FDDB-medlem udnævnt til repræsentantskab i Kvinderådet for DH

Portræt af Raziye Acili

Portræt af Raziye Acili

FDDBs 37-årige medlem Raziye Acili er udpeget til at sidde i repræsentantskabet i Kvinderådet på én af tre nye pladser, som Danske Handicaporganisationer (DH) har fået i forbindelse med indtræden i Kvinderådet.

Kvinderådet er en paraplyorganisation, som arbejder for kvinders rettigheder og vilkår ved at fremme ligestilling nationalt og internationalt. Kvinderådet arbejder med alle aspekter af ligestilling, men har primært fokus på kvinder i politik, vold mod kvinder samt ligeløn og ligestilling for kvinder på arbejdsmarkedet. Formålet med DHs nye medlemskab af Kvinderådet er at sætte øget fokus på kvinder med handicap.

Raziye Acili er syns- og hørehandicappet og har tegnsprog som modersmål. Om udnævnelsen siger hun:

”Det er en kæmpe ære at blive udpeget som repræsentant på vegne af DH og derigennem også på vegne af FDDB. Jeg har altid haft et brændende ønske om, at kvinders stemmer bliver hørt, set og mærket i alle verdens hjørner. Også steder hvor kvinder individuelt ikke har samme mulighed for at blive hørt og bede om hjælp. Jeg vil kæmpe for at gøre en forskel for alle kvinder – måske under sloganet ’Handicapped lives matter’. Jeg glæder mig til at komme i gang med samarbejdet i Kvinderådet.”

Raziye stammer oprindeligt fra Tyrkiet. Det mener hun selv kan være en fordel i forhold til at arbejde for ligestilling for kvinder verden over. Hun uddyber:

”At min familie stammer fra Tyrkiet betyder, at jeg allerede kender til både danske og tyrkiske kulturnormer samt til magtforhold mellem køn herunder også handicap. Jeg brænder for at bryde tabuer omkring handicap og være med til at forebygge enhver form for vold, sexisme og undertrykkelse. Jeg brænder med andre ord for kvinders sag og vil medvirke til at gøre opmærksom på kvinders forhold og livssituation. I fællesskab kan vi bane vejen for bedre beskyttelse af handicappede kvinder”.

Raziye har været aktiv i FDDB-ungdom, medlem af Nepal-udvalget i perioden 2011 – 2020 og sidder p.t. i et kvindeforum i den Europæiske DøvBlindeunion samt i planlægningsgruppen for den første europæiske Ungdomslejr for døvblinde. Hun har også været med i en film produceret af Døvefilm for at udbrede viden om syndromet usher, der er største årsag til døvblindhed.

Læs flere nyheder...
Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK