Træneren tager godt fat i Destins arme og tøj for at markere tydeligt, hvor angrebet sættes id. Når Destin bruger sine kræfter på at kæmpe i Judo-salen, oplever han en fysisk glæde, der er svær at mærke ret mange andre steder
Træneren tager godt fat i Destins arme og tøj for at markere tydeligt, hvor angrebet sættes id. Når Destin bruger sine kræfter på at kæmpe i Judo-salen, oplever han en fysisk glæde, der er svær at mærke ret mange andre steder

Læs om unge døvblinde og hvordan de ser på livet i FDDBs 4-siders svøb i Kristeligt Dagblad

FDDBs svøb i Kristeligt Dagblad

Klik her og læs mere om hvordan du kan støtte døvblinde

Et ungt liv i lydløst mørke

Tekst: Solveig MørtzStøt FDDB Mobilepay 51 81 95
Fotos: Pia Hesse

18-årige Destin Bisgård er døvblind. Hans opvækst har været svær, men han har fundet sin vej i sit næsten lydløse mørke.

”Da jeg var omkring fem år gammel, spillede jeg fodbold i gården med mine venner. Det er mit første barndomsminde. Det var sjovt, og jeg kunne både se og høre normalt. Nu er jeg teenager og spiller ikke længere fodbold. Jeg er næsten helt blind og døv.”

Destin Kenno Ricco Bisgård voksede op i Brøndby Strand sammen med sine forældre og tre ældre søskende. Dengang var han en del af flokken og kunne dyrke sport på lige fod med de andre. Hvad han ikke vidste var, at for hver eneste dag ville hans syn og hørelse blive dårligere. I dag lever han et liv i et næsten lydløst mørke. Synet er så svagt, at han ikke kan se sin egen hånd, når han strækker armen ud, og selv om han har høreapparater, har han svært ved at opfange tale. Han er døvblind, en sygdom, som har ramt 15.000 danskere, heraf størstedelen ældre.

Ensomheden kan let tage overhånd

Ensomhed, isolation og frustrationer tager let overhånd, når dagligdagen bliver svær, og mange døvblinde kæmper med fysiske og psykiske problemer på grund af tabet af deres to vigtigste sanser. Men trods sin hårde opvækst, hvor Destin ikke kunne følge med de andre børn hverken i skolen eller fritiden, er han i dag en livsglad 18-årig med store planer for sin fremtid. Han har sagt ja til at medvirke i interviewet i håb om, at hans historie kan hjælpe andre unge, der har samme udfordringer.


Læs hele beretningen om Destin og andre døvblinde unge, der lever et liv med døvblindhed…

 

 Gå til FDDBs 4-siders svøb – klik her

 

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK