Tre informatører - tre livshistorier på temadag på CFD

Tre informatører - tre livshistorier på temadag på CFD


 Se nyheden på tegnsprog

Publikum lytter til foredrag af døvblind informatør"Jeg fik diagnosen i et venteværelse, mens en masse sad omkring mig og lyttede på. Jeg kunne slet ikke forholde mig til det og var nødt til at gemme det væk i mange år, men så tænkte jeg, at for mine børns skyld var jeg nødt til at se det i øjnene". 

Sådan fortalte Nina Ernst Jensen, da tre af FDDBs informatører i mandags holdt foredrag for 42 kontaktpersoner på CFD. De fortalte om deres liv med døvblindhed som følgesvend - om at se konsekvenserne i øjnene og om at stå ved den man er. Som Jackie Brian Lehmann Hansen fortalte: "Jeg ér jo ikke mit usher 2-syndrom. Det er bare noget, der sker for mine sanser. Jeg er jo en person, jeg er Jackie, indeni!"

Fra Henning Backs, som er gået fra at være selvstændig erhvervsdrivende til at være meget aktiv i døvblindesagen, hørte vi, at begrænsninger ikke skal stoppe ham. Efter en lang krise, hvor han end ikke ville høre tale om nye muligheder, fandt han alligevel en vej uden syn - og fandt tilmed kærligheden på ny.

Konklusionen på en dag med mange rørende beretninger var, at godt nok er der kriser, depressioner og svære forhindringer, når man mister sine sanser, men med hjælp og opmærksomhed fra omgivelserne, kan der findes nye veje. Som tilhører kunne man ikke andet end føle dyb respekt for dem, der kæmper.

Godt gået, informatører (og alle andre døvblinde, der oplever det hver dag!). Og tak til CFD og kontaktpersonerne for at lytte med hjertet.

Læs flere nyheder...

 

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK