Mundbind, visir eller undtagelse?

Blåt badge med teksten: Fritaget for mundbind (corona covid-19)

Blåt badge med teksten: Fritaget for mundbind (corona covid-19)

Siden 29. oktober har det været obligatorisk i Danmark at bruge mundbind, visir eller mundvisir, når man færdes på offentlige steder, i tog, busser, taxa, på restauranter, i supermarkeder etc. Også i Handicap-huset skal man have det på, når man bevæger sig rundt i kantineområdet, ved receptionen og i mødecentret i stueetagen. Det er forhåbentlig med til at gøre, at vi kan blive ved med at mødes også hen over vinteren og undgå den store nedlukning.

Undtagelse

Man kan blive fritaget fra at bruge mundbind eller visir af helbredsmæssige årsager. Personer med syns- og hørenedsættelse og andre, der har brug for at mundaflæse eller aflæse ansigtsmimik, kan også blive undtaget. Dette gælder også for handicaphjælpere og pårørende. Det er bekræftet af Sundheds- og ældreministeriet i en udtalelse til DR Nyheder. Man behøver ikke at kunne fremvise dokumentation for, at man er fritaget fra kravet om mundbind.

Badge: Fritaget for mundbind

Det kan være svært for omgivelserne at vide, om man er fritaget. Nogle mennesker har oplevet at blive overfuset, hvis de ikke bærer mundbind. Det er naturligvis en situation, som ingen har lyst til at være i.
På LEVs hjemmeside kan man købe badges, der fortæller, at man er undtaget fra at bruge maske eller visir.
Se mere på Levshoppen her

Har du brug for et badge, og har du svært ved at handle online, kan FDDB være behjælpelig med at skabe kontakten til LEV direkte.

Kontakt da FDDB på:
Tlf. 36 75 20 96
fddb@fddb.dk

Læs flere nyheder...

 

 

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK