Det nye billed-id kort yderligere forsinket

Det legitimationskort med billed, som døvblinde og blinde er blevet lovet, er blevet forsinket endnu engang. Først hed det sig, at det kunne fås på Borgerservice fra 1. juli. Så hed det 1. september. Så 1. oktober, og nu hedder det 1. november. Man går altså stadig tomhændet fra Borgerservice, hvis man har været optimistisk nok til at tage derhen og bede om det nye kort.  

Kortet er blevet forsinket blandt andet pga. den fysiske udformning. Efter ønske fra Blindesamfundet forsøger man nemlig at lave en løsning, hvor man med fingrene kan mærke forskel på dette kort i forhold til de mange andre plastikkort, man har i sin pung.

Loven om det nye billed-id blev vedtaget helt tilbage i marts af et enigt Folketing. Den nye lov er et fremskridt for døvblinde, blinde, svagsynede og andre handicapgrupper, som kan bruge det som gyldig legitimation, hvis man for eksempel skal vise ID i banken, oprette et nyt abonnement til mobiltelefon, eller andre formelle steder, der kræver identifikation. Det var SF, der fremsatte beslutningsforslaget for lidt over et år siden, og FDDB er glad for at erfare, at alle partier har bakket op om forslaget. Faktisk var der ikke en eneste stemme imod.

Kortet kan udstedes til personer på over 15 år og vil være gyldigt i 10 år. Det kan fås ved henvendelse på alle landets kommunale borgerservicekontorer - men altså først fra 1. november, hvis vi overhovedet tør tro på det.

Læs flere nyheder...

 

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau