Gode grunde til at oprette testamente

Et testamente er en god idé, hvis du selv vil bestemme, hvordan din arv skal fordeles. Hvis du vælger at indsætte FDDB som arving, går hele beløbet ubeskåret til foreningen, da vi er fritaget for arveafgift. 

FDDB tilbyder at betale op til 5.000 kr. for advokathjælp, hvis du vil oprette et testamente. Vi kan også hjælpe med at anvise dig en advokat. Kontakt FDDB her 

Du kan vælge at bruge Dokument 24, som er en sammenslutning af advokater, der tilbyder gratis oprettelse af testamente. På denne side kan du læse, hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil oprette et testamente, og du kan læse mere om Dokument 24's tilbud ved at klikke dig videre på et af link'ene. 

Hvad sker der med arven, hvis du ikke gør noget

Hvis du ikke opretter et testamente, fordeles dine værdier efter arveloven. Har du ingen arvinger, går arven videre til staten, medmindre du har skrevet testamente. Ægtefælle eller registreret partner, børn, adoptivbørn, børnebørn eller oldebørn (livsarvinger), regnes for tvangsarvinger. Det vil sige, at de som udgangspunkt skal arve 25 % af din formue. Resten kan du selv bestemme over i et testamente.

 Læs mere på Dokumet 24's side om, hvem der arver dig, hvis du ikke gør noget selv   

Hvordan gør jeg, hvis jeg vil oprette testamente?

Når du opretter et testamente, bestemmer du selv, om Foreningen Danske DøvBlinde skal arve et fast beløb, en procentdel eller hele formuen. Du kan godt fordele din arv imellem dine livsarvinger - eller andre arvinger - og FDDB. Vi skal ikke betale boafgift til staten. Derfor går hele det beløb, du testamenterer til FDDB, ubeskåret til vores arbejde for døvblindesagen.

Det går ikke ud over beløbet til dine arvinger, hvis du også betænker os

Det kan lyde som en selvmodsigelse, at du både kan støtte et godt formål med en del af din arv og samtidigt sørge for, at dine arvinger vil modtage en større arv. Det kan dog i visse tilfælde lade sig gøre med den såkaldte 30% løsning. Familie og andre arvinger (dog ikke ægtefæller) skal ifølge arveloven betale mellem 15% og 36,25% i boafgift til staten, når de arver formuer af en vis størrelse. Du kan tilgodese FDDB, uden at din familie får mindre i arv. Hvis du beslutter, at FDDB skal modtage en del af arven på betingelse af, at vi betaler bo- og tillægsboafgift for dine øvrige arvinger, kan de få ligeså meget i udbetaling, som hvis FDDB ikke var tildelt noget. Det er fordi, FDDB så betaler deres del af arveafgiften.  

Et tænkt eksempel 

Hvis du har én arving, lad os sige en datter, som skal arve 1 million kroner, så skal hun som livsarving betale 331.799 kr. i afgift til staten. Dermed er der 668.201 kr. til datteren. 

Hvis du i stedet bestemmer, at hun skal arve 668.201 kr. fri for afgift, kan FDDB herefter arve det resterende beløb. Således arver datteren det samme beløb, samtidig med at FDDB bliver tilgodeset. Arveafgiften vil blive betalt af FDDB, som skal betale en mindre afgift til staten, nemlig 211.522 kr. FDDB arver således 120.277 kr.

Du kan læse mere om dette på Dokument 24's side om arveafgift

FDDB betaler en procentdel af dine omkostninger og vejleder dig gerne 

Vi vil gerne forklare dig detaljerne i lovgivningen eller lade en advokat hjælpe med at opstille de konkrete tal i et regnestykke for dig. Kontakt FDDB for yderligere information.  

Jeg vil gerne oprette et testamente selv

Du kan også vælge selv at oprette et testamente hos virksomheden Dokument 24. Virksomheden stiller en online testamenteproces til rådighed for FDDB. Når vi er skrevet ind i testamentet, så får du testamentet tilsendt gratis.
Når testamentet er oprettet online, vil du straks få det tilsendt pr. e-mail. Her vil du modtage vejledning til, hvordan et testamente skrive under og gøres juridisk gyldigt.

Ja tak, jeg vil gerne oprette et testamente hos Dokument 24

 

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK