Vandrekursus

Fuglsangcentret, Søndermarksvej 150, Fredericia

Tilmelding til Vandrekursus 

FDDB indbyder hermed til årets Vandrekursus! Vi begynder med frokost tirsdag og slutter efter morgenmad fredag.

Turene foregår langs Lillebæltstien om onsdagen og rundt om Haderslev Dam og Pamhule skov om torsdagen. Du kan vælge mellem at gå 8 km eller 16 km. Vandringerne gennemføres uanset vejret. Det er vigtigt, at både du og din ledsager kan gå det antal kilometer, som du har tilmeldt dig.

Lillebæltstien (onsdag)

Langs Lillebælt har Middelfart kommune anlagt en 27 km lang vandre-sti, hvor vi skal gå de henholdsvis 8 og 16 km.
Om stien skrives der: ’Danmarks smukkeste gåtur, som går forbi strande, kystskrænter, bymiljø, åbne marker og skove. Fra brede grusstier og cykelsti til trampestier i uberørt skov og langs kysten.’

De er ikke kede af det, og om det er Danmarks smukkeste sti, det bliver vi naturligvis nødt til at prøve af. Til at hjælpe os får vi Rikke Vesterlund med på turen. Rikke er til daglig naturvejleder på Hindsgavl Naturcenter ved den gamle Lillebæltsbro. Hun kender området rigtig godt. Rikke vil gå turen med 8 km holdet. Leif H. Sørensen, som vi kender fra tidligere vandrekurser, tager sig af 16 km turen og dem der gerne vil gå lidt stærkere. Det var et ønske på turen i efteråret, som vi nu har fået mulighed for at prøve af.

Haderslev Dam og Pamhule skov (torsdag)

Haderslev Dam er Sønderjyllands største sø, eller egentlig tre søer, der strækker sig gennem Haderslev tunneldal fra Haderslev og ca. 6 km mod vest. De tre søer er adskilt ved dæmninger, som deler Dammen op i Hindemade længst mod vest, Haderslev Dam i midten og Inderdammen tættest på Haderslev.
Nogen husker måske damkatastrofen i 1959, hvor 57 personer omkom. Ellers får I historien på turen. En 15 km lang smuk vandrerute går rundt om dammen. Det er den vi skal følge det mest af vejen. Desværre går en del af den på landevej, men det bytter vi ud med en sløjfe ind i den smukke Pamhule skov. Skoven er udpeget som EU fuglebeskyttelsesområde, da der yngler en masse mere eller mindre sjældne fugle her, ligesom skoven rummer en del sjældne planter. 50% af skoven er bøg, mens resten primært er anden løvtræ med lidt gran. Skoven er lidt kuperet, så det er her, vi får dagens højdemeter. Midtvejs på ruten siger vi farvel til dem, der ønsker at gå 8 km.
Vi lægger vejen forbi flere offentlige toiletter i området.
Turleder: Leif H. Sørensen (Svamp-Leif)
Begge dage har vi madpakker med, som vi finder et passende sted at spise undervejs.

Praktiske oplysninger

Det er obligatorisk at have gode vandresko/støvler. Gå ikke i sandaler, da det øger risikoen for at støde tæer eller vride om i anklen. Husk rygsæk til madpakke og drikkevarer.
Det er en god ide at have en langærmet bluse og lange bukser med for at undgå brændenælder og myg. Ligeledes er en vindtæt/vandafvisende jakke og regntøj også en god ide at tage med. Hvis du vil have kaffe med på turen, så medbring en termokande.

Deltagerpris: 1800 kr.
Rejseudgifter refunderes til billigste offentlige transport.
Tilmelding via kalenderen på www.fddb.dk eller ved henvendelse til FDDB.
Tlf. 36 38 85 92
fddb@fddb.dk

Frist for tilmelding: 1. marts
Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Gerd Nielsen
gerdnielsen@privat.dk
Tlf. 24 65 65 69

 

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK