Reportage fra 'Når syn og hørelse svigter - kun for unge' - del 2

Reportage fra 'Når syn og hørelse svigter - kun for unge' - del 2

Af Jackie Hansen

Vi mødtes 10 deltagere og 9 ledsagere/kontaktpersoner på Fredericia station kl. 10.15.
Det var rigtig dejligt at se de andre unge igen. Nogle var det næsten et år siden vi havde set, så gensynet var rigtig stort!
Kl. 10.29 tog vi bybus 1 ud til Fuglsangscentret hvor vi skulle tilbringe dagen sammen.
Kl. 11.00 stod Birthe Lis og Michael klar til at fortælle om mobilitys historie, og hvordan det opstod. Det var rigtig spændende at høre forhistorien omkring mobility.
Kl. 12 var der en skøn frokost. Vi alle spiste godt til af den virkelig lækre mad, så vi kunne være klar til eftermiddagen.
Kl. 12.45 mødtes vi igen, hvor vi blev delt i to hold. Et hold med ledsagere/kontaktpersoner og et hold med døvblinde unge.
Ledsagerne/kontaktpersonerne skulle prøve at have bind for øjnene, så de kunne fornemme hvordan det er at færdes med en ledsager uden syn.
De døvblinde unge havde en snak omkring hvilke forskellige forsvarsmekanismer, vi mennesker har. Vi blev også præsenteret for den hollandske Tavle, som er et værktøj, man kan bruge, hvis man ikke kan se. Der kan man på et specielt papir fx tegne en rute eller lignende, så den blinde eller svagsynede kan fornemme det på taktilt papir. 

Efter ca. 3 kvarter mødtes vi igen, hvor vi talte om, hvad vi havde oplevet i de to grupper.

Efter en tiltrængt kaffe/kagepause holdt Anders Fransson og Sandie Tvergaard oplæg om haptiske signaler og synsbeskrivelse. Vi stillede os alle i en rundkreds, hvor der blev sendt et haptisk signal afsted. Det skulle sendes hele vejen rundt. Til sidst var det spændende at se, om det var det samme haptiske signal, der blev modtaget hos den der havde sendt det afsted.

Bagefter blev vi delt i fire grupper, hvor vi i hver gruppe fik en mappe med fx lokaler og madretter, som skulle synsbeskrives på ryggen. Til sidst havde vi fælles evaluering om dagen. Min fornemmelse var, at stort set alle havde lært noget nyt, og at familiemedlemmer og ledsagere var rigtig glade for at få mulighed for at møde de andre i FDDB-ungdom. Vi sluttede af med at tage bybus 1 tilbage til Fredericia banegård og tog hjem efter en rigtig dejlig og indholdsrig dag.

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK