Nu kan du få det nye legitimationskort

Bjarne Hvidsten med hænderne i vejret siger hurra

I går lykkedes det endelig for FDDBs næstformand, Bjarne Hvidsten, at få det billed-id kort, som FDDB længe har kæmpet for. Han var derfor en glad mand, da han kunne hente sit kort på den lokale borgerservice i Aarhus.

Bjarne var i sin tid med til at foreslå udstedelsen af kortet, så synshandicappede og andre der ikke har kørekort, ikke behøver have pas med i byen, når man fx skal købe mobil-abonnement eller andre ting, der kræver billedlegitimation. Kortet har været forsinket ad flere omgange, og vi har hørt, at det ikke er alle kommuner, der er helt klar. Fx har Rudersdal Kommune meldt ud, at de først er kan udstede kortet tidligst 1. december.

Indenrigs- og økonomiministeriet har oplyst, at de vil tilføje nationalitet på kortet fra 1. december, så kortet også kan bruges ved indrejse i Sverige. Det kan dog ikke bruges til rejse i andre Schengen-lande.

Vi håber, at rigtig mange på sigt vil få glæde af kortet, der har en gyldighed på 10 år. Kortet koster 150 kr og kan udstedes til alle over 15 år. Man kan ansøge via www.borger.dk eller ved henvendelse til Borgerservice

Baggrund: Loven om det nye billed-id blev vedtaget helt tilbage i marts af et enigt Folketing. Den nye lov er et fremskridt for døvblinde, blinde, svagsynede og andre handicapgrupper, som kan bruge det som gyldig legitimation, hvis man for eksempel skal vise ID i banken, oprette et nyt abonnement til mobiltelefon, eller andre formelle steder, der kræver identifikation. Det var SF, der fremsatte beslutningsforslaget for lidt over et år siden. Alle partier bakkede op om forslaget.

Læs flere nyheder...

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK