Meget mere fokus på pårørende!

Meget mere fokus på pårørende!

Borgmester Ole Bondo Christensen sagde i sin tale, at  det smitter positivt af på hele samfundet, at vi løfter opgaverne i fællesskab

Borgmester Ole Bondo Christensen sagde i sin tale, at det smitter positivt af på hele samfundet, at vi løfter opgaverne i fællesskab

AT VÆRE PÅRØRENDE til en person med handicap eller kronisk sygdom er ikke altid let – og det er der alt for lidt fokus på! Det mener i hvert fald Susanne Løcke, som er døvblind og medlem af både Handicaprådet i Furesø Kommune samt Furesø-afdelingen under Danske Handicaporganisationer. Derfor stod hun i lørdags bag et stort oplysnings-arrangement for pårørende, som trak mange interesserede til på Farum Bytorv. Her kunne man både få sig en snak med den lokale borgmester, kommunens borgerrådgiver og en række lokale handicapforeninger.

Susanne forklarer: ”Der er alt for lidt fokus på, hvor vigtige pårørende er for os. Jeg er så taknemlig for, at min mand er der til at bakke mig op og hjælpe mig i hverdagen, men han er jo også min ægtefælle, og dermed har han mange kasketter på hele tiden. Det er en kæmpe ressource, og det skal vi som samfund sætte pris på. Vi skal værne om vores pårørende. Vi kan jo ikke undvære dem!”

Susanne egen ægtefælle, Steen Løcke, er enig: ”Det er jo en speciel situation, man er i som pårørende. Man skal ofte både være den stærke og være den der hjælper med at få det hele til at fungere. Samtidig er man også selv sårbar og kan have brug for at lufte tankerne og dele sine egne frustrationer med nogen.”

Borgmester Ole Bondo Christensen holdt en kort tale, hvor han satte ord på, hvorfor det er vigtigt at inddrage både mennesker med handicap og pårørende i samfundet:

”For det første har alle ret til et værdigt liv. For det andet er der masser af stærke kræfter at hente hos både pårørende og hos borgere med handicap eller kronisk sygdom, og det smitter helt sikkert positivt af på hele samfundet, at vi løfter opgaverne i fællesskab. Det er jeg overbevist om kommer alle til gavn.”

Susannes arbejde i det lokale Handicapråd og i DHs lokale afdeling er helt frivilligt, og arrangementet i lørdags er et stjernegodt eksempel på, at hvis man har noget på hjerte og indgår i samarbejde med lokale kræfter, så kan man godt råbe sit lokalsamfund op og sætte vigtige ting på dagsorden!

Et stort klap på skulderen for det kæmpe engagement Susanne og hendes ægtefælle Steen har lagt sammen med de lokale samarbejdspartnere!

Læs flere nyheder...
Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK