Masser af refleksion - en god dag på CFD for os unge

Af Cecilie Leving

Vi mødtes på Odense banegård og fulgtes til CFDs kontor. Alle deltagere, tolke og ledsagere blev modtaget med et kram og et stort smil. Stemingen var munter, på trods af det kedelige regnvejr udenfor.

Inde i varmen på CFD kunne vi smide vores våde jakker og nyde  en god kop kaffe eller te. 
De første der holdt oplæg var døvblindekonsulenterne Maria Clauding og Kirsten Washuus. Maria nåede knap at præsentere sig selv, før de første spørgsmål meldte sig på banen. Hendes oplæg bød på en masse spændende diskussioner og input. Især emnet kontaktperson var et informativt emne. Under oplægget fik vi bl.a. kendskab til hvilke rammer døvblindekonsulenterne arbejder inden for og viden om lovgivningen i forhold til kontaktperson. Vi fik kendskab til det krydspres som døvblindekonsulenterne ligger i samt deres råderum og den balancegang, der er i mødet med os døvblinde.

Kirsten og Maria var begge lydhøre over for både ris og ros og i det hele taget fik vi en god dialog omkring, hvordan vi som døvblinde opfatter hjælpen og/eller støtten.

Oplæg ved Maria ClaudingEfter oplægget havde temperaturen i lokalet næsten nået kogepunktet. Vi skulle have frisk luft og lidt at spise. Ind af døren kommer de største familiepizzaer nogensinde set, og så kunne dagen næsten ikke blive bedre.
Efter vi havde fortæret de helt enorme pizza-stykker, var vi klar til det næste oplæg med foredragsholder Thomas Wibling. Thomas arbejder som coach. Han har selv et hørehandicap og har haft en livslang kamp mod troen på sig selv og troen på at han kunne få succes med sit handicap som en hindring. Han holdt et underholdende, reflekterende og forfriskende foredrag om ikke at lade et handicap styre sit liv. Under oplægget blev vi udstyret med forskellige redskaber til at håndtere hverdagens stress, den konstante selvkritik samt følelsen af ikke at være god nok pga. et handicap. Han fortalte en masse historier spækket med analogier og fik os hver især til at reflektere over, hvordan eller hvorvidt vores handicap styrer vores liv.

Bagefter var der kaffepause med kage og lidt tid til at snakke om oplægget og udveksle tanker med hinanden.
Da oplægget med Thomas var ved vejs ende, præsenterede han tre bøger han havde skrevet, her i blandt ”HvabeHaren”. Vi var så heldige at få udleveret bogen ”Mental hovedrengøring” af Thomas og han opsummerede de gennemgående råd og strategier der var blevet præsenteret.

Klokken 16.30 sluttede arrangementet. Tunge i hovederne og trætte var vi alle klar til at komme hjem og summe over al den nye viden samt informationer, som vi havde fået tilegnet os.

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK