Ny rådgiver uddannet – og så endda via Zoom

Velkommen til FDDBs nye rådgiver i Nordsjælland, Susanne Løcke!

Susanne tilbyder personlige hjemmebesøg, når altså restriktionerne tillader det, og telefonsnakke med både nye og kendte døvblinde medlemmer i området.

Normalt uddannes rådgivere i FDDB via fysisk undervisning med fx rollespil og gennemgang af hvordan man tackler de mange forskellige situationer, man som rådgiver kan komme til at opleve.
Denne gang har været helt anderledes. Det blev kun til en enkelt fysisk undervisningsgang i Handicaporganisationernes Hus, inden Danmark lukkede ned i december. Derefter blev der fulgt op med undervisning via zoom. En undervisningsform som Susanne ville have forsvoret, at hun nogensinde ville sige ja tak til.

Susanne uddyber: ”Første gang I nævnte, at jeg kunne fortsætte min rådgiveruddannelse via zoom, sagde jeg højt og tydeligt Nej tak. Jeg ville hellere vente, til vi kunne mødes igen.
Men tiden gik, og da jeg i mellemtiden havde ringet rundt til alle medlemmerne i mit område for at sikre, at alle havde det godt under nedlukningen, kunne jeg godt se, at jeg hellere måtte sige ja tak til at få prøvet det dér mystiske online-medie af.”

Hvordan gik det så? Kan man uddanne en rådgiver via zoom - og især en rådgiver, der ikke er vant til at bruge online-møder som medie og slet ikke har lyst til at prøve?
Ja, det kan man godt. Susanne fortæller videre:
”Jeg var slet ikke tryg ved det i starten. Jeg syntes, det var lidt usikkert at sidde og prøve at se nogen på skærmen. Jeg ser i stykvise felter, og det er svært for mig at få et samlet billede af noget på en skærm. Men vi prøvede det af, og ved hjælp af min kontaktperson og min mand, der var så sød at give en hånd og hjælpe med synsbeskrivelse, fik vi det til at køre. Jeg vænnede mig simpelthen til at tage det roligt og lytte opmærksomt. Man indstiller sig ligesom på det. Og jeg må sige, at jeg har fået rigtig meget ud af uddannelsesforløbet. Mere end jeg havde regnet med. Jeg har fået en god fornemmelse for, hvad det vil sige at være rådgiver. Nu glæder jeg mig bare til at få lov at lave fysiske hjemmebesøg, når restriktionerne igen tillader det".

Susanne Løcke er en del af FDDBs Rådgivertjeneste, der tæller 10 lokale rådgivere.
Har du brug for en snak eller gode råd om, hvordan du håndterer tilværelsen som døvblind, så er du altid velkommen til at kontakte din lokale rådgiver.

Du kan finde listen over rådgivere her 

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK