International handicapdag

INTERNATIONAL HANDICAPDAG - FDDBs formand: ”Individuel vurdering gør handicap mindre”

I dag er det den Internationale Handicapdag! En dag som kalder på, at samfundet stopper op og tænker over, om der er noget, der kan gøres bedre. Og jeg kan ligeså godt sige det med det samme: Det er der!
Som handicappet oplever man igen og igen, at der ikke er lige muligheder for alle. 
Det er afgørende, at vi ikke bare får hjælp, men at vi får en individuel vurdering og dermed den rigtige hjælp, i den rigtige mængde og på det rigtige tidspunkt. På den måde kan vi få et værdigt liv og mange af os kan bidrage til samfundet, som de ligeværdige borgere vi er.

Desværre har de senere år ikke givet os tillid til, at opgaven med hjælp til personer med handicap kan løses i lokalsamfundet. Som døvblinde oplever vi store forskelle kommunerne imellem fx i forhold til tildeling af kontaktperson. Lovgivningen er ellers klar. Det er blevet til en kamp at få det, vi har ret til.

Ved kommunalvalget oplevede vi fx, at døvblinde blev forhindret i at stemme med deres egen udpegede hjælper, selvom dette er blevet sikret i lovgivningen.
Flere af vores medlemmer skulle diskutere med valgtilforordnede, selvom de kunne henvise til loven. Det er symptomatisk for den kamp, vi ofte oplever, når vi henvender os til kommunen for at få hjælp.
Ikke alle kommuner, nej, men flere og flere har ikke god nok rådgivning, og der skal klages og kæmpes for at få det, som er vores ret.

Jeg vil ønske alle en god og eftertænksom international handicapdag.
SAMMEN GØR VI HANDICAP MINDRE!

Læs flere nyheder...
Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK