Vandrekursus

Fuglsangcentret, Federicia

Tilmelding til Vandrekursus - klik her

FDDB har fornøjelsen af igen at tilbyde et vandrekursus. Med naturvejleder Torben Gang Rasmussen skal vi denne gang følge Gendarmstien langs den dansk-tyske grænse ved Flensburg Fjord. Gendarmstien er en af Danmarks smukkeste kystvandreruter. Det varierede landskab, der bugter sig langs fjordens kyster, byder både på et rigt dyre- og planteliv og en helt unik historie.

Når man følger Gendarmstien, er det ikke svært at forestille sig, hvordan grænse-gendarmerne holdt både øjne og ører åbne, når de til fods gik deres faste ruter langs de stejle skrænter, gennem de hemmelighedsfulde skove og ad de flade strande. Deres opgave var nemlig at holde udkig efter smuglere, som forsøgte at bringe varer ind i eller ud af landet uden at betale den told, der gennem århundreder var en af Danmarks vigtigste indtægtskilder. På vandreturen gør vi korte ophold, hvor Torben fortæller om Gendarmstien samt om naturen, fuglelivet, planterne og landskabet. Turlængden er begge dage 12 - 13 km. På følgende link kan du finde kort og hente en detaljeret beskrivelse af vandreruten: www.gendarmsti.dk

Vi skal bo på Fuglsangcentret, Søndermarksvej 150, Fredericia. Der arrangeres bustransport til vandreturenes start- og slutsted begge dage.

Praktiske oplysninger

Kurset starter mandag 17. juli med frokost kl. 12 og slutter torsdag 20. juli med morgenmad.
Kursusledere er Gerd Nielsen og Søren Sickmann.
Vandringerne henvender sig til deltagere med god fysik og gennemføres uanset vejret. Husk rygsæk til madpakke og drikkevarer, gode vandresko samt en vandafvisende og vindtæt jakke. Regntøj medbringes, hvis vejrudsigten varsler regn. Ønsker du kaffe/te på turene, skal en termokande medbringes.

Pris: 1.500 kr. pr. deltager som dækker ophold, forplejning samt bustransport. FDDB søger refusion hos kommunen for dækning af din ledsagers ophold og forplejning.

Vi vil have fokus på kommunikationsredskaber sammen med føle-, lugte- og smagssans.
Tilmelding senest 20. april. Rejseudgifter refunderes til billigste offentlige transport op til 3 uger efter arrangementet.

Deltagere, der ikke er medlem af Dansk Blindesamfund, skal betale fuld pris for ophold og forplejning på 1.165 kr. pr. døgn. Dette gælder dog ikke, hvis du har søgt optagelse i DBS, men fået afslag.
FDDB sender program og oplysninger til døvblindekonsulenten otte uger før arrangementet holdes, og der søges refusion for ledsagerens udgifter.

Ønsker du ikke, at FDDB søger refusion, fordi du fx deltager sammen med en ægtefælle, kan du vælge selv at betale for ledsageren. Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Gerd på:
tlf. 32 53 65 69
eller gerdnielsen@privat.dk 

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau