De unge hyggede på Experimentarium

De unge hyggede på Experimentarium

Den sidste weekend i marts mødtes FDDB-ungdom med ledsagere og tolke i København for at opleve Experimentarium og hygge sig sammen. Fredag aften var der pizzahygge på vandrehjemmet, og lørdag gik turen med toget til Hellerup, hvor en særudstilling på Experimentarium bød velkommen bag kameraet i animationsfilmenes verden. Her kunne de unge lege med effekter og prøve at computerstyre og modellere figurer fra mange af de tegnefilm, man kender fra filmselskabets Pixars univers. En udstilling som er i Europa for første gang! 

Døvefilm kiggede forbi og interviewede de unge. De ville gerne vide, hvordan det er at bruge tolke, når man er i sociale sammenhænge, og høre om de unge har oplevet problemer med at få dækket deres tolkeopgaver, ligesom mange andre af FDDBs medlemmer kan have problemer med, især i yderområderne i Danmark. 

Cathrine, som er en af de unge i ungdomsudvalget forklarede, at det var godt og vigtigt, at der var tolke med på Experimentarium: "Nogle steder i udstillingen var der kun tale og ingen tekst, og der var det rigtig godt, at tolkene kunne hjælpe, udover at de også er uundværlige til synsbeskrivelse og til at give overblik over rummene og tolke mellem os unge."  

Efter oplevelserne på Experimentarium tog de unge til Fisketorvet, hvor de shoppede og spiste og hyggede sig sammen. 

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK