Vi arbejder på dialog med kommunerne

Vi arbejder på dialog med kommunerne

Af Niels-Henrik Jørgensen, HB-medlem

Hvert efterår skal man i kommunalbestyrelserne rundt om i landet blive enige om næste års økonomi – kommunernes budget.
Som vi desværre har oplevet en del gange de senere år, kan vi igen se nedskæringer, der rammer blandt andet døvblinde. Det gælder fx i Fredericia kommune, som vi kan konstatere følger i Aarhus kommunes fodspor med en ny kvalitetsstandard, der omhandler døvblindes kontaktpersoner.

Det er bekymrende, når vi kan læse mellem linjerne, at man ønsker at beskære denne vigtige hjælp til et så normalt og aktivt liv som muligt. I Hovedbestyrelsen prioriterer vi, at FDDB går i dialog med de kommuner, hvor vi kan se, der er planer om nye kvalitetsstandarder. Det er vigtigt, at vi går ind i kampen mod nedskæringer, også selvom det nogle gange ser umuligt ud. For vi skal ikke opgive uden at gøre opmærksom på, hvad nedskæringer har af konsekvenser.

Meget af vores lokale politiske arbejde afhænger af, at vi har en god dialog med de lokale handicapråd. Derfor ser vi også meget gerne, at flere døvblinde der har overskud til det, engagerer sig i det lokale arbejde. Hvis vi er synlige for de lokale politikere, kan vi også bedre forklare, hvad der er vores behov som døvblinde.
I Aarhus kommune lykkedes det os i vinter at få nogle forbedringer i forhold til det oprindelige udkast fra forvaltningen, og vi var glade for at de var lydhøre, selvom vi ikke fik det helt, som vi gerne ville.

Vi håber, at det også fremover vil lykkes os med både saglige argumenter, og med menneskerettighederne i hånden, at få kommunerne til at gå i dialog.

Læs flere nyheder... 
Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK