FDDBs æresmedlem, Svend Aage Sundgaard, er død 91 år gammel

Det er en stor personlighed, Foreningen Danske DøvBlinde, må sige farvel til. Mange af foreningens medlemmer har i dagene efter Svend Aages død givet udtryk for utallige gode minder, de har haft med Svend Aage, dels i hans mangeårige virke som forstander for døvblindehjemmet Wesselsminde i Nærum og dels som frivillig i Foreningen Danske DøvBlinde, hvor Svend Aage i en menneskealder har gjort en utrættelig indsats for døvblindesagen.

I næsten et halvt århundrede arbejdede Svend Aage for døvblinde og døvblindesagen med stor indsats og engagement, og i 2012 blev Svend Aage udnævnt som æresmedlem af FDDB.
Han var i 1950’erne med til at få udviklet og afprøvet en kontaktmaskine, en slags skrivemaskine hvor seende og hørende kunne skrive på et tastatur, mens den døvblinde kunne aflæse punkt på den modsatte side.

Mange døvblinde husker hvordan Svend Aage også allerede tilbage i 1960’erne sammen med andre ildsjæle arrangerede bl.a. sommerstævner for døvblinde. Samtidig var Svend Aage en god hjælp i forbindelse med stiftelsen af Foreningen Danske DøvBlinde tilbage i 1987.

Æret være Svend Aage Sundgaards minde.

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK