Formandens vinkel FEBRUAR

Af Jackie Lehmann Hansen, formand for FDDB 

 

 

Tekstversion

Året 2022 startede med en politisk sag, allerede inden året var kommet rigtigt i gang. Den Nationale Tolkemyndighed, DNTM, meddelte før jul, at deres aftale med leverandøren til fjerntolkning i udbuddet for 2022, var blevet annulleret. Det betød, at der før jul ikke var nogen afklaring i forhold til fjerntolkning for døvblinde, døve og hørehæmmede tegnsprogsbrugere.

I starten af januar meldte DNTM så ud, at de fra 1. februar 2022 havde landet en aftale med hovedleverandøren af udbuddet. Det betyder, at det fra 1. februar er TolkeDanmark, der er leverandør af fjerntolkning, dog foreløbig kun i et år. Tegnsprogsbrugere havde altså ikke adgang til fjerntolkning i hele januar 2022.

Det problem har jeg sammen med formanden for Danske Døves Landsforbund, Lars Ahlburg, fulgt tæt. Vi har været i tæt dialog med DNTM og også med Socialstyrelsen, men det virker som om, DNTM ikke har forstået alvoren af manglen på fjerntolkning. Det er vi slet ikke tilfredse med!

I midten af januar fik jeg en rigtig god nyhed. Jeg og FDDB har fået en plads i bestyrelsen i Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet (DUKH).
DUKH har til opgave at hjælpe borgere og offentlige instanser i sager, hvor sagsbehandlingen er gået i hårdknude og har brug for uvildig vejledning. Det er en kæmpe ære for både FDDB og for mig, at vi nu er repræsenteret i DUKHs bestyrelse sammen med blandt andre Danske Handicaporganisationer (DH), Kommunernes Landsforening (KL) og flere af ministerierne, bl.a. social- og ældreministeriet.

Som jeg nævnte i sidste blad, har jeg oprettet en profil på Facebook, hvor jeg fortæller, hvad jeg oplever som formand. Profilen hedder: Jackie Lehmann Hansen – Formand i FDDB. Siden sidst har jeg skrevet opslag om følgende emner:

• FNs Internationale handicapdag
• Møde i NOTAs rådgivende udvalg
• Årets sidste forretningsudvalgsmøde i 2021
• Opråb om manglen på afklaring af fjerntolkning fra 1. januar
• Mit nye hjemmestudie til at filme tegnsprogede indlæg
• Dronningens nytårstale
• En uddannelse, som jeg er i gang med om voksenpædagogik
• Besøg af podcastværten fra Dansk Blindesamfunds podcast ’Øjenkrogen’, som har interviewet mig til en kommende udsendelse
• Første besøg på min tur rundt til alle landets erfagrupper
• Offentliggørelsen af DUKHs nye bestyrelse

Jeg håber, I alle er kommet rigtig godt i gang med året.
Jeg glæder mig til at hilse på jer, når jeg kommer rundt i erfa-grupperne. Tak fordi du læste med!

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK