Tillykke med efteruddannelsen i døvblindetolkning!

Tillykke til 18 tolke med efteruddannelse i døvblindetolkning

At være døvblind fra aftensmaden og helt til næste morgen var en af opgaverne for 18 tolke, som netop har gennemført et intensivt kursus i døvblindetolkning. Kurset var udbudt af FDDB i samarbejde med Den Nationale Tolkemyndighed (DNTM) med den erfarne døvblindetolk Charlotte Dohm som primær underviser.

Udover selv at opleve de kommunikationsmæssige vanskeligheder, som døvblinde lever med hver dag, indeholdt programmet bl.a. også synsbeskrivelse, analyse af tolkning, etik, taktil tegnsprog og praktiske øvelser, hvor ni medlemmer fra FDDB deltog som prøveklude.
Det hele blev gennemført over seks dage fordelt på tre moduler. Nogle fysisk i december, de sidste virtuelt i januar.

Hjemme fik deltagerne bl.a. til opgave at fremstille et hjemmelavet kikkertsyn, så de kunne få en fornemmelse af, hvad dét betyder for kommunikationen. Al undervisning foregik på tegnsprog og resulterede i, at deltagerne modtog et diplom.
Men hvordan oplevede tolkene så at være døvblinde?

De fleste syntes, at tiden gik enormt langsomt, og at det var svært at følge med i familiens samtaler. Nogle gav sig til at strikke, men blev ved med at tabe masker, mens andre hængte vasketøj op for at finde ud af, at det slet ikke var det hele, der var kommet med. Og alle fandt, at det var svært at putte tandpasta på tandbørsten!

Du kan læse en længere artikel om tolkekurset i det nummer af Medlemsnyt, som udkommer i slutningen af februar.
Læs også rapporten fra FDDB og DNTM om døvblindes tolkebehov her

 

 

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK