Kortfilm om mødet mellem danske Dorte og nepalesiske Budhi

Kortfilm om mødet mellem danske Dorte og nepalesiske Budhi

"Jeg sætter publikum i mine sko, så man kan mærke den intimitet, der opstår i mødet mellem den danske døvblinde kvinde, Dorte Eriksen, og den nepalesiske døvblinde kvinde, Budhi”.
Sådan forklarer film-dokumentarist, Isabel Morales Bondy, sin kortfilm på 8 minutter, som er lavet i forbindelse med en af Dorte Eriksens mange rejser til Nepal. Her møder Dorte døvblinde, som hun underviser i bl.a. tegnsprog og haptiske signaler.

Kortfilmen viser et intenst møde med en ældre døvblind kvinde. Et møde, der foregår på taktilt tegnsprog og med fagter og gestik, som kun de to kvinder forstår. Isabels måde at dokumentere mødet på er meget sanselig. Hun forstår ikke, hvad der bliver sagt, og i stedet har hun med sit kamera valgt at fokusere på den intense stemning, kvindernes ansigter, deres bevægelser og deres kontakt med hænderne samt omgivelserne.

Filmens hovedperson, Dorte Eriksen, siger om filmen:

”Det er et meget vigtigt budskab, Isabel har med filmen. At døvblinde kan klare sig i dagligdagen, og at kommunikation kan fungere, hvis man prøver intenst nok. Jeg kan og vil gerne arbejde for at give døvblinde mulighed for at leve et normalt liv, og jeg vil gerne være med til at informere om, at alle døvblinde har samme rettigheder og muligheder som andre. Filmen er også vigtig, fordi hele verden ved alt for lidt om døvblinde. Isabel vidste heller ikke meget, før hun lavede filmen. Men nu ved hun, at døvblinde kan meget!”

Filmen er blevet vist på flere festivaler for kortfilm og ligger nu offentligt tilgængeligt på en platform, der hedder ’Short of the Week’.

Filmen kan ses her - klik her 

Læs flere nyheder...

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK