Weekend på hesteryg

På hesterygAf Suzanne Airy Dalsgaard

En weekend i hestenes tegn. Det var, hvad vi unge mødtes til i august på Fuglsangcentret. Allerede den første aften blev vi introduceret til en svensk forsker, Parivash Ranjbar, der har udviklet et system med vibration, så døvblinde kan deltage i forskellige sportsgrene og få besked via vibrationer, om man skal fremad, til højre, venstre eller standse. Systemerne hedder Ready Ride, som er med ledninger, og Ready move, som er trådløst.
Vi fik prøvet systemerne af to og to, og var dermed forberedte på næste dag, hvor vi skulle bruge dem til at ride.

Dagen efter blev vi kørt til Snur-om-gaard, som ligger ved Børkop imellem Fredericia og Vejle. Her blev vi inddelt i tre hold, som skulle skiftes til at være i stalden til strigling af hestene, ridning og hestevognskørsel. Staldpersonalet var omhyggelige med at forklare os, hvad god omgang med hestene er. Vi var en blandet flok med nogen, der aldrig havde redet før og nogen, der har redet i flere år.
Jeg fik den ære at få mulighed for at galopere, oh, hvilken fryd!


Fed følelse af frihed

Jeg brugte det trådløse vibrations-system. Det var nemt nok at bruge, men vibrationerne var ret kraftige, og jeg fik et chok første gang det vibrerede, så det skulle jeg lige vænne mig til. Modtagerne blev placeret på min BH til at signalere FREMAD, i nakken som tegn for STOP og på højre og venstre side af ridehjelmen for at signalere HØJRE eller VENSTRE.
Det var lidt forvirrende, da jeg også har en synsrest at orientere mig med, men hvis ridelæreren skulle styre mig i cirkler eller bestemte retninger, var det en stor fordel at have.

Det krævede en del tilvænning at forstå vibrationerne fra ridelæreren, om hvor man skulle hen, så nogen gange var det forstyrrende at mærke dem. Jeg slap for at vride hovedet af led, hvis ridelæreren ville kommunikere med mig, og jeg slap for at forsøge at aflæse en tolk på lang afstand
Det gav en fed følelse af frihed og langt færre nakkesmerter. Systemet kan helt sikkert også bruges til andre sportsformål.

Vi spiste frokost på rideskolen og kaffe og kage. Midt i kagespisningen begyndte det at regne, og mange af os skyndte os i tørvejr i ridehallen. Efter konsumering af kaffe og kage fik vi teori i ridning, heste og svar på vores spørgsmål. Inden vi blev hentet, kom to heste hen til os, som vi kunne nusse med og få taget et gruppebillede sammen med. Det var svært for mig at forlade hestene.

Om aftenen mødtes vi i Sansehaven på Fuglsangcentret til hygge og samvær. På grund af bålforbudet i Danmark blev det ikke til noget bål, men vi hyggede os selvom det var uden ristede skumfiduser.

Stor tak til staldpersonalet, hestene og Parivash, som gjorde, at vi fik en god dag.

Det bliver min sidste gang i ungdommens tegn i december. Derfor, kom med og få en fed weekend og vær med, inden jeg træder over i de voksnes rækker i FDDB. Vi ses!

Du kan følge forskeren Parivash Ranjbar på Facebook.
Like og følg Ready ride og Ready move.

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK