Børn og Forældre

Velkommen til Børn & Forældre

 

Forældre til synshørehæmmet dreng: 
»Man føler sig altid anderledes, når man er forældre til et barn, som er syns- og hørehæmmet.
Det er befriende både for os, vores søn og hans lillesøster at mødes med andre familier, der kan forstå os med det samme.
Her behøver vi ikke forklare, hvorfor vi er, som vi er – og skønt at grine sammen.
Hele familien glæder sig til den årlige familieweekend.«

 


Forældreudvalgets netværk i FDDB arbejder for at skabe gode rammer for forældre, for børn mellem 0 – 25 år og for søskende. Kort sagt: Vi er her for hele familien.

Forældreudvalgets aktiviteter er både for familier med døvblinde børn og for familier, hvor forældrene er døvblinde eller synshørehæmmede. Vi arrangerer aktiviteter for hele familien– både for talebrugere og tegnsprogsbrugere.

Faglighed og fællesskab

Vi holder weekendkurser for familier med fællesaktiviteter og separate emner for forældre og børn. Gennem faglige oplæg og fællesskab giver vi hinanden vigtig støtte og bliver klogere på hverdagen, kommunikationen og mulighederne for hele familien. Hold øje med Medlemsnyt og kalenderen på www.fddb.dk hvor arrangementerne annonceres.

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning, er du altid velkommen til at kontakte Forældreudvalget på fddb@fddb.dk 

 

Bestil pjecen: Har du et barn med nedsat syn & hørelse?


SENESTE REPORTAGE: Super-hyggelig familieweekend

19.11.2021

Børn med bowlingkugler

IGlade børn og forældre i Lalandia I november holdt FDDB en superhyggelig familie-weekend på Lalandia i Billund. Weekenden var for forældre med døvblinde børn samt for døvblinde forældre med seende/hørende børn. Formålet var at lave netværk mellem børn og voksne og skabe grobund for et nyt forældreudvalg i FDDB.
Det var en skøn blanding af livlige børn og fantastiske familier, der deltog i weekenden. Alle fik masser af udfordringer på klatrevæg og med at få kuglerne til at ramme de der kegler i bowling (det kender man godt, ik’).

Især de yngre børn var meget fascinerede af tegnsprog og af haptiske signaler, som de så blive udført på ryggen af nogle af de døvblinde deltagere. For mange af dem var det første gang, de så de uundværlige signaler, som kan bruges til at synsbeskrive omgivelserne og som især er nyttige, når man er et nyt sted.

For Julie på 20 år, som er helt blind og har kraftigt høretab, var det noget af en udfordring at bowle. Først da tolken med haptiske signaler kunne synsbeskrive for hende, hvor kuglen kom op, og i hvilken retning, hun skulle kaste, fik hun greb om spillet og udbrød:
”Hvor er det fedt. Det er super sjovt at kunne gøre ligesom de andre!”

I løbet af weekenden var der også oplæg ved formand, Jackie Lehmann Hansen, som fortalte om FDDB. Han kunne med begejstring konkludere efter weekenden, at der var stor interesse for at oprette et nyt forældreudvalg, og at flere havde stillet deres ressourcer til rådighed.
Weekenden var arrangeret at to forældre, der selv er døvblinde.

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK