Trentemølle med den gamle mølle i forgrunden
Trentemølle med den gamle mølle i forgrunden

Juleweekend i det fynske

Vi mødtes fredag 11. december på Odense Banegård. Der var problemer med den offentlige transport for nogle af deltagerne, så derfor kom vi af sted med en del forsinkelse. Vi kørte i bus til Trente Mølle, som er en lejrskole i naturskønne omgivelser på sydvest Fyn. Det var dog mørkt da vi ankom.  

Efter at vi var blevet fordelt på værelserne, gik madholdet i gang med at lave aftensmaden, som ben bestod af kyllingeburgere. Alle spiste godt efter den lange rejse.

Lørdag morgen var det en anden gruppe der stod for forberedelsen af morgenmaden. Derefter gik dem der havde lyst en længere tur rundt i området omkring Trente Mølle. Vi var henne ved en skov. Vi måtte kun færdes på de store veje, fordi der var jagt i området. Vi fik fortalt, at der lød skud af og til i det fjerne. Vi så også møllen, der lå ved overnatningsstedet. Nogle så den på afstand, mens andre gik tættere på. Det var en flot gammel mølle, dog uden vingerne.

Derefter var det tid til frokost, som blev tilberedt af et andet hold deltagere. Da alle havde tanket op med ny energi, var vi klar til næste aktivitet. Vi samledes i spisesalen, stillede nogle stole i rundkreds, og legede en leg med haptiske signaler. Man fik et tegn, som blev sendt rundt, og man skulle derefter se hvordan tegnet udviklede sig på sin vej rundt. Der blev både givet tegn med én hånd og med begge hænder. Det var en god måde at øve det på. 

Herefter var der fritime, hvor vi slappede af og hyggede os. Lidt senere gik et hold i gang med at forberede julefrokosten. Her var der både fisk, æg, lun leverpostej, svinekøds- og kyllingefrikadeller mv. Alle hyggede sig ved det fint pyntede borde, og der var sodavand til maden i dagens anledning. Der blev spist til den store guldmedalje. Efter maden var det tid til pakkeleg. Der var stor morskab med at fordele og efterfølgende stjæle gaver fra hinanden. Da spillet var slut sad vi og hyggede os, snakkede og hørte lidt julemusik inden vi gik til ro.

Søndag var store-rejsehjem-dag. Efter morgenmaden fik alle travlt med at pakke deres ting og hjælpe til med oprydningen af de fælles arealer. Der var lidt stress på, lige inden bussen kom og samlede os op og kørte os til Odense banegård. Her var det tid til at tage afsked og sige farvel for denne gang og ønske hinanden god jul og godt nytår. 

Læs flere reportager...

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK