PC med stor skrift. På skærmen ses FDDBs hjemmeside
PC med stor skrift. På skærmen ses FDDBs hjemmeside

Digitalisering

Alle borgere i Danmark er blevet bedt om at tage stilling til, om man ønsker at modtage al post fra det offentlige og fra tilmeldte private firmaer via en digital postkasse. Man kan også vælge at søge om fritagelse for digital post fra det offentlige.

Selvbetjeningsløsninger

Siden 1. december 2013 er ansøgninger om ydelser fra det offentlige samt om sygesikringskort, pas, lægeskift mv. foregået via digitale selvbetjeningsløsninger på internettet. Du skal tage stilling til, om du vil søge undtagelse fra at bruge internetbaserede selvbetjenings-løsninger til at lave ansøgninger. Man skal søge undtagelse for hver ting, der skal søges om. Du kan få hjælp og rådgivning til at komme på de digitale løsninger hos Borgerservice i din kommune, eller du kan tilmelde dig på www.e-boks.dk eller på www.borger.dk hvor du også finder selvbetjeningsløsningerne.

Digital post

Der findes både e-boks og en digital postkasse på borger.dk  De giver adgang til den samme digitale postkasse. For at oprette og logge på din digitale postkasse på www.e-boks.dk eller www.borger.dk og digitale løsninger skal du bruge din NemID eller Digital Signatur. Du kan få besked i din almindelige email eller på sms fra det offentlige, når der er ny post i din digitale postkasse. Du kan vælge at give nogen du kender fuldmagt til at læse din digitale post, men du har selv ansvaret for, at posten bliver læst.

Fritagelse

Hvis du ønsker fritagelse, skal du møde op på Borgerservice i din kommune og søge om det. Husk at medbringe billed-id som fx pas og dit nemID. Hvis du både ønsker fritagelse fra digital post og fra de digitale selvbetjenings-løsninger, skal du søge om fritagelse fra begge dele hver for sig.

Problemer?

FDDB hører gerne fra dig, hvis du har problemer med at få hjælp på Borgerservice eller er usikker på, hvem der kan hjælpe dig. Ring til Bitten Rasch på Tlf. 36 38 85 86 eller skriv på bitten@fddb.dk

Skriv til Bitten Rasch

 

Nyttige links

Digitaliseringsstyrelsen     www.borger.dk     www.eboks.dk

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK