Artikel i Folketidende: Døvblind formand vil have sagsbehandling ud af kommunerne

FDDBs formand blev 30. august portrætteret i avisen Folketidende, som er Lolland-Falsters lokalavis. Her beskrives Jackies drøm om at få sagsbehandling ud af kommunerne. Jackie fortæller selv på sin profil på facebook om tankerne bag artiklen. Læs med her:

"Jeg optræder i dag i en artikel i Folketidende. Det gør jeg, fordi vi i FDDB har et politisk ønske om at døvblindeområdet skal ud af kommunerne. Vi mener simpelthen at de sidste mange års historie har vist at kommunerne ikke har – og åbenbart heller ikke ønsker at afsætte ressourcer til at tilegne sig - den ekspertise som området kræver. Jeg forklarer også den forskel det gør for os døvblinde, når der er kommuner der laver rammeaftaler med CFD og når ikke de gør. Det bliver et postnummerlotteri for os med døvblindhed!

Derudover beskriver jeg hvordan det personligt rammer mig, når min kontaktperson ikke bliver aflønnet for samtlige arbejdstimer som hun lægger, når vi har mere end 2 dages sammenhængende arbejde. Jeg ved at jeg ikke er den eneste døvblinde i landet, som rammes af at reglerne for aflønning af kontaktpersoner ikke er rimelige. Det skaber problemer med rekruttering og helt konkret afskærer det døvblinde fra at kunne deltage i aktiviteter, som burde være tilgængelige.
Heldigvis er centerchefen for socialområdet i Guldborgsund kommune åben for at kigge på aflønningen. Jeg er selvfølgelig klar til at tale med hende, hvis hun har brug for sparring.

Vores ambition er som skrevet at døvblindeområdet kommer ud af kommunerne. Vi ønsker at få samlet ekspertise, visitation og rehabilitering ét sted i landet og med 'satelitter' rundt i regionerne – og dertil ønsker vi objektiv finansiering, hvor økonomien følger med eksperternes anbefalinger.

Det vil sikre en ensartethed i behandling og hjælp til alle døvblinde og ikke mindst sikre at vi får et mere selvstændigt og værdigt liv.

Læs artiklen i Folketidende - klik her

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK