Døvblindetolkning – temadag om en særlig disciplin

Døvblindetolkning – temadag om en særlig disciplin

Tolkning for døvblinde kræver et særligt overblik, så der skabes helhed i tolkningen

Tolkning for døvblinde kræver et særligt overblik, så der skabes helhed i tolkningen

39 deltagere mødte i går op til temadag i Handicaporganisationernes Hus for at høre mere om de særlige kompetencer, det kræver at tolke for døvblinde og synshørehæmmede.

Når man tolker for døvblinde, er synsbeskrivelse og helhedstolkning en faktor, man er nødt til at være meget opmærksom på. Det kræver både øvelse og erfaring, og forhåbentlig var temadagen første skridt på vejen til at endnu flere tolke har lyst til i fremtiden at være med til at skabe helhed i tolkningen for døvblinde.

Temadagen blev finansieret af Den Nationale Tolkemyndighed og skal sammen med en nyligt udgivet rapport være med til at sikre, at der fremover er nok tolke, der har den særlige viden og kompetencer, så døvblinde har samme muligheder som andre til at deltage i samfundet.

Rapporten Tolkning - fra døvblindes perspektiv er i sig selv et vigtigt stykke pionérarbejde, der giver et sjældent indblik i, hvad der virkelig gør en forskel i tolkning for døvblinde. Den er finansieret af DNTM og skrevet af tolk Charlotte Boye Dohm, der har en Mastergrad (EUMASLI) fra HUMAK University of Applied Sciences, Finland, omhandlende forskning i tegnsprogstolkning. Charlotte stod sammen med oplægsholdere for information og debat på temadagen.

 Download rapporten her

 

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK