Vandrekursus

Fuglsangcentret, Fredericia

Tilmelding til vandrekursus - klik her

FDDB tilbyder igen i år et vandrekursus for interesserede medlemmer. På årets vandretur med naturvejleder, Jesper Vagn Christensen, vandrer vi på Sydfyn omkring Fåborg.  
Vi skal bo på Fuglsangcentret, Søndermarksvej 150 i Fredericia. Der arrangeres bustransport til vandreturenes start- og slutsted begge dage.

Praktiske oplysninger

Kurset starter fredag 30. august med frokost kl. 12 og slutter mandag 2. september med morgenmad.
Vandringerne henvender sig til deltagere med god fysik og gennemføres uanset vejret. Husk rygsæk til madpakke og drikkevarer. Gode vandresko med tyk sål er obligatorisk samt en vandafvisende og vindtæt jakke. Regntøj medbringes, hvis vejrudsigten varsler regn. Ønsker du kaffe/te på turene, skal en termokande medbringes.
Prisen er 1.500 kr. som dækker ophold og forplejning samt bustransport.
Tag med på dette spændende vandrekursus i den dejlige danske sensommer. Vi vil snakke om, hvordan vi bedst kan formidle vandringen og naturen og bruge både føle-, lugte- og smagssans undervejs.  
Tilmelding senest 15. maj. Rejseudgifter refunderes til billigste offentlige transport. Program og tilmeldingsskema fås hos FDDB eller udfyldes online via kalenderen på www.fddb.dk
Om vandreturene
Vi bliver hentet om morgenen kl. 8.30 begge dage og kørt til vandreruternes startsted. Vi bliver også hentet af bussen ved dagens afslutning.


Fredag 30. august om aftenen

Om aftenen får vi introduktion til de to vandringer på Sydfyn.
Jesper Vagn Christensen fortæller om sine mere end 25 år som naturvejleder og biolog i det fynske og om sin store begejstring for området ved Faaborg. Jesper har stor viden om Danmarks natur, geologi og arkæologi, og han er en begejstret formidler af det hele.


Lørdag 31. august

Svanninge Bakker, Sollerup Skov og Svanninge Bjerge
En rundtur på ca. 14 km i det kuperede terræn nord for Faaborg
Svanninge Bakker, Sollerup Skov og Svanninge Bjerge er et sammenhængende naturområde på godt 10 kvadratkilometer. Svanninge Bakker og Sollerup Skov ejes af Naturstyrelsen, mens Svanninge Bjerge ejes af Bikubenfonden. På dagens vandring passerer vi naturtyperne overdrev, kilde, eng, løv og nåleskov samt vandløb. Vi går ad skovveje og skovstier. Vi vil opleve bakker, åbne vidder, skovens dufte, bækkens rislen og meget mere. Undervejs fortæller Jesper om natur-, kultur- skov- og kunsthistorie. Naturen er dynamisk, men menneskets opfattelse af naturen skifter også med tiden.
Vandreturen starter på den offentlige P-plads nord for Restaurant Skovlyst i Svanninge Bakker (Odensevej 169, Faaborg). Her findes toilet og en velassorteret kiosk.


Søndag 1. september

Fra Svanninge Bakker til Fjællebroen
En vandring på ca. 16 km ad Øhavsstien gennem skove og landbrugsland, landsbyer, forbi Holstenshuus langs Nakkebølle Fjord til kysten ved havnen ved Fjællebroen.
Turen starter samme sted som lørdagens rundtur, nemlig på P-pladsen ved Restaurant Skovlyst. Vi går mest ad skov- og markveje, men også en smule på asfalt og lidt på stier.

Undervejs fortæller Jesper om de steder, vi passerer. Alt i alt giver det en koncentreret omgang Danmarks-historie.

Fra Svanninge Bakker går vi gennem Svanninge Bjerge, hvor vi skal forcere Lerbjerg, det fjerde-højeste punkt på Fyn (126 meter over havet). Vi fortsætter gennem ’Norden’, den nordligste del af Diernæs Sogn, gennem landsbyen Diernæs til tomten, hvor Finstrup Kirke engang lå. Vi fortsætter forbi Holstenshuus, som er én af Fyns i alt 123 hovedgårde.

Herfra går vi gennem Holstenshuus Enemærke, krydser den gamle jernbane mellem Faaborg og Svendborg og fortsætter gennem landbrugslandet til landsbyen Åstrup. Herfra går turen vest om Nakkebølle gods, Nakkebølle Sø og gennem skoven, der gemmer på et middelalderligt voldsted. Til slut følger vi den kringlede sti langs kysten frem til Fjællebroen, Hovedgården Rødkildes gamle havn og nu hjemsted for Film Fyns studier. På havnen i Fjællebroen er der toilet. Ved havnen i Fjællebroen bliver vi hentet af bussen, som kører os retur til Fredericia.

Bemærk at vandreturene er på 30 kilometer til sammen, så det er vigtigt, at du er forberedt og trænet til udfordringen.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at
kontakte Gerd på:
tlf. 24 65 65 69
eller via gerdnielsen@privat.dk


Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her.
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her.

LUK