Læs om FDDBs første vandrekursus, hvor døvblinde kom TÆT PÅ NATUREN med utraditionelle metoder

Læs om FDDBs første vandrekursus, hvor døvblinde kom TÆT PÅ NATUREN med utraditionelle metoder

Døvblind og ledsager vandrer afsted med en kort pind imellem sig som ledsagelses-metode. Omkring dem er grønne markerDøvblinde er ligeså interesserede i naturen som alle andre og trænger ligeså meget til frisk luft og motion som den øvrige del af befolkningen. Men det kræver særlig teknik til ledsagelse og formidling at få en god oplevelse af, hvad der sker omkring én i naturen, når man ikke har de to vigtige sanser. FDDB har derfor holdt vandrekursus med naturvejleder med særligt fokus på tolkning, synsbeskrivelse og teknikker til at vandre med ledsager. Utraditionelle metoder blev afprøvet og tilpasset hver deltager. Fx oplevede nogle deltagere større bevægelsesfrihed i ledsagelsen ved at holde i en kort elastik-snor, mens andre var mere trygge ved at hægte armen indenom ledsagerens arm for at kunne mærke ledsagerens gang og bevægelser og dermed bedre ’læse’ underlaget. 

Ved hjælp af haptisk synsbeskrivelse og med fokus på naturens detaljer, fik deltagerne en helt anderledes oplevelse, end de er vant til, og der blev udvekslet gode erfaringer med ledsage-teknikkerne over madpakken, som blev spist i græsset under en høj blå himmel. "Det var en oplevelse af at være helt tæt på naturen", fortalte en deltager, at det havde været at sidde helt nede i jordhøjde og mærke græsset under sig.  

FDDB har udgivet en rapport med evaluering af metoderne, som vi håber vil inspirere endnu flere døvblinde / synshørehæmmede til at komme ud i naturen og få de gode oplevelser med. Rapporten kan fås hos FDDB eller downloades her på siden

Download rapport 'Tæt på naturen' - pdf

Download rapport 'Tæt på naturen' - tekstversion word

Kurset blev gennemført med økonomisk støtte fra Friluftsrådet og Selskabet Kjæden

 Logo Friluftsrådet

Læs flere nyheder...

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK