Døvblind mand sidder koncentreret bøjet over et punktdispay, som er koblet til en ipad
Døvblind mand sidder koncentreret bøjet over et punktdispay, som er koblet til en ipad

Teknologiske hjælpemidler

Den teknologiske udvikling har for mange døvblinde og synshørehæmmede åbnet op for helt nye kommunikationsmuligheder. Ved hjælp af bl.a. PC'er, smartphones og tablets med syntetisk tale, skærmlæser, zoom-programmer og punkt-tastatur kan flere og flere kommunikere med omverden, og det er ikke på tungt stationært udstyr som for bare få år siden. 

PCTekst og Webtekst

PCTekst og Webtekst er internetbaserede teksttelefonløsninger, der giver døvblinde og synshørehæmmede mulighed for at telefonere på samme måde som man sender mail eller chatter. Webtekst er for de, der ikke anvender specialprogrammer eller udstyr. PCTekst er specielt udviklet til døvblinde, der bruger zoom, taleprogrammer eller punktløsning. PCTekst er udviklet i en speciel storskriftløsning med mørk eller lys baggrund og med mulighed for at ændre på tekststørrelse og farvesammensætning. Både Webtekst og PCTekst er gratis, hvis man er visiteret til det. Tilmelding foregår til TDC på www.tdcwebtekst.dk

Formidlingscenter FC

Det er muligt at ringe via TDC’s Formidlingscenter FC for at få formidlet en samtale til hørende. Det er gratis til alle danske fastnetnumre. Hvis der formidles samtaler til mobil-, udlands eller særtjenestenumre, takseres det til TDC’s gældende takster.

Alle, der har brug for at ringe til døvblinde, kan være tilmeldt. Der kan ringes direkte til andre, der er tilmeldt Webtekst og PCTekst. Den nuværende Teksttelefon vil fortsat blive brugt af enkelte brugere.

I-deksy

I-deksy er et forum, der giver mulighed for at læse informationer og debattere i nyhedsgrupper, læse tekst-tv på en enkel måde og finde links til andre websider. Både punktlæsere og læsere, der bruger zoomtekst eller syntetisk tale, kan finde rundt i systemet. Alle som ønsker det kan få adgang til www.ideksy.dk  

Få instruktion og råd

FDDB yder råd og vejledning i forbindelse med disse it-løsninger og kan tilbyde instruktion og teknisk hjælp. Kontakt projektleder Bitten Rasch, hvis du vil høre mere om dine muligheder.

tlf. 36 38 85 86   

bitten@fddb.dk

 

 

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK