FDDBs formand til socialministeren: "Vi ønsker forandring"

FDDBs formand Jackie med den hvide stok ved siden af socialminister Pernille Rosenkrantz Theil

FDDBs formand Jackie med den hvide stok ved siden af socialminister Pernille Rosenkrantz Theil

Jeg har i dag været til møde med socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil
Det var et rigtig godt møde, og jeg sluttede af med at takke for den lydhørhed, jeg oplevede fra ministerens side både i forhold til vores ønsker på specialområdet og på tolkeområdet.

I FDDB har vi længe ønsket os forandring, så døvblinde kan få den rigtige hjælp første gang, og derfor ønsker vi os også et nationalt døvblindecenter (med regionale satellitter).

Det budskab har vi heldigvis oplevet stor imødekommenhed overfor hos alle de partier vi har mødtes med, og det er selvfølgelig ekstra positivt at mødes med en minister, der i den grad er åben overfor at tænke nyt på handicapområdet.

Når det gælder tolkeområdet har døvblinde og andre tegnsprogsbrugere i de senere år oplevet rigtig mange udfordringer. Særligt for døvblinde er det, at ikke alle tegnsprogstolke har tilstrækkelig viden om døvblinde, og derfor kan det være en endnu større udfordring at få tolk, men også den rigtige tolk.

Vi kan ikke løse alle problemer lige nu, og ser derfor frem til at vi i samarbejde med andre relevante parter får talt om en omorganisering og udvikling af området på lidt længere sigt.

Når det er sagt, så mødte jeg op hos ministeren med en plan for at løse det akutte problem. For os at se er der nemlig både et problem med det nuværende system og med aflønning via DNTM, som det faktisk er muligt at løse uden store armbevægelser. Den løsningsmodel vil vi bruge efteråret på at arbejde videre på – og vi håber selvfølgelig at det kommer til at ske i et samarbejde med ministeriet.

Alt i alt en dag, hvor solen skinnede og mødelokalet var ualmindelig varmt, men de store smil var fremme både hos ministeren og mig selv, fordi vi har en fælles vision om at gøre handicapområdet bedre og mindre kompliceret – det er godt at gå på weekend med den følelse!

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK