alle medarbejdernes nye mails:

anders@dovblinde.dk

anette@dovblinde.dk

bitten@dovblinde.dk

dorte@dovblinde.dk

iben@dovblinde.dk

ilse@dovblinde.dk

jackie@dovblinde.dk

pia@dovblinde.dk

sarah@dovblinde.dk

trine@dovblinde.dk

zen@dovblinde.dk

 

Rådgiverne skifter navn til Medlemsrådgivere

Vores rådgivere, som tidligere hed FDDB-rådgivere, ændrer navn til Medlemsrådgivere.

Som altid tilbyder de personlig rådgivning og gode snakke også i dit lokalområde.

Du kan finde en liste over alle rådgiverne og deres områder på www.dovblinde.dk eller kontakte sekretariatet, som kan fortælle dig, hvem der er din lokale rådgiver.

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

Kender du til Vennetjenesten?

 

Af Anina og Søren Sickmann

 

I juni er det 20 år siden, at Vennetjenesten blev et tilbud for foreningens medlemmer. Det har betydet mange samtaler i årenes løb både alvorlige, sjove og med udveksling af erfaringer om alt det, vi alle har til fælles.

 

Vennetjenesten er et korps af døvblinde, hvis formål er at skabe telefonisk kontakt til interesserede medlemmer – også til dig.

Servicen er gratis, og du bestemmer selv hvor ofte, I skal ringe sammen, men normalt cirka en gang om måneden.

Din telefonven har tavshedspligt. Du bestemmer selv hvilke emner, du og din telefonven skal drøfte. Som døvblind kan vi komme ud for vanskelige livsforhold, og her kan en telefonven være en støtte i en samtale.

 

Det er også muligt at skrive sammen med en ven via mails.

Du kan også prøve at få en telefonven i en periode og se, om det er noget for dig.

 

Er du interesseret i en telefonven, så kontakt en af os koordinatorer:

Anina

mobil 24 27 36 86

anina@profibermail.dk

eller

Søren

mobil 50 55 31 29

s.sickmann@turbopost.dk

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

 

OPLYSNINGEN

 

 

Anmeldelse af Morten Bondes bog: Dømt blind

 

Af Hanne Ottesen

 

Morten Bonde har RP og Usher. Han har et langt og spændende arbejdsliv bag sig i reklamebranchen og på LEGO.

I bogen beskriver Morten Bonde, hvordan han mere eller mindre bevidst har pakket sin viden om at have RP ned på bunden af sin bevidsthed. Hvordan han i et langt og til tider stressende arbejdsliv oplever større og større udfordringer med at klare opgaverne. At have et meget visuelt job med et meget snævert synsfelt kræver sin mand. I bogen er Morten Bonde åben om sin stress og nedtur, da han må give afkald på kørekort og sit daglige job.

 

Vi får som læsere indblik i, hvordan Morten har tacklet at komme videre i livet med sit synshandicap. Hvordan han gennem en længere periode fordyber sig og træner sig selv. Han ønsker at fokusere på at bytte negative og destruktive tanker ud med mere konstruktive tanker, der kan understøtte at få øje på muligheder.

 

For mig var det en gribende bog, hvor jeg kunne genkende et utal af situationer og strategier fra mit eget liv med nedsat syn og hørelse. Både de mindre gode og de gode strategier.

Jeg kan bestemt anbefale at læse bogen. Den kan inspirere til at reflektere over sin egen situation med døvblindhed. Måske endda give lyst til og mod på at ændre på sin egen situation.

 

God læselyst. FDDB har også enkelte eksemplarer af bogen til salg.

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

KV Fonden støtter mennesker med handicap

 

KV Fondens hovedformål er at yde støtte til sociale formål. Fonden uddeler bl.a. støtte til blinde og svagsynede, døve og andre handicappede. KV Fonden uddeler som udgangspunkt legater på 15.000 kr. til hver ansøgning, der imødekommes inden for sociale formål.

 

Vil du søge fonden om støtte?

Ansøgning om et legat sker ved at udfylde et ansøgningsskema og uploade seneste årsopgørelse fra Skat samt lægeerklæring på Fondens hjemmeside. Find fonden på:

www.kv-fonden.dk

Klik på SØG OM STØTTE 

Ansøgningsfrist: 30. september 2024.

 

Alle ansøgere får besked om ansøgningen imødekommes eller ej i løbet af november eller december. Et evt. legat udbetales i løbet af december.

 

Adresse:

KV Fonden (Krista og Viggo Petersens Fond)

St. Kongensgade 59A, 1. sal

1264 København K.

www.kv-fonden.dk

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

Nyt fra Nota: Månedens punktbog

 

Paul Auster: Baumgartner

 

Enkemanden Seymour Baumgartner er fyldt 70, da det går op for ham, hvor meget livet stadig har at tilbyde ham. Rørende og eftertænksom roman om alderdom og kærlighed.

 

Bognummer 424116

Ca. 8 bind

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

Nordea åbner telefonlinje for kunder med usynlige handicap

 

Nordea har meddelt, at de åbner en telefonlinje til kunder med usynlige handicap. Ligesom hvis man har en solsikkesnor om halsen, vil man her møde ekstra god tid, tålmodighed og hjælp.

Nordea er en del af Solsikkeprogrammet, og det er herfra idéen til telefonlinjen stammer. Ringer man op her, behøver man ikke fortælle om sit handicap, men Nordeas kundeservice ved på forhånd, at der er behov for ekstra støtte.

 

Personer med et usynligt handicap kan ringe på:

Tlf. 70 22 13 14

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

FRA LÆSERNE

 

Alkoholpolitik? Ja tak. Formynderi? Nej tak

 

Af Dorrit Petersen

 

FDDB ønsker en alkoholpolitik - måske forståeligt, men sørgeligt nok. Men jeg forstår ikke, hvorfor FDDB så ikke tager skridtet fuldt ud og sløjfer al udskænkning af alkohol på deres regning.

Overlad det til hvert enkelt medlem selv at administrere og betale eget forbrug under foreningens arrangementer.

 

Jeg betragter mig selv som voksen og ansvarlig nok til at tage vare på mit eget og min kontaktpersons alkoholforbrug.

Min kontaktperson er ansat af mig og ikke af FDDB, og jeg ønsker ikke jeres formynderiske indblanding i den relation.

 

Er der personer ved jeres arrangementer, der ikke har en acceptabel opførsel, grundet alkohol må det påtales overfor den enkelte.

 

Står jeg alene med mine holdninger i denne sag?

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

FOKUS:

En weekend, der tog os med storm

 

Af Stefan Kaminski (social blind og hørehæmmet) og Anette Thomsen (pårørende)

 

En lørdag i februar pakkede vi den lille blå bil og kørte mod Castberggård, hvor vi skulle deltage i et weekendkursus for døvblinde og pårørende i FDDB. Vi var meget spændte på, hvordan disse to dage ville forløbe, og hvad vi ville få ud af det.

Vi blev smilende modtaget af døvblinde Jackie og hans partner Kenneth Hansen, døvblinde Rikke og hendes mand Martin Hebsgaard samt Dorte Skipper Martinussen fra sekretariatet.

 

Efter en præsentationsrunde havde vi fået et lille indblik i, hvem vores medkursister var. En bred skare i alle aldre og med forskellige baggrunde med den fællesnævner, at vi er døvblinde af forskellige grader.

 

Med et forrygende energiniveau og iver fortalte Jackie og Kenneth om deres oplevelser med at være døvblind og pårørende samt hvilken indflydelse, det har på deres relation.

Det blev fortalt på en meget humoristisk måde, hvor alvoren lå bag hvert et smil og grin. De problemstillinger de kom ind på, kan vi nikke genkendende til, og det gav stof til eftertanke.

 

Efter en lækker frokost blev vi delt op i samtalegrupper, hvor vi snakkede på kryds og på tværs. Der blev bl.a. talt om:

- Hvordan den døvblinde accepterer sit handicap og det at bede om hjælp

- Hvad man som pårørende kan, skal og må tillade sig at sige og gøre

- Hvordan man adskiller at være hjælper og pårørende, for ikke at miste sig selv i hjælperollen.

Samtalen berørte Anette meget, fordi det er så hårfin en balance at navigere i.

 

Da vi havde holdt kaffepause med lækker kage, blev vi igen delt op i grupper.

 

I døvblindegruppen handlede samtalen om de psykologiske aspekter, der kan være ved brugen af mobility eller badge. Stefan skal fx overvinde sig selv for at bære badge eller bruge andre hjælpemidler, for pludselig er det synligt for andre, at man har et handicap. Andre i gruppen fortalte, at de har nemmere ved at bære synlige tegn.

 

De pårørende blev undervist i ledsageteknik. Herefter skulle de to og to ledsage hinanden. Bagefter skulle de pårørende fremføre den ledsageteknik, de havde lært, over for den døvblinde.

 

Næste dag startede med emnet god kommunikation og haptiske signaler. Her talte vi om, hvordan man kan gøre brug af de haptiske signaler, som er følbare, og dermed lydløse signaler på ryggen.

 

Derefter spillede vi spillet ’Livet i SeHøreLøse’, hvor den pårørende skulle have en stofmaske for øjnene og ørepropper på, som illustrerede døvblindes syns- og hørevanskeligheder.

Ved hver gruppe var der en hjælper, som kunne læse op og flytte spilbrikkerne alt efter behov. Som pårørende var det en kæmpe aha-oplevelse at prøve at være døvblind på egen krop.

 

En lækker frokost blev afløst af det næste punkt på dagsorden.

Her holdt Rikke og Martin et oplæg omkring det at lave aftaler om, hvordan man giver og modtager hjælp. Det var et flot og sigende oplæg om de udfordringer, der let opstår.

 

Hjemturen var meget stille. Der var en del at tænke over for os begge to. Vi tog afsted med stor spænding og nysgerrighed efter ny viden og at møde andre i samme situation. Det må man sige, vi fik. Vi kan varmt anbefale dette kursus.

 

Tak til kursuslederne for det store engagement, I lagde i kurset. Vi håber, der kommer flere kurser som dette. Så ses vi igen!

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

ARRANGEMENTER     

 

Gåtur og zoom-møde med lakridsmagning i Taastrup

 

Torsdag 2. maj

 

Vi mødes kl. 11 til gåtur ved Handicaporganisationernes Hus i Taastrup. Efter gåturen spiser vi vores medbragte mad i H-huset og deltager herefter i fællesskab i lakridssmagningen, som foregår via zoom.

Du skal selv melde dig til lakridssmagningen og fortælle, at du deltager sammen med gåtursgruppen i H-huset.

Inden vi slutter kl. 16, drikker vi kaffe eller te med kage.

Pris: 30 kr.

FDDB dækker udgift til kaffen for ledsagerne og for transport.

Tilmelding til gåturen senest 17. april til Gerd på:

Tlf. 24 65 65 69

gerdnielsen@privat.dk

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

Reception hos DøvBlinde Danmark

15. maj

 

Onsdag 15. maj skifter Foreningen Danske DøvBlinde navn til DøvBlinde Danmark!

Det markeres med en stående reception for samarbejdspartnere, medlemmer, kolleger i H-huset, politikere og andre der gerne vil være med til at fejre det nye navn.

Tid: Kl. 13.30 - 15.30

Sted: Handicaporganisationernes Hus i Høje Taastrup

 

Der vil blive serveret kage, kaffe og cava, og der vil blive holdt taler og skålet på foreningens nye navn. På dagen vil talerne blive streamet og sendt online live, så medlemmer i hele landet kan følge med.

 

Der dækkes ikke rejseudgifter denne dag.

Tilmelding senest 1. maj via kalenderen på www.fddb.dk eller til FDDBs sekretær Trine Dissing på:

Tlf. 36 75 20 96

trine@fddb.dk

Tilmelding er også nødvendig, hvis du ønsker at følge med online, hvor talerne vil blive streamet. 

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

Klub Vest tur til Vejle Kulturmuseum

Tirsdag 11. juni

 

Vi skal en spændende tur til Vejle og besøge Kulturmuseet.

Vi mødes ved Vejle banegård kl. 10.

Kl. 11 er der rundvisning på Kulturmuseet. Det tager en times tid. 

Kl. 13 spiser vi frokost sammen på Café Vivaldi, som ligger midt i Vejles hyggelige gågade.

Efter frokost er der mulighed for at gå rundt på egen hånd i byen. 

Vi har bestilt centraltolke. Alle er velkomne til at komme med på denne hyggelige klubtur. Vi glæder os til at se jer!

OBS! Bemærk at der ikke bliver fælleskørsel i bus fra Odense, Aarhus eller Fredericia denne gang.

Pris: Ca. 150 kr.

Tilmelding via kalenderen på www.fddb.dk eller til sekretariatet senest 1. juni.

 

På gensyn!

Klubledere: Dorte Eriksen og Stine Lorenzen

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

Klub Øst sommertur til Zoo

Onsdag 19. juni

 

Klub Øst sommertur går i år til Zoologisk Have på Frederiksberg. Vi mødes kl. 11 foran hovedindgangen.

Adresse: Roskildevej 32, Frederiksberg

 

Du skal medbringe din egen madpakke, som vi finder et passende sted at spise sammen. Vi bestemmer selv, hvad tid vi spiser.

DøvBlinde Danmark (som vi hedder til den tid) betaler for

én ledsager / kontaktperson. Der vil være centraltolke, og talebrugerne får udleveret mobilteleslynger.

 

Der er i år født en lille ny elefantunge og en lille tigerunge i Zoo.

Haven blev grundlagt i 1859 og er en af de ældste zoologiske Haver i Europa. Der er i øjeblikket ombygning i dele af haven. Derfor oplyser vi yderligere i Medlemsnyt 5 vedr. programmet og den endelige pris.

 

Klub Øst er både for tale- og tegnsprogsbrugere, som bor øst for Storebælt.

 

Tilmelding senest 4. juni i kalenderen på www.fddb.dk eller ved henvendelse til sekretariatet:

Tlf. 36 75 20 96

fddb@fddb.dk

 

Praktisk info

Har du ledsagerkort, kan du få en ledsager gratis med i Zoo. Ellers kan det fås ved henvendelse til Brugerservice på tlf. 36 75 17 93. Find mere info på:

www.ledsagerkort.dk

 

Kom og vær med til en spændende sommerdag sammen!

Tidsrammen er fra kl. 11 - 17. Derudover er der frit spil!

 

På gensyn!

Klubledelsen:

Raziye Acili og Ole Braband

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

 

Spil, strik og hygge i efteråret

 

Tirsdag 13. august

 

I efteråret vil det igen blive muligt at mødes og hygge med enten spil, strik eller bare socialt samvær. Kom og vær med.

 

Første gang bliver tirsdag 13. august kl. 14 - 17.

Sted: Center for høretab, Merkurvænget 2, Fredericia

De næste to datoer er:

29. oktober 

10. december

 

Medbring selv mad og drikke.

Centraltolk er bestilt. Alle er velkomne.

DøvBlinde Danmark betaler for transport.  

 

Tilmelding senest 10. august til Stine Lorenzen på:

Sms: 60 13 57 19

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

Prøv Stand Up Paddle med MIDT IMELLEM

Lørdag 24. august

 

MIDT IMELLEM er for 30 - 50 årige.

 

OBS: Der er sket ændringer i programmet. Her er programmets nye indhold.

 

Er du vild med vand, og kan du lide nye oplevelser, så er du kommet til det rette sted. Denne gang skal netværket MIDT IMELLEM besøge Amager Strandpark, hvor vi skal stå på paddleboards (det minder lidt om surfing, men hvor man ror stående på et surf bræt).

 

Vi mødes ved Nørreport station kl. 12 og tager sammen til Amager Strand, hvor vi spiser frokost. Herefter får vi en grundig introduktion til paddleboarding ved Kajakhotellet. Der vil være god tid til at prøve sig frem og komme op at stå og ro. Efterfølgende er der tid til afslapning og hygge på stranden, inden der er afgang mod Rizraz, en middelhavsrestaurant tæt på Nørreport station. Her spiser vi en lækker middag. Efter aftensmad siger vi farvel og tak for denne gang.

 

Hvad holder dig tilbage? Kom og vær med til vores spændende arrangement. Du skal være indstillet på at blive våd, for man undgår nok ikke en tur i vandet, når man skal lære paddleboardet at kende. Det bliver en lærerig og sjov dag! Vi håber naturligvis på, at vejret er med os på denne dag.

 

Vi anbefaler, at du har en kontaktperson eller ledsager med til synsbeskrivelse. Det må gerne være en ægtefælle eller en anden, du kender godt. Der er mulighed for tolkning under arrangementet.

 

Der kan deltage op til 10 personer + ledsagere.

 

Pris pr. deltager: 300 kr. Ledsageren dækkes af FDDB. Drikkevarer er på egen regning. Transport efter billigste befordring dækkes af FDDB.

 

Tilmelding senest 15. juli via www.fddb.dk eller til sekretariatet på:

fddb@fddb.dk

tlf. 36 38 85 92

 

Husk ved tilmeldingen at oplyse om særlige kosthensyn. Det gælder også kontaktpersoner og tolke.

 

Vi glæder os rigtig meget til at se dig!

Arrangører: Nicoline Hastings og Nadia Hussain

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

Ferie med DøvBlinde Danmark

8. - 11. oktober

DøvBlinde Danmark indbyder til en dejlig ferie på Fuglsangcentret i Fredericia. Ferie med DøvBlinde Danmark er for dig, som gerne vil slappe af og hygge dig i samvær med andre.

 

Du bestemmer selv, hvad du vil være med til i løbet af ferien. Der er tilbud om:

- Nyheder og historier

- Spil og sanselege

- Gåture, svømmehal, spa og sauna

- Massage

 

Der er plads til 12 deltagere, og hvis der er behov for fællestransport fra Sjælland, vil vi arrangere dette.

Pris: 1.800 kr.

Rejseudgifter refunderes til billigste befordring.

Tilmelding senest 10. juni.

Tilmeldingsskema udfyldes på hjemmesiden eller ved henvendelse til sekretariatet på:

fddb@fddb.dk

Tlf. 36 38 85 92

 

Har du spørgsmål er du velkommen til at skrive eller ringe til Birgit Larsen på:

birgit@bljl.dk

Mobil 21 46 31 18

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

Kursus - Når syn og hørelse svigter

 

21.-24. oktober

 

Vi indbyder alle med et kombineret syns- og høretab til kurset Når syn og hørelse svigter på Fuglsangcentret i Fredericia.

 

Med både syns- og høretab kan man let føle sig isoleret og udenfor. Det er svært at færdes og klare hverdagen med alle dens udfordringer. Kom og få inspiration til at tackle de daglige udfordringer og mød ligestillede og få viden om hjælpemuligheder.

 

Programmet byder på foredrag, debatter, erfaringsudveksling og socialt samvær.

Vi anbefaler, at du har en seende ledsager med. 

Kurset er gratis - dog opkræves et gebyr på 600 kr. til diverse materialer. Rejseudgifter dækkes efter billigste offentlige transport. Tilmelding senest 2. august.

Tilmelding via kalenderen på www.fddb.dk eller ved henvendelse til sekretær Trine Dissing på:

Tlf. 36 38 85 92 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig til kursusleder Niels Henrik Jørgensen på:

tlf. 24 46 57 30

nielstrige@gmail.com

 

På gensyn!

Kursusledere:

Susanne Løcke og Niels Henrik Jørgensen

 

Tilbage til indhold 

 

 

 

ERFAGRUPPER

 

Erfa = erfaringsudveksling

I alle erfagrupper er kontaktpersoner og ledsagere velkomne.

Kaffe med brød kan købes på mødet og transport tilbydes efter aftale med erfalederen. Nye medlemmer er velkomne.

 

Bornholm

Dato: Onsdag 24. april kl. 14 - 16

Sted: Sagahuset, Sagavej 2, Rønne

Emne: Hygge og der serveres kaffe og kage.

Pris: 30 kr.

Mange hilsner

Maiken Skov Hansen

Tlf. 23 40 92 43

maiken.s.hansen75@gmail.com

Tilbage til indhold 

 

 

Nordsjælland

Dato: Tirsdag 7. maj

Spisning: Kl. 12 - 13

Erfamøde: Kl. 13 - 15

Sted: Fælleshuset, Sejlgårdspark 117, Farum

Emne: Klaverbokseren Kim Preuthun får os op på dupperne!

Vores gode ven Kim lader musikken flyde og åbner op for følelserne og måske en enkelt dans? Eller bare en glad vippen med storetåen! Det bliver nogle skønne timer.

Tilmelding til arrangementet samt til evt. kørsel skal ske til Susanne på:

susanne.loecke@gmail.com

Mobil 60 43 19 91

På gensyn og kærlig hilsen

Susanne

Tilbage til indhold 

 

 

Nærum

Dato: Tirsdag 14. maj kl. 13 - 16

Sted: Egebækhus, Egebækvej 159, Nærum

Emne: Lille gåtur og beretning om en rejse i Thailand ved Dan Sandholm. Vi vil også fejre foreningens nye navn DøvBlinde Danmark med et lille glas.

Det er sidste erfamøde på Egebækhus før sommerferien.

Pris 30 kr. for jer, der kommer udefra.

Mange hilsner

Birgit

Mobil 21 46 31 18 eller

birgit@bljl.dk

Tilbage til indhold 

 

 

København Nord og Vest

Dato: Mandag 27. maj kl. 12.30 - 15.30

Sted: H-huset, Blekinge Boulevard 2, Taastrup

Emne: Om kontaktpersonordningen og Charles Bonnetts sygdom ved døvblindekonsulent Rikke Norup.

Vi vil også fejre foreningens nye navn DøvBlinde Danmark med et lille glas.

Tilmelding senest fredag 17. maj til Gerd:

Tlf. 24 65 65 69

gerdnielsen@privat.dk

Mange hilsner

Birgit og Gerd

Tilbage til indhold 

 

 

Østsjælland

Dato: Torsdag 23. maj kl. 13.00 - 15.45

Sted: Sundhedscenter, Rådhusstræde 10c, Køge

Emne: Om en rejse i Thailand ved Dan Sandholm, medlem i FDDB (DøvBlinde Danmark).

Pris: 30 kr.

Ledsagere er meget velkomne.

Tilmelding: Nadia ringer rundt til jer.

Mange glade hilsner

Benedict og Nadia

Mobil 50 85 86 85

Tilbage til indhold 

 

 

Vestsjælland

Dato: Torsdag 2. maj kl. 13.30 - 16.00

Sted: Mårsø Områdecenter, Gl. Tuse Næs vej 15A, Holbæk

Emne: Vi skal hygge os og udveksle erfaringer.

Pris: 30 kr.

Ledsagere er meget velkomne.

Venlige hilsner fra

Sandie

Mobil 30 11 30 71

Tilbage til indhold 

 

 

Sydsjælland

Dato: Mandag 6. maj kl. 14 - 16.

Sted: Solgaven, Flagspættevej 1, Næstved

Emne: Dan Sandholm fortæller om sin rejse til Thailand.

Pris: 30 kr. for kaffe/te og brød.

Fremover vil tidspunktet være kl. 14 - 16, og vi vil fra denne dato være i kantinen, da der er teleslynge.

Tilmelding senest søndag ugen før mødet på:

Tlf. 20 34 51 78

twp2@live.dk

Jeg glæder mig til at se jer.

Venlig hilsen

Tina Wibe

Tilbage til indhold 

 

 

 

Storstrøm

Dato: Mandag 13. maj kl. 11 - 14

Sted: Apostolske Kirke, Stubbekøbingvej 3B, Nykøbing F.

Emne: Quiz

Pris: 30 kr. Te/kaffe og brød

Tilmelding senest søndag, ugen før mødet på:

Tlf. 21 65 26 30

mariaosterbye@gmail.com

Glæder mig til at se jer

Maria Østerbye

Tilbage til indhold 

 

 

Fyn

Dato: 29. maj kl. 12.45 - 15.15

Sted: Seniorhuset Odense, Toldbodgade 5, Odense C.

Emne: Mindernes allé

Her på tærsklen til forhåbentlig tre dejlige sommermåneder skal vi fortælle og høre hinandens sommerplaner for den kommende sommer. Derudover gemmer der sig helt sikkert nogle dejlige sommerminder hos mange af jer, som vi andre med garanti gerne vil høre! Vi hilser også sommeren velkommen med nogle skønne sange.

Kontakt Heidi Scherning for tilmelding og evt. hjælp til transport eller fællestransport senest tirsdag 21. maj.

Heidi

Tlf. 30 88 18 36

heidischerning@icloud.com

Jeg glæder mig til at se jer!

Kærlig hilsen

Heidi

Tilbage til indhold 

 

 

 

Sydøstjylland

Dato: Onsdag 22. maj kl. 12.45 - 15.15

Sted: Fuglsangcentret, Søndermarksvej 150, Fredericia

Emne: Vi fejrer vores nye navn med et par små overraskelser.

Pris: 30 kr.

Tilmelding senest 8. maj

Talebrugere tilmelder sig til:

Lilli

Tlf. 22 28 98 60 

Tegnsprogsbrugere tilmelder sig til:

Eva

oleseneb@gmail.com

Forårshilsner fra

Lilli og Eva

Tilbage til indhold 

 

 

Sønderjylland

Dato: Onsdag 1. maj kl. 13.30 - 15.30

Sted: Rødekro Kro i Rødekro

Emne: Vi skal hygge os med gode snakke.

Frist for tilmelding er 8 dage før.

Kaffe og brød koster 50 kr.

Mange hilsner

Niels Henrik Jørgensen

Mobil 24 46 57 30

nielstrige@gmail.com

Tilbage til indhold 

 

 

 

Sydvestjylland

Dato: Tirsdag 7. maj kl. 13.30 - 16.00

Sted: Exnersgade 4., Lokale 2 på 1. sal, Esbjerg.

Emne: Vi skal fejre foreningens nye navn Døvblinde Danmark med champagne og kransekage. Derudover skal vi spille Blingo, en slags blindebanko. Der bliver købt lidt gevinster. Men alle må også gerne medbringe en pakke.

25 kr. pr. person for kaffe og brød.

Tilmelding senest 3. maj.

KH Rikke Hebsgaard

Tlf. 26 62 31 97

rikkehebs@gmail.com

Tilbage til indhold 

 

 

 

Midtøstjylland

Dato: Tirsdag 28. maj kl. 9.30 - 11.45

Sted: Folkestedet, Carl Blochs gade 28, lokale 0.3., Aarhus C.

Emne: Teknologi i praksis. Vi skal se hvordan man laver hjælpemidler via en 3D printer. 

Pris for kaffe og brød: 30 kr.

Tilmelding senest 10 dage før.

Mvh Niels Henrik Jørgensen

Mobil 24 46 57 30

nielstrige@Gmail.com

Tilbage til indhold 

 

 

 

Midtvestjylland

Dato: Mandag 27. maj kl. 13.00 - 15.30

Sted: Vestfløjen v. Sct. Johs. Kirke, Fredhøj Allé 2, Herning

Emne: Sommerafslutning med lidt lækkert til kaffen. 

Tilmelding senest onsdag før mødet til:

Bente Mejndor

Tlf. 75 94 44 75

b.mejndor@mail.dk 

Kærlig hilsen

Bente  

Tilbage til indhold 

 

 

 

Nordjylland

Dato: Onsdag 8. maj kl. 10 - 13

Sted: De Frivilliges hus, Hadsundvej 35, Aalborg

Emne: Hygge og samvær

Vi skal hygge os og have en lille quiz. Det er vores sidste erfa- møde, inden foreningen skifter navn 15. maj til DøvBlinde Danmark.

Pris: 30 kr.

Meld gerne til og fra senest mandag 29. april til Mia Winther:

erfa-nordjylland@hotmail.com eller

Tlf. 22 50 77 61

Mange hilsener fra

Mia

Tilbage til indhold 

 

 

 

 

NAVNE

 

Fødselsdage 

 

85 år

Annalise Jensen, Vidstrup

født 3. maj 1939

 

85 år

Freddy Wagner, Aalborg

født 7. maj 1939

 

85 år

Frank Thomsen, Fredensborg

født 14. maj 1939

 

85 år

Margit Laila Knudsen, Næstved

født 19. maj 1939

 

80 år

Ole Andersen, Tølløse

født 24. maj 1944

 

 

FDDB ønsker hjerteligt tillykke med fødselsdagene

Tilbage til indhold 

 

 

 

Dødsfald       

 

John Høst Nielsen, Ballerup

født 5. september 1951 er død.

 

Tove L. E. Olsen, Nykøbing F.

født 25. juni 1924 er død.

 

Carsten Christensen, Valby

født 18. februar 1968 er død.

 

Kenneth Lyngs Pytlick, Svendborg

født 3. marts 1988 er død.

 

 

Æret være deres minde…

 

 

 

 

Kolofon

 

Foreningen Danske DøvBlinde - synshørehæmmede

Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup

Tlf. 36 75 20 96

fddb@fddb.dk

Åbent mandag - fredag kl. 9 - 14

Indlæg til bladet sendes til: medlemsnyt@fddb.dk 

Redaktion: Gerd Nielsen og Pia Hesse

 

Nr. 5   Deadline: 19. april          Udgives: 15. maj

Nr. 6     Deadline: 17. maj            Udgives: 12. juni

 

FDDB modtager stof til MEDLEMSNYT inden kl. 12

på deadline-datoen på medlemsnyt@fddb.dk