International DøvBlindedag

 

TEKSTVERSION

27. juni er International DøvBlindedag. Det vil jeg bruge til at sætte fokus på kommunikation.

Kommunikation er det der binder mennesker sammen. Men det er også her vi døvblinde støder på de største barrierer i for hold til samfundet og i samværet med andre.

Derfor er det vigtigt, at vi har fri adgang til tolk og digitale hjælpemidler.
Uden kommunikation bliver vi ensomme og kan ikke være en del af samfundet på lige fod med andre.

Desværre oplever vores medlemmer ofte, at det kan være svært at få tolk, når man har brug for det. Det skyldes blandt andet det system og den aflønning som tolkene får i dag. Det skaber mangel på tolke, og det går ud over os døvblinde!
FDDB arbejder for politisk opmærksomhed på problemet og for at få lavet løsninger, der kan komme vores medlemmer til gode.

Også på det digitale område er der udfordringer. Almindelige digitale løsninger er ofte ikke tilgængelige for døvblinde. Vi er derfor i tæt dialog med politikere, og det har givet pote på det seneste, hvor vi er blevet tættere inddraget i arbejdet hos Digitaliseringsstyrelsen.

Jeg er stolt af at vi i FDDB er så engagerede i at skabe et samfund, hvor vi kan deltage som ligeværdige borgere. Også i vores fællesskab i foreningen er muligheden for ligeværdig kommunikation i fokus, og jeg glæder mig over og er stolt over at se, hvordan vi mødes og kommunikerer på tværs af sprogkoder i vores erfagrupper, til arrangementer som Landsmøde og Sommermøde og på kurser året rundt. Tak til alle jer, der sørger for at vi har det fællesskab både ved at hjælpe med at arrangere og udføre det – særligt jer der som døvblinde hjælper andre døvblinde.

Rigtig glædelig international døvblindedag!

Webdesign og udvikling / SYNERGI

Læs mere om FDDBs persondatapolitik ved at klikke her
Læs mere om FDDBs brug af Cookies på hjemmesiden her

LUK