NYHED: Min søsters stemme - en fin lille film om døvblinde Ditte

Min søsters stemme er en fin lille film om døvblinde Ditte, der gerne vil høre sin søster synge igen. Ditte er døv pga den sjældne sygdom NF2, hvor godartede knuder sætter sig på nervesystemet og ødelægger nogle af kroppens vigtige funktioner. Også hendes syn er nedsat som følge af sygdommen. Ditte fik i foråret 2016 mulighed for at få en CI-operation, som kan give kunstig hørelse. Måske det kunne gøre Dittes højeste ønske muligt? 

Filmen varer 5.29 minutter og er lavet af en gruppe studerende ved Medievidenskab på Aarhus Universitet. Tak til Mathias Damkjær, Tania Smedegaard, Rebekka Pi Benkjær Larsen, Isabella Mortensen, Mathias Fugmann og Emma Holtegaard for at lade os se og vise portrættet af Ditte og hendes søster. 

 

Tekstversion med synsbeskrivelse

Dittes søster:
(Familiebillede vises af Ditte, hendes søster, mor og far)
"Ditte har i mange år ikke villet fotograferes efter hun fik en ansigts-skade ved hendes første operation. Jeg havde et stort ønske om at få taget et familie-billede, men det kunne jeg ikke få Ditte med til. Efter hun fik opereret en nerve fra låret ind i ansigtet, gik hun med til, og vi fik lavet vores dejlige familiebillede. Dittes sygdom NF2 giver godartede knuder på nervebanerne i kroppen. Hver gang lægerne fjerner noget, tager de noget mere med".

Ditte fortæller:
"Jeg mistede først hørelsen på det ene øre, og så opdagede man, at der var en knude på ører. Jeg bemærkede, at min hørelse faldt, og jeg fik høreapparater. Men jeg tog høreapparatet af i 2010. Der kunne jeg ikke høre noget længere".

(Klip hvor søsteren og Ditte taler tegnsprog sammen. Søsteren spiller guitar med hænderne. Ditte griner).

Dittes søster:
(Klip viser Dittes søster som barn, mens hun synger i mikrofon)
"Lige siden jeg kunne sige noget, tror jeg, jeg har sunget. Ditte har fortalt mig mange mange, at hun virkelig gerne vil høre mig synge igen. Det er træls, at man ikke bare lige kan opfylde det ønske for hende".
(Klip hvor Dittes søster spiller på klaver)

Ditte fortæller:
"Jeg husker at høre dig synge på Sønderskov Slot. Det er længe siden! Og i kirken til jul, men der kunne jeg nok ikke høre noget, men jeg kan huske det".
(Klip hvor Dittes søster for et par år siden synger smukt i en kirke)

Dittes søster:
"Jeg har mange gange tænkt, om vi ikke bare kunne dele Dittes sygdom ud på os alle. Så én tager et døvt øre, og én tager et blindt øje. Jeg synes virkelig, det er uretfærdigt, at Ditte får det hele".

Ditte fortæller:
"Før syntes jeg, det var uretfærdigt, men det gør jeg ikke længere. Og det betyder meget for mig, at min lillesøster ikke er ramt af noget. Så skal jeg nok tage det hele".
(Klip hvor Ditte og hendes søster som børn danser)

Ditte fortæller:
(Klip hvor Ditte taler med læge. Hendes søster er med)
"Vi spurgte på audiologisk afdeling i Aarhus, om man så ikke kunne få CI, cochlear implant".

Dittes søster:
"Med hendes sygdom skal Ditte scannes meget ofte, og der må ikke komme magneter ind i en MR-scanner".

Ditte fortæller:
"De blev ved med at sige nej, men så læste jeg selv et opslag på internettet, at nu havde flere virksomheder udviklet et CI, som kunne tåle at komme i MR-scanner. Jeg ville gerne være med til at samle erfaringer på området".

(Klip hvor Ditte og hendes søster kigger på fots fra deres barndom. Søsteren taler tegnsprog til Ditte. Ditte bruger stemmen).

Dittes søster fortæller:
"For mig er Ditte den største inspiration. Jeg tror ikke, jeg har mødt nogen, der har taget så mange slag igennem livet, og så bare rejst sig op og fundet det positive igen".

Ditte fortæller:
"Der er håb om, at jeg med CI vil kunne komme til at høre lidt igen. Jeg vil gerne kunne høre alle mulige forskellige slags ting. Jeg ved, det er hårdt arbejde og en lang proces med høretræning, men jeg er villig til at gøre det. At høre min lillesøster synge igen ville bare betyde så meget".

(Klip hvor Ditte og hendes søster går ud af en dør. Næste klip står Ditte foran en scene. Baggrund mørkt tæppe. Ditte sætter sig ned. En mikrofon står klar. Dittes søster kommer frem fra tæppet. Stiller sig ved mikrofonen. Smiler til Ditte. Ditte smiler. Hun har CI på. Søsteren begynder at synge. Ditte lukker øjnene).

Slut 

 

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK