Film med døvblind skuespiller nomineret til en Oscar for første gang

Film med døvblind skuespiller nomineret til en Oscar for første gang

Den amerikanske film ’Feeling through’ med en døvblind skuespiller i en af hovedrollerne er nomineret til en Oscar for bedste kortfilm! Det er første gang i filmhistorien, at en døvblind skuespiller oplever den ære.

Filmen er fra 2019 og er instrueret af Doug Roland i samarbejde med den døve skuespiller og producer Marlee Matlin og Helen Keller Instituttet for døvblinde, der ligger i New York. Filmen varer 18 minutter og handler om en mørk ung mand. Miljøet er tydeligvis råt i byen, og mens han leder efter et sted at overnatte i New Yorks gader, ser han en døvblind mand ved et busstoppested og føler, at han bliver nødt til at hjælpe. Den døvblinde har en blok, han skriver på. Derefter skriver de sammen i hånden.

Kort fortalt synes den unge mand først, at det er ret besværligt at kommunikere, og han tænker på, hvornår han kan få sat den døvblinde på den rigtige bus og liste af. Men han ender med at blive hos ham og følge ham til en butik, da han er tørstig. Bussen kører flere gange forbi dem.

Undervejs i filmen opstår der en særlig energi imellem de to. Man fornemmer, at den unge hjemløse får en tiltrængt portion af håb og energi for fremtiden, og det ender med, at den døvblinde giver ham et stort knus og siger til ham, at det hele nok skal gå. Et varmt og rørende øjeblik, som viser, at alle der giver bare en lille smule forståelse for hinanden også får noget igen.

Filmen kan ses på youtube – desværre ikke med danske undertekster eller synsbeskrivelse

Se filmen her

 

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK